Engineered Arts: Ο κόσμος του ρομποτ

Engineered Arts: Ο κόσμος του ρομποτ

Μπορεί η Κίνα να έχει πρωτοπορήσει στην δημιουργία ρομποτ με ανθρώπινη μορφή, αναφερόμενη στο εργοστάσιο Hanson Robotics Limited με έδρα το Χονκ Κονγκ, αλλά υπάρχει και ένα κορυφαίο εργοστάσιο στο Ηνομένο βασιλείο που εστιάζει με επιτυχεία στην συμπεριφορά των ανθρωπόμορφών ρομπότ. Το εργοστάσιο αυτό ονμόμαζετε Engineered Arts και στεγάζει κάποια από το πιό προτώγνωστα ρομπότ.

Με αφορμή το οικακό ρομπότ Ameca, το οποίο εκάνε το ντεπούντο του το περασμένο Δεκέμβριο, προσελκύοντας τα βλέμματα από τους λάτρεις της ρομποτικής και της μηχανικής, αποφάσισα να μιλήσω και να ασχολήθω πιο επιστάμενα με το κόμματι αυτό και είδικα με το μέρος όπου γεννηθήκε το συγκεκριμένο πλάσμα της τεχνολογίας.

Εισαγωγή στο Engineered Arts

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ανθρωπόμορφων ρομποτ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, μελέτα τις συμπεριφόρες των ανθρώπων και με κάμερες κατάγράφει τι κάνουν οι ανθρώποι. Με την τεχνολογία Tin man, επιτρέπουν στα ρομποτ να έχουν ενσωματομένες κάμερες και μικρόφωνα για να ακούν και να επεξργάζονται τα βίντεο και να εκτέλουν με επιτυχεία τις κινήσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Με ελέγχους από απόσταση στα ρομποτ, οι εφευρέτες τους μπορούν να κάνουν ταυτόχρονά τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις και να φτιάξουν τυχόν λάθη στον κώδικα. Ολά τα παρακάτω ανθρωποιδές ρομποτ που θα αναλύθουν παράκατω επιγραμματικά είναι μιας καινούριας γενιάς με τρισδιάστατα στοιχεία στο πρόσωπο, στα χέρια και σε όλες τις λεπτομέριες. Το σώμα τους είναι από σιλίκονη και δίνουν εμφάση στις λεπτομέρειες που έχει ο ανθρωπός, οπώς τις ρυτίδες τα σημάδια στο χέρι.

Διαβάστε επίσης  Οι ερευνητές κατασκευάζουν υποβρύχιο για να το ελέγξει η NASA σε εξωγήινο ωκεανό

Παρουσιάση των ανθρωπόμιρφων ρομποτ

Η πρώτη γενιά ρομπότ ήταν ο Φρεντ. Με το Φρεντ μπορούσες άνετα να συνομιλήσεις σε μια μπαμπ, να απορροφίσει πλήθος πλαισίου και να μετατρέψει τα συναισθήματα σε ψυχαγωγία. Τροφοδοτεί την τελευταία λέξη της τεχνιολόγιας, αλλά μετά από λίγο καιρό είχε αποσσυρθεί. Την θέση του την πήρε ένα ένα μικροσκοπικό ρομποτάκι που ονομάζετε Τζινκ Μποράν- Γουμπα. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο στην Κίνα.  Το δέρμα του είναι από σιλικόνη και είναι ένα τρισδιάστατο μικρόσωμο κατασεύασμα. Προχωρόντας τόσο σε μέγεθός όσο και κατασκευή, παρουσιαζούμε το Κονγκ. Ο Κονγκ απότελείται από ένα κεφάλι που μπορεί να βρυγχείτε και να βγάλει αέρα καθώς οι ανθρωποί πλησιάζουν σε αυτό. Τους εντοπίζει με  δύο αισθητήρες λειζερ.

Τα παράπανω ρομπότ είναι εικονικά, δηλάδη μέσω κάποιων προγραμματών ζωντανεύουν το προγραμματισμό τους και τις κινήσεις τους. Συνεχίζοντας την ξενάγηση των ανθρωπόμορφών αυτών πλασμάτων, το επόμενο είναι το Ameca. Είναι κατασκευασμένο και μας έρχεται από το μέλλον. Οπώς προαναφέρθηκαμε παραπάνω είναι ένα ρομποτ για οικιακή χρήση. Μπορεί να κινείτε και να εκφράζεται οπώς και εμέις. Είναι κατασκευασμένο από την αρχή εστιασμένο στο cloud. Το  Ameca δεν μπορεί να περπατήσει. Της ίδιας λογικής είναι και το κατασκεύασμα Mesmer. Είναι ένα μηχάνιμα γεμάτο συναισθήματα, για παράδειγμα κλάμα, θυμό, γέλιο.

Ο Κουιν είναι ένα ρομπότ βοηθός του πελάτη. Εχεί απομακρρυσμένη αθρώπινη λειτουργία προσφέροντας γοητευτική, επαγγελματική και υπερσύγχρονη εξυπηρέτηση των πελατών. Είναι ικάνο για ρεσεψιόν, σημείο πληροφορίων, εκδοτήριο  εισιτηριών και γραφείο για check in. Με βάση τον αισθητήρα, βλέπει και αναγνωρίζει τον πελάτη. Επίσης, έχει ενσωμάτομένο μικρόφωνο γι ανα καταγηράφει την πληροφορία. Είναι ένα πολύγλωσσο μηχάνιμα.

Διαβάστε επίσης  screenshots 04 | MWC special
Advertising

Τέλος, είναι το μηχάνιμα Robothespian, που είναι ένας ηθοποιός που μιλάει αρκετές γλώσσες και είναι αρκετά απλό στην δημιουργία του. Μπορεί να κάνει μια απλή συζήτηση μαζί σου οπώς κάνουν οι φίλοι. Είναι γοητευτικός και ένα ταλαντούχο ρομποτ.

Συμπεραίνοντας, καιθώς γη τεχνολογία προχωραεί, η μηχανική, η τρισδιάστατη απεικόνηση στο υπολογιστη και στον εκτυπώτη προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Αράγε που θα φττάσει όλη αυτή η εξέλιξή;

 

 

Πηγή άρθρού:

https://www.engineeredarts.co.uk/

Advertising

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Χαλκίδας. Αγαπάω τα βιβλία και ειδικότερα τα ψυχολογικά θρίλερ, τις αντίστοιχες ταινίες του, καθώς και την ελληνική έντεχνή και την ξένη pop μουσική. Τέλος μου αρέσει ο κόσμος της τεχνολογίας και η επίσκεψη σε μουσεία και σε αρχαιολογικους χώρους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βραδιές με δωρεάν προβολές στα Ιωάννινα!

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν!

Το κίνημα των Χίπις

Το κίνημα των Χίπις είναι μία επαναστατική αντίδραση ενάντια στο