ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ΑΥΤΙΑ, Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ “ΚΑΛΗΣ” ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ     

 

Ψύλλοι στα αυτιά

[punica-dropcap]Ψ[/punica-dropcap]ύλλοι στ’αυτιά, ναι καλά ακούσατε! Αρχές του 20ου αιώνα, μία απρόσμενη εποχή κυριολεκτικά σημαδεμένη από ανατρεπτικά γεγονότα, πολλαπλές απώλειες βουτηγμένη στο δράμα, καταφθάνει για να υποδεχθεί τον Ζώρζ Φεντώ και μαζί του να καυτηριάσει την ελιτίστικη πραγματικότητα της Γαλλικής κοινωνίας  θίγοντας ένα ζήτημα αθεράπευτα διαχρονικό και καθιστώντας το, πλέον, οικουμενικό.

Ψύλλοι στα αυτιά
Ραϊμόνδη, Λουίζα

 

 

Ψύλλοι στα αυτιά
Ραϊμόνδη, Πος, Τουρνέλ

 

Γάμος και απιστία ακροβατούν σε μία άκρως αποκαλυπτική κωμωδία παρεξηγήσεων φλερτάροντας επικίνδυνα με την ίδια τη ζωή. Και αν δεν σας ξενίζουν τα ερωτικά τρίγωνα, τότε ο πραγματικός λόγος για να παρακολουθήσετε την παράσταση αυτή είναι, για να καταλάβατε πως στην κοινωνία τα στεγανά της ταξικής διάκρισης απομυθοποιούνται, σχεδόν καταρρίπτονται εκεί που το πάθος έρχεται να ευδοκιμήσει. Οι άνθρωποι δεν είναι παρά ζώα που για την εκπλήρωση των αναγκών τους -βασικών και μη- δεν θα διστάσουν να πουν τα χειρότερα ψέματα, να κυλιστούν σε ξένα κρεβάτια και το πρωί να κρυφτούν πίσω από τα σοβαροφανή προσωπεία και τους προσποιητούς τρόπους συμπεριφοράς στα πολύβουα σαλόνια, στις κατάμεστες από “εκλεκτούς” αυλές τους και όπου τελικά πιστεύουν πως τα πολύκροτα σκάνδαλα τους θα μείνουν θαμμένα στη σιωπή μακριά από τα αυστηρά αρχέτυπα και τους άγραφους κανόνες που επιτάσσει ο στενός τους κύκλος.

Ψύλλοι στα αυτιά
Βίκτωρ-Εμμανουήλ, Ισίδωρος

 

Ψέμα πάνω στο ψέμα χτίζονται οικογένειες και σπίτια, πόσο μάλλον στο θέατρο που η υποκρισία μόνο ελάττωμα δεν θεωρείται. Τι γίνεται όμως όταν το παράδειγμα των αφεντικών ακολουθεί και το δουλικό. Υπάρχει, τελικά, αφεντικό; Τι γυρεύει ένας μεξικάνος στα φτηνά motel του Παρισιού. Ποια η σχέση ενός Άγγλου τουρίστα με τις μυστηριώδεις επιστολογράφους του πανδοχείου; Είναι δυνατόν ένας groom να παριστάνει τον κόμη και το αντίθετο; Ατελείωτες σκηνές γέλιου υπό το πρίσμα της νύχτας έρχονται να συναρπάσουν στην σκηνή του ΚΘΒΕ. Εσείς δεν έχετε παρά να δείτε την παράσταση…

Διαβάστε επίσης  Το ΚΘΒΕ συνεχίζει τις online παραστάσεις
Advertisements
Ad 14
Ψύλλοι στα αυτιά
Άγγλος, Ισίδωρος
Ψύλλοι στα αυτιά
Λουίζα, Γιατρός, Ευγενία, Ραϊμόνδη

 

Στιγμιότυπα της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά: Βασίλης Παπατσαρούχας
Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Επιμέλεια κίνησης: Εύα Σωφρονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Φερετζέλης
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Κριτσάκης
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Μυλωνά
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Διανομή με αλφαβητική σειρά:
Γιώργος Καύκας (Ισίδωρος), Βιβή Μιτσίσκα (Ευγενία), Τάσος Πεζιρκιανίδης (Φεραγιόν), Αθανάσιος Ραφτόπουλος (Κάμιλλος), Κώστας Σαντάς (Γιατρός), Εύη Σαρμή (Λουίζα), Δημήτρης Σιακάρας (Τουρνέλ), Πολυξένη Σπυροπούλου (Ραϊμόνδη), Γιώργος Σφυρίδης (Βαπτιστίνος), Εύα Σωφρονίδου (Ολυμπία), Χρύσα Τουμανίδου (Αντουανέτα), Γιάννης Τσάτσαρης (Άγγλος), Θάνος Φερετζέλης (Χιστάνγκουα), Ταξιάρχης Χάνος  (Βίκτορ  Εμμανουήλ/ Πος).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας είπα να κάνω το come back στο περιοδικό που μου έδωσε τα φτερά για να πετάξω. Αν θα με χαρακτήριζα θα έβαζα πάντοτε το στερητικό -α από μπροστά. Πάμε να μιλήσουμε για πολιτισμό!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.