«Μικροί Κύριοι και μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας» στο Θέατρο Σοφούλη/ Θεσσαλονίκη

Σοφούλη
Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες στο Θέατρο Σοφούλη. Πηγή: theatrosofouli.gr

Είναι μικροί. Έχουν πολλά χρώματα. Έχουν πολλά σχήματα. Έχουν έντονες προσωπικότητες. Είναι αστείοι. Είναι αξιαγάπητοι. Κυρίες και Κύριοι, το θέατρο Σοφούλη σας συστήνει… του Μικρούς Κύριους και τις Μικρές Κυρίες! Οι μικροί μας ήρωες έχουν αγαπηθεί από γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που ο καθένας τους έχει τον δικό του χαρακτήρα, καταφέρνουν πάντα να συμβιώνουν αρμονικά και να βοηθάνε ο ένας τον άλλον.

Η παράσταση “Η δύναμη της φιλίας” μιλά στα παιδιά για την αξία της φιλίας. Θα τολμήσω να συμπληρώσω και για την αξία της διαφορετικότητας. Μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας, της μικρής Σοφίας,  είδαμε την Κυρία Γελαστούλα να βοηθάει τον Κύριο Δυνατό να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις. Είδαμε τον γιατρό να βοηθάει τον Κύριο Πολυλογά να ξαναβρεί την χαμένη του φωνή παρόλο που σε όλη την παράσταση τον ακούγαμε να μας μιλάει ασταμάτητα!

Ακόμα και ο Κύριος Κατσούφης που δεν χαιρόταν με τίποτα και ζήτησε από την Κυρία Αμπρακατάμπρα να γίνουν όλοι κατσούφηδες, πηρέ ένα μεγάλο μάθημα. Κατάλαβε ότι η ομορφιά της φιλίας είναι στο να είμαστε διαφορετικοί αλλά να σεβόμαστε ο ένας την προσωπικότητα του άλλου. Μεγάλα μαθήματα ζωής δοσμένα με απλό και παιδικό τρόπο.

Οι ηθοποιοί της παράστασης κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μας θεατρόφιλων παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας. Τα μικρά παιδικά χεράκια απλώνονταν με χαρά για να πιάσουν τους Μικρούς Κύριους και τις Μικρές Κυρίες που περπατούσαν αναμεσά τους. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι οι μικροί Κύριοι και οι μικρές Κυρίες δεν είναι υπερήρωες, ούτε ζωάκια, δεν έχουν δύσκολες ιστορίες, ούτε πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ τους. Οι Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες είναι απλά αξιαγάπητοι και έχουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας με τα παιδιά. Καταφέρνουν να φτιάξουν μια κοινωνία όπου όλοι είναι αποδεκτοί και ο κάθε χαρακτήρας έχει τη θέση του. Ίσως τα παιδιά είναι αυτά τα οποία θα έπρεπε να διδάσκουν και εμάς τους μεγαλύτερους πως να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Παράταση μέχρι τις 23/2 για το Ελλάς, γελάς…

Δεν είναι τυχαίο ότι από το 1971  είναι σε παγκόσμιο επίπεδο μία από τις διασημότερες και πιο δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων.  Έχει γίνει τηλεοπτική εκπομπή, έγινε μουσειακή έκθεση στο Παρίσι ενώ αναμένεται και η ομώνυμη ταινία. Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στους Μικρούς Κύριους και τις Μικρές Κυρίες της ζωής σας, τότε σπεύστε να δείτε την παράσταση στο Θέατρο Σοφούλη!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Κείμενο-στίχοι: Καλλιόπη Παπαδάκη
Μουσική: Γιώργος Τζιαφέττας
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Σκηνικά: Λορέντζο Μπελλέλι
Κατασκευές Μασκότ: Ανεμοσκορπίσματα
Κατασκευή κοστουμιών: Moda System
Ειδικές κατασκευές: Πένη Ντάνη
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίζα Κιτσικίδου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία Παίζουν:
Διογένης Γκίκας, Αναστασία Ευσταθοπούλου, Θεοδώρα Καμπόσου, Θανάσης Τζιατζιάφης, Χρυσούλα Φλαμπούτογλου

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν