6 νέες βιογραφίες που αξίζει να διαβάσετε

6 Απριλίου 2019

βιογραφίες

Οι βιογραφίες είναι ένα ιδιαίτερο είδος λογοτεχνίας που από κάποιους θεωρείται συναρπαστικό, ενώ από άλλους κάπως βαρετό. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα που περιλαμβάνει νέες βιογραφίες συναρπαστικών προσωπικοτήτων στο χώρο της τέχνης, της επιστήμης αλλά και της πολιτικής.

 

Πρώτος άνθρωπος

βιογραφίες
Πηγή: www.flightofpegasus.gr

Το βιβλίο αναφέρεται στον Νeil Αrmstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Η αφήγηση ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του διάσημου αστροναύτη και συνεχίζει με τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Κορέας, τον χαμό της μικρής κόρης του και τον θάνατο πολλών φίλων του που σημάδεψε την ενήλικη ζωή του. Φυσικά, αναφέρεται λεπτομερώς η ιστορική πτήση του Apollo 11 και η προσσελήνωση που άλλαξε για πάντα τη ζωή του Armstrong.

 

Albert Einstein: Η βιογραφία μιας ιδιοφυΐας

βιογραφίες
Πηγή: www.psichogios.gr

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βιογραφίες, αυτή του Albert Einstein, η οποία έρχεται να διαλύσει τους αστικούς μύθους γύρω από το όνομα του επιστήμονα. Ο συγγραφέας ακολουθεί τη μοναδική αυτή φυσιογνωμία από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ως τον θάνατό του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ανακαλύψεις και τις απόψεις του. Σύμφωνα με τους New York Times πρόκειται για «ένα ζεστό, διεισδυτικό, ψυχογραφικό πορτρέτο ενός ανθρώπινου και τρομερά γοητευτικού Einstein».

 

Νέλσον Μαντέλα: Γράμματα από τη φυλακή

βιογραφίες
Πηγή: www.klidarithmos.gr

Το 1962 ο Νέλσον Μαντέλα συλλαμβάνεται. Θα περάσει στη φυλακή τα επόμενα 27 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γράψει εκατοντάδες γράμματα προς διάφορους παραλήπτες. Περίπου 250 από αυτά συνθέτουν αυτό το συναρπαστικό ανάγνωσμα. Γράμματα προς την διοίκηση των φυλακών που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών ζωής των φυλακισμένων, γράμματα στα οποία αναπτύσσει και εξηγεί το όραμά του, ακόμα και γράμματα προς τα αγαπημένα του πρόσωπα που δείχνουν μια πιο τρυφερή πλευρά του Μαντέλα, μια πλευρά που προσομοιάζει σε έναν καθημερινό άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης  «Κρέας για τους λύκους»: Το υπαρξιακό μυθιστόρημα του Hari Kunzru μας φέρνει αντιμέτωπους με τις παράνοιες της εποχής μας

 

Leonardo Da Vinci: Η βιογραφία μιας μεγαλοφυΐας

βιογραφίες
Πηγή: www.psichogios.gr

Βασισμένη σε 7.200 σελίδες προσωπικών του σημειώσεων, η συγκεκριμένη βιογραφία παρουσιάζει κάθε πτυχή του πολυτάλαντου ανθρώπου με το όνομα Leonardo Da Vinci. Μια εξαιρετική περιγραφή των συνθηκών της εποχής του και των γεγονότων που ώθησαν τις παρατηρήσεις του πάνω στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τη μηχανική, αλλά και διαμόρφωσαν τον έντονο χαρακτήρα του. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποδεικνύει πως η ευφυΐα του Da Vinci δεν είναι κάτι το ανεξήγητο, αλλά απόρροια της έμφυτης περιέργειάς του για τον κόσμο.

 

Elon Musk

βιογραφίες
Πηγή: www.psichogios.gr

Η βιογραφία μιας σύγχρονης μεγαλοφυΐας. Ορισμένοι τον λένε τρελό, άλλοι του δίνουν ιδιότητες θεότητας, πάντως όλοι ανυπομονούν για το μέλλον που έχει οραματιστεί ο Elon Musk. Παρ’ ότι την επιμέλεια της βιογραφίας την έχει αναλάβει ο ίδιος, δεν πρόκειται για μια αγιογραφία του. Αντίθετα, φαίνεται ξεκάθαρα ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, οι σνομπ τρόποι του και η τάση του να υποτιμά τους πάντες εκτός από τον εαυτό του. Φυσικά, ο ίδιος του ο εαυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να τον καταλάβει εντελώς. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βιογραφίες του 2018 που θα εμπνεύσει κάθε αναγνώστη.

 

Becoming: Η δική μου ιστορία

βιογραφίες
Πηγή: www.chatzilakos.gr

Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Michelle Obama, της πρώτης Αφροαμερικανής που ανέλαβε το ρόλο της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ζωή της Michelle περιγράφεται με απλότητα, χιούμορ και ζεστασιά  ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία στο South Side του Σικάγο. Εργαζόμενη ως δικηγόρος σε μεγάλη εταιρεία έγινε μέντορας ενός νεαρού ασκούμενου ονόματι Barack Obama. Στο βιβλίο έμφαση δίνεται στην προεκλογική εκστρατεία του 2008, στην ιστορική εκλογική νύχτα, καθώς και τις ανθρώπινες αγωνίες της για τη μετάβαση της από απλό πολίτη σε Πρώτη Κυρία.

Διαβάστε επίσης  Χέρια Μικρά, μια εντυπωσιακή νουβέλα για το τραύμα, την απώλεια, την ανάγκη να ανήκεις

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Γιαννακόπουλο

Τον συγγραφέα, Νίκο Γιαννακόπουλο τον γνωρίσαμε μέσα από τις εκδόσεις