«Όχι μόνο μπλε» ένα παιδικό βιβλίο για την διαφορετικότητα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

μεταίχμιο
Πηγή: metaixmio.gr

Το βιβλίο «Όχι μόνο μπλε» είναι ένα είναι δυνατή ιστορία που μας ενθαρρύνει να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2023. Μια όμορφη ιστορία που με απλά λόγια μας παρουσιάζει τον κόσμος μας μέσα από τον πιο εύκολα κατανοητό παραλληλισμό για παιδιά, εκείνο των χρωμάτων. Ο κόσμος μας , ένας κόσμος τόσο μεγάλος και τόσο διαφορετικός που χωράει και απαρτίζεται από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά όντα, που συμβαίνει να είναι διαφορετικά, και αυτό συντελεί τον πιο καταπληκτικό αμάλγαμα μιας κοινωνίας, που οφείλει να αγαπά και να σέβεται το αναπάντεχο, το ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και μπορούμε να εκφραζόμαστε χωρίς να καταπιεζόμαστε από τα κοινωνικά πρέπει.

όχι μόνο μπλε
Πηγή: metaixmio.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Όχι μόνο μπλε»

Ο κεντρικός μικρός ήρωας είναι ένα παιδί που ζει σε μια χώρα που όλα είναι μπλε και οποιοδήποτε άλλο χρώμα απαγορεύεται. Εκείνο όμως αγαπά το κίτρινο και συλλέγει κάθε λογής αντικείμενο που βρίσκει σε κίτρινο χρώμα, κρύβοντας τα στην ντουλάπα του. Ζει και περιβάλλεται από μπλε και γαλάζιο χρώμα – τα ρούχα, η πίτσα που τρώει, το σχολικό και οι τοίχοι των σπιτιών είναι μονότονο βαμμένοι σε μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις. Όμως εκείνο ανακάλυψε και έμαθε να αγαπάει το κίτρινο, εκείνο του δίνει φως και ελπίδα στην ζωή του, εκείνο το κάνει χαρούμενο μέσα στην μπλε δυστυχισμένη καθημερινότητά του.

Ένα βράδυ έχοντας την ανάγκη να ζήσει λίγη από την χαρά που το προσφέρει το κίτρινο, και επιτέλους να βιώσει ελεύθερος αυτό που νιώθει σκορπά παντού στο δωμάτιό του όλα τα κίτρινα αντικείμενα που έχει περισυλλέξει. Μέχρι που εισέρχεται στο δωμάτιό του ο πατέρας του και αντί να μείνει εμβρόντητος και να δυσανασχετήσει με την επιλογή του γιού του να αγαπά το κίτρινο και όχι το μπλε που επιβάλλεται από την κοινωνία εκείνος κάνει την πιο σπουδαία πράξη που πρέπει να κάνει ένας γονιός…αγκαλιάζει το παιδί του και μαζί κάνουν την αρχή για έναν νέο κόσμο, ελεύθερο και γεμάτο χρώματα. Έναν κόσμο που ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και εκφράζεται με τα μοναδικά χρώματα όλης της παλέτας και να ζει με αυτά χαρούμενος.

Διαβάστε επίσης  Δέκα επιστολές προς αυτούς που τολμούν να διδάσκουν
όχι μόνο μπλε
Πηγή: metaixmio.gr

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Robert Tregoning

Ο Robert Tregoning (Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ) σπούδασε στο Glasgow School of Art και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο. Γράφει επίσης βιβλία για παιδιά, βιβλία που, όπως λέει, θα ήθελε να έχει διαβάσει ο ίδιος όταν ήταν μικρός, με σκοπό να τα βοηθήσει να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τη διαφορετικότητα.

Advertisements
Ad 14
όχι μόνο μπλε
Πηγή: paperkittens.gr

 

Λίγα λόγια για την εικονογράφηση του βιβλίου «Όχι μόνο μπλε»

Η Stef Murfy (Στεφ Μέρφι) είναι εικονογράφος και συγγραφέας και ζει στο Λονδίνο και επιμελήθηκε την εικονογράδηση του βιβλίου «Όχι μόνο μπλε». Μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και γεμάτη εικόνες και συναισθήματα εικονογράφηση που αποδίδουν επάξια όσα λέει ο συγγραφέας με λόγια .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού

Παρένθετη μητρότητα:η σύγχρονη «δούλη» του ιατρικού τουρισμού

Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί ένα ζήτημα που επανέρχεται τα τελευταία