“Λουίζα”: Ένα ταξίδι στην παιδική ηλικία

Η Λουίζα είναι ένα παιδί. Ένα παιδί όπως αυτά που υπήρξαμε κάποτε. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε έναν αληθινό κόσμο τον οποίο όμως οι πιο πολλοί από εμάς μάθαμε από διηγήσεις, βιβλία και ταινίες. Μια ζωή που έζησαν οι μεγαλύτεροι από εμάς όταν ήταν κι εκείνοι στην ηλικία της Λουίζας και πλέον έχουν μόνο στις αναμνήσεις τους. Με οδηγό όμως το κοριτσάκι των βιβλίων αυτών, οι μεγάλοι μπορούν να ανοιχτούν στους πιο μικρούς και να τους μιλήσουν για άλλες εποχές. Με οδηγό τα κείμενα της Σοφίας Βερβέρη- Πολίτου και την εικονογράφηση της Ζακλίν Πολενάκη, τα παιδιά ταξιδεύουν σε άλλα χρόνια που όμως κάποιες φορές ίσως να μη διαφέρουν από τα δικά μας. Από τις εκδόσεις: “Επόμενος σταθμός” κυκλοφορούν:

Το κόκκινο κουμπάκι

Λουίζα
Πηγή εικόνας: epomenosthathmos.gr

                                                                                                                                    Η Λουίζα και η μαμά της πάνε στη μοδίστρα για να ράψουν φορέματα. Το καινούριο ρούχο της Λουίζας είναι λευκό με κόκκινα κουμπάκια και το παιδί ανυπομονεί να το φορέσει στη βόλτα της Κυριακής. Πάνω στο παιχνίδι της όμως, ένα κουμπάκι ξυλώνεται και πέφτει από το φόρεμα στο δρόμο. Θα καλυφθεί από νερό και λάσπη, θα το πάρει κάποιο σκαθάρι, ίσως μια γιαγιά που θα το ράψει πάνω σε μια κούκλα. Η Λουίζα θα μπορέσει άραγε να το ξαναβρεί;

Διαβάστε επίσης  10 βιβλιοπροτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μια μικρή και φαινομενικά απλή ιστορία που όμως κρύβει μέσα της στοιχεία μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που οι γυναίκες πήγαιναν να ραφτούν σε μοδίστρες αντλώντας έμπνευση από τα περιοδικά με τα πατρόν, που οι γιαγιάδες έφτιαχναν χειροποίητες κούκλες και που τα παιδιά έπαιζαν στις πλατείες. Μια υπενθύμιση της απόλαυσης και της χαράς του να είσαι παιδί.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

Advertisements
Ad 14

 

Μια βόλτα με το ποδήλατο

Λουίζα
Πηγή εικόνας: epomenosthathmos.gr

                                                                                                                                     Πολλές φορές τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Είναι στιγμές. Κι αυτές δε μπορούν να μπουν σε κάποια κλίμακα μέτρησης από τις γνωστές. Αλλά σε μια διαφορετική, αυτή που έχει η καρδιά μας. Αυτό θα καταλάβει η Λουίζα ένα απόγευμα που θα βγει βόλτα με το ποδήλατό της. Θα μετρήσει τα καράβια στο λιμάνι, τα σύννεφα, τους φίλους της και τα κουτάκια από το παιχνίδι τους. Μέσα σε όλα αυτά, ξέρει ότι στο σπίτι της υπάρχει πάντα μια αγκαλιά έτοιμη να την υποδεχτεί.

Διαβάστε επίσης  Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη "121 καρέ"

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Πηγή εικόνας: bookisland.gr

                                                                                                                                    Η Σοφία Πολίτου – Βερβέρη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά, ζει στη Ραφήνα. Έχει κάνει πολλές σπουδές μεταξύ των οποίων και η μουσική ενώ εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Κειμενογραφεί και με το ψευδώνυμο S. Equinoux.

 

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Εικόνα
Πηγή εικόνας: twitter.com

                                                                                                                                     Η Ζακλίν Πολενάκη είναι εικαστικός, μέλος του ΕΕΤΕ και ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.Σπούδασε στη σχολή σκίτσου Ορνεράκη (εικονογράφηση) και στον VSA/ΑΚΤΟ (Μixed Media Fine Αrts).

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι
L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,