«Τίνος είσαι εσύ;» Μια ιστορία για παιδιά και μεγάλους…

Τίνος είσαι εσύ;

Η Σάρα Αλζάλκι Βρυώνη συστήνεται για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό με την ιστορία «Τίνος είσαι εσύ;» από τις εκδόσεις Διάνοια, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου. Η φράση «Μία φορά κι έναν καιρό…», με την οποία αρχίζουν οι περισσότερες ιστορίες για παιδιά, δεν είναι αντιπροσωπευτική του βιβλίου της, αφού η ιστορία ξετυλίγεται στο σήμερα και αφορά σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις. Κεντρικός ήρωας είναι ο Νάσος ένα παιδί ζωηρό και χαρούμενο που επισκέπτεται την γιαγιά του στο χωριό. Ο μικρός Νάσος με την αθωότητα και αγνότητα που χαρακτηρίζει τα παιδιά απαντά με χιούμορ στις ερωτήσεις των μεγάλων που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση για το ποια είναι η καταγωγή του.

Η συγγραφέας Σάρα Αλζάλκι Βρυώνη χρησιμοποιεί γραφή άμεση, απλή, αλλά όχι απλοϊκή με έμμετρο στίχο και ομοιοκαταληξία και μιλάει με τρόπο κατανοητό και ειλικρινή στους μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες, για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σχετικά με την καταγωγή και τις φυλετικές διακρίσεις. Η έμμετρη αφήγηση, που επιλέγει η Σάρα Αλζάλκι Βρυώνη, πηγάζει από το λαϊκό παραμύθι, δημιουργώντας κώδικες επικοινωνίας με τους αναγνώστες που οξύνουν την περιέργεια και την φαντασία τους.

Αυτή η ειλικρινή σχέση που επιθυμεί να χτίσει η συγγραφέας με το αναγνωστικό κοινό ενισχύεται και από την εικονογράφηση της Βιβή Μαρκάτου, χάρη στην οποία, με απαλά χρώματα και καθαρές εικόνες, ο γραπτός λόγος της συγγραφέως συμπληρώνεται. Παράλληλα, το βιβλίο «Τίνος είσαι εσύ;» προσφέρει δώρο στους μικρούς αναγνώστες διασκεδαστικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και βέβαια θα τους βοηθήσουν να εμπεδώσουν καλύτερα την ιστορία.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  'Λάθος, κύριε Νόιγκερ' της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου
Ad 14

Το τέλος της ιστορίας «Τίνος είσαι εσύ;» θα μπορούσε να είναι «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…», όπως στα παραμύθια, αν πραγματικά ακούσουμε προσεκτικά τι έχει να μας πει ο μικρός Νάσος.

 

Το βιβλίο θα το βρείτε στο e shop των εκδόσεων Διάνοια https://dianiapublications.com και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

 

Περίληψη Βιβλίου

Ο Νάσος επισκέπτεται τη γιαγιά του στο χωριό. Εκεί όλοι τον ρωτούν με περιέργεια: «Τίνος είσαι εσύ;» και εκείνος δίνει την καλύτερη απάντηση με τον δικό του μοναδικό τρόπο, που περιμένει να τον ανακαλύψετε! Ένα βιβλίο που μέσα από την παιδική αθωότητα μάς διδάσκει πώς να απαντάμε στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Βιογραφικό συγγραφέως

Η Σάρα Αλζάλκι Βρυώνη, ελληνοσυριακής καταγωγής, σπούδασε Aρχιτεκτονική και Φωτογραφία στην Αγγλία, όπου και έζησε εκεί για αρκετά χρόνια. Για εργασιακούς λόγους, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, γεγονός που την έκανε να αγαπήσει και να γνωρίσει πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη με τον άντρα της και τον γιο της, Νάσο, ο οποίος αποτέλεσε την αφορμή να γραφτεί αυτό το παραμύθι. Από μικρή ηλικία αγαπά το βιβλίο και τη συγγραφή και ιδιαίτερα τον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Είναι ιδρύτρια του lifestylemamas.gr, μια σελίδα αφιερωμένη στη μαμά και το παιδί.

 

Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αγαπώ τη λογοτεχνία ,τη γραφή και τα ταξίδια. Ασχολούμαι με τη συγγραφή διηγημάτων και έχω συμμετάσχει με κείμενά μου σε συλλογικά βιβλία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το