Κόκκινη βασίλισσα “Πόσα είσαι διατεθειμένος να χάσεις για την ελευθερία”

Σε αυτό το κείμενο θα σας μιλήσουμε για τα δύο πρώτα μέρη της σειράς της Κόκκινη βασίλισσα και Γυάλινο σπαθί τα οποία κυκλοφορούν απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Η σειρά Κόκκινη βασίλισσα  ανήκει στην κατηγορία των YA fantasy. Όλοι έχουμε διαβάσει πολλά, νόμιζα ότι είχα κορεστεί, όμως έκανα λάθος. Η σειρά Κόκκινη βασίλισσα, της συγγραφέως Victoria Aveyard,  είναι καλοδουλεμένη, μια  ποιοτική σειρά  με εξαιρετικά γυρίσματα στην πλοκή, η οποία σε κρατάει προσηλωμένο μέχρι την τελευταία πρόταση (το λέω κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολές) και όμορφη αφήγηση που ήρθε να φέρει αέρα ανανέωσης στην αγάπης σας, για το συγκεκριμένο είδος.

«Στις ιστορίες, στα παλιά παραμύθια πάντα εμφανίζεται ένας ήρωας. Όμως όλοι οι ήρωες μου έχουν χαθεί ή είναι νεκροί. Κανείς δε θα έρθει για μένα.»

 

 Κόκκινη βασίλισσα

Advertisements
Ad 14

Κόκκινη βασίλισσα

Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις στον δρόμο σου για την ελευθερία; Πόσο αίμα να χύσεις; Πόσους να προδώσεις;
Η Μάρε είναι ένας από τους πιο ωραίους χαρακτήρες στην YA λογοτεχνία, δυναμική, σκληροπυρηνική, έξυπνη και παρορμητική. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς παρακολουθούμε την ηρωίδα να χώνεται ολοένα και πιο βαθιά σε έναν κόσμο, στον οποίο παλεύει να επιβιώσει και μαζί και με τον εαυτό της, να σώσει από την αθλιότητα και τον φόβο του θανάτου αυτούς που αγαπάει. Ο δρόμος που επέλεξε όμως είναι μονόδρομος κάθε βήμα και μία προδοσία, κάθε κίνηση αλλάζει τα δεδομένα.

«Πως είναι να σε χρησιμοποιούν, Μάρε Μπάροου;»

Διλήμματα, παιχνίδια του μυαλού, έρωτας και πόνος, προδοσία όλα ριγμένα στα πόδια μιας ελπίδας, ενός ονείρου… είναι άραγε η ελευθερία τόσο απατηλή;

«Ανόητο κορίτσι. Ηλίθιο κορίτσι. Κοίτα τι έκανε η ελπίδα σου.»

 

Διαβάστε επίσης  Stephen King - Η λάμψη

 Κόκκινη βασίλισσα

Γυάλινο Σπαθί

Η επανάσταση έχει βάψει την χώρα με αίμα, ασημένιο και κόκκινο. Στο  κέντρο της επανάστασης βρίσκεται ένα κορίτσι, η Μάρε Μπάροου «η Μάρε, η Μαρέενα, το Κορίτσι του Κεραυνού, η Κόκκινη Βασίλισσα και ταυτόχρονα καμία από αυτές.»

Την αγαπούν, την μισούν, την φοβούνται, την ακολουθούν…

Στο δεύτερο μέρος της σειράς όλα όσα είχαμε γνωρίσει στο πρώτο μέρος ανατρέπονται, τίποτα δεν μένει σταθερό, τα πάντα αλλάζουν, μαζί και οι αγαπημένοι μας  ήρωες. Το καθεστώς πρέπει να πέσει, οι ίδιοι πρέπει να σηκωθούν «κόκκινοι σαν την αυγή».

Προδοσίες, ανατροπές, μάχες, πόνος και έρωτας όλα γυρνάνε σε ένα γαϊτανάκι ατελείωτης δράσης –από την πρώτη κιόλας σελίδα-, ασταμάτητης περιπέτειας και αναπάντεχων γυρισμάτων της πλοκής.

«Ακόμα και τα πρόσωπα που με στοίχειωναν, τα πρόσωπα των νεκρών, έχουν χαθεί. Περίεργο, τώρα που πεθαίνω, τα φαντάσματα μου αποφάσισαν να φύγουν.

Μακάρι να γύριζαν πίσω.

Μακάρι να μην πέθαινα μόνη

Διαβάζοντας αυτή την σειρά κανείς δεν γίνεται να μείνει ασυγκίνητος.

«Αν είμαι ένα σπαθί, είμαι ένα σπαθί φτιαγμένο από γυαλί. Και νιώθω ότι αρχίζω να κομματιάζομαι.»


Υπόθεση απο τα οπισθόφυλλα των εκδόσεων:

Κόκκινη βασίλισσα:

Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.

Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.

Διαβάστε επίσης  Ντένια Πάτρα - Αέρινη παρέα

Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός συγκρούεται µε την επανάσταση και η εξουσία µονοµαχεί µε τη δικαιοσύνη.

Η Κόκκινη βασίλισσα έχει κερδίσει τα βραβεία και τις υποψηφιότητες:

South Carolina Book Award for Young Adult (2017), Lincoln Award (2017), Goodreads Choice Award for Debut Goodreads Author, and Nominee for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2015)


 

Γυάλινο σπαθί:

 Κόκκινη βασίλισσα Αν κάτι γνωρίζει η Μάρε Μπάροου, είναι πως διαφέρει. Το αίµα της είναι Κόκκινο –το χρώµα των κοινών θνητών–, αλλά η Ασηµένια ικανότητά της, η δύναµη να δηµιουργεί και να χειρίζεται τον κεραυνό, την έχει µετατρέψει σε ένα όπλο που η βασιλική Αυλή προσπαθεί µε κάθε τρόπο να ελέγξει. Κυνηγηµένη από τον νέο εκδικητικό Ασηµένιο βασιλιά, η Μάρε ξεκινά την αναζήτηση και τη στρατολόγηση και άλλων Κόκκινων και Ασηµένιων µαχητών για να τη συντροφεύσουν στην επανάσταση. Όµως ταυτόχρονα βρίσκεται σε ένα θανάσιµο µονοπάτι, κινδυνεύοντας να γίνει η ίδια το τέρας που προσπαθεί να νικήσει. Θα λυγίσει άραγε κάτω από το βάρος των ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν για την επανάσταση, ή η εξαπάτηση και η προδοσία τη σκλήρυναν και την άλλαξαν για πάντα; Στο συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, η σύγκρουση ανάµεσα στον στρατό της επανάστασης και στον διχασµένο από το χρώµα του αίµατος κόσµο κλιμακώνεται, φέρνοντας τη Μάρε αντιµέτωπη µε µια σκοτεινή πλευρά του εαυτού της που ολοένα και μεγαλώνει.

Το Γυάλινο Σπαθί έχει κερδίσει τα βραβεία και τις υποψηφιότητες:
Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2016)

Σχετικά με την συγγραφέα:

H Victoria Aveyard γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Μετακόμισε στο Λος ‘Aντζελες για σπουδές, πήρε πτυχίο στην συγγραφή σεναρίου από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και κατοικεί πλέον εκεί. Εργάζεται ως συγγραφέας και σεναριογράφος και το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να διαβάζει πολλά βιβλία και για να παρακολουθεί πολλές ταινίες. Η Κόκκινη Βασίλισσα είναι το πρώτο της βιβλίο. Περισσότερα για την συγγραφέα θα βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα www.victoriaaveyard.com.

Διαβάστε επίσης  Ερωτισμός στην Ποίηση του Καβάφη

 

 

 

 

Πηγές:

Γυάλινο Σπαθί “Η επανάσταση ξεκινά”

“Κόκκινη βασίλισσα” Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για την ελευθερία;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες