Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Η Παράξενη επιμονή της αναβίωσης μιας…κάποιας Κεντροαριστεράς

Meeting between the leader of the To Potami political party Stavros Theodorakis, with the leader of PASOK-Democratic Alliance, Fofi Genimata, in Athens, on March 31, 2016 / ????????? ??? ?????????? ??? ???????? ??????? ????????? ?? ??? ?????????? ??? ?????-??????????? ??????????? ???? ?????????,???? ?????, ???? 31 ???????, 2016

Η διακυβέρνηση της χώρας από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς περνάει ο καιρός, πέρα από τις όποιες πολιτικές της αποφάσεις, δείχνει μια συνεχής τάση από την μεριά της κοινής γνώμης να χάνεται η όποια εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και να εμφανίζεται μια πρωτόγνωρη απαξίωσή του. Αυτό βέβαια μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, αφού χαρακτηριστικό παράδειγμα εμπαιγμού των πολιτών είναι τα περί μη κοψιμάτων συντάξεων και μισθών και προστασία των πολιτών με τους συνταξιούχους να μαθαίνουν την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης στα Α.Τ.Μ. αρχές του Σεπτέμβρη και έπεται συνέχεια αρχές Οκτώβρη… Έτσι λοιπόν είναι δεδομένο πλέον ότι η μόνη αλήθεια είναι η ύπαρξη των μνημονίων και η εφαρμογή τους.

Με ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μας βάζει στο ¨ τρενάκι του τρόμου¨, μια Ν.Δ. να συνεχίζει την διαδρομή και έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να θέλει να ¨μας τελειώσει¨ οριστικά το μόνο που μας μένει στην μνήμη πλέον είναι τα δεκανίκια τους. Ποια είναι αυτά; Η ΔΗΜ.ΑΡ. η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να αρθρώσει ουσιαστικό αριστερό λόγο, το ΛΑ.Ο.Σ. δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ¨μέγεθος¨ του αρχηγού του και ¨Το Ποτάμι¨ να φτάνει στο σημείο να υπερασπίζεται το μνημόνιο περισσότερο απ’ όλους. Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνέχεια την επιθυμία δύο κομμάτων να πρωτοστατήσουν στην ανόρθωση του Κεντροαριστερού χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ποταμιού.

potami_pasok_650

Πως είπατε; Ανόρθωση της Κεντροαριστεράς;

Δηλαδή το κόμμα που έφερε το μνημόνιο το 2010 με το κόμμα που κουνούσε το δάχτυλο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να φέρει στην Ελλάδα συμφωνία με τους ¨θεσμούς¨ να συνεργαστούν για να κάνουν τι; Να κατακτήσουν τον τίτλο του απόλυτου σχηματισμού υπεράσπισης των μνημονίων; Σίγουρα αφού ουσιαστικά δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους (εκτός από την ημερομηνία ιδρύσεως τους…) Μέσα σε όλα αυτά σε περίπτωση συνεργασίας τους τι θέλουν ακριβώς να υπερασπιστούν; Την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα… Μια Κεντροαριστερά υπέρ των τραπεζών των φόρων και των περικοπών; Σίγουρα αφού το μόνο όπου υπάρχει για αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς είναι η εφαρμογή των μνημονίων. Είναι νομίζω περιττό να αναφέρει κανείς ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν έτσι ώστε να φτάσουν σε συνεργασία μεταξύ τους κάτι πολύ φυσιολογικό αφού δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο που πείθει, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η είσοδο τους στην Βουλή. Άλλωστε το γεγονός ότι τις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές και οι δύο αυτοί σχηματισμοί μετά βίας ξεπερνούν το 10% και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το Ποτάμι όλο και πιο κάτω τους, είναι μάλλον δύσκολο να συγκροτήσουν την Κεντροαριστερά.

Ονομάζομαι Κορίνα Τρικκαλιώτη,
Αποφοίτησα από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συμμετείχα στη συγγραφή του πανεπιστημιακού περιοδικού και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάσθηκα ως συντάκτρια και βοηθός αρχισυντάκτριας σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας.
Αφότου τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, εργάζομαι σε θέση υπευθύνου καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας.
Η συμμετοχή μου στο περιοδικό, μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω και πάλι ένα κομμάτι του εαυτού μου, αυτό της πλήρους ελεύθερης έκφρασης.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η γυναικεία ματαιοδοξία: Καθρέφτης ή παγίδα;

Η ματαιοδοξία δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Όμως στις γυναίκες παίρνει μια μορφή πιο σύνθετη,…

Χωρίς κατηγορία

Αυτοκτονία & Μη Αυτοκτονικός Αυτοτραυματισμός (NSSI): Αιτίες, κίνδυνοι, πρόληψη, θεραπεία και υπεύθυνη κάλυψη

Τι είναι – Πόσοι – Γιατί Η αυτοκτονία και NSSI δεν είναι σπάνια ούτε μονοδιάστατα…

Χωρίς κατηγορία

Κολυμβητήριο και ψυχολογία…όταν το νερό βοηθάει την ψυχή…

Η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα… Το σώμα ελαφραίνει, το άγχος χαμηλώνει και οι σκέψεις μπαίνουν…

Χωρίς κατηγορία

Σχολική Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: Άγχος, Ψυχική Υγεία και Οδηγός Στήριξης για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – και αργότερα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο…

Χωρίς κατηγορία

Wuchang: Fallen Feathers: Ένας θρύλος από την αρχαία Κίνα

Το Wuchang: Fallen Feathers είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα επερχόμενα action-RPG παιχνίδια, με επιρροές…

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…