Μεξικό: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 ρίχτερ που χτύπησε το Μεξικό αργά το βράδυ της Πέμπτης. Στους 90 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Χεσούς Γκονζάλες, μόνο στην πολιτεία Οαχάκα ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 71. Άλλωστε, η Οαχάκα είναι αυτή που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη πολιτεία. Επιπλέον, ακόμα 15 νεκροί καταγράφονται στην πολιτεία Τσιάπας και 4 στην πολιτεία Ταμπάσκο.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται κανονικά, την ίδια στιγμή που πολλοί από τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το αμερικάνικο γεωλογικό ινστιτούτο USGS το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον Ειρηνικό, 1οο χιλιόμετρα από τις ακτές της πολιτείας Τσιάπας, ενώ πρόκειται για ισχυρότερο σεισμό από εκείνον που είχε καταγραφεί το 1985 αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Διαβάστε επίσης  Αξέχαστα soundtrack ταινιών που έγραψαν ιστορία!

Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μότο ζωής: Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσεις ό,τι ποθείς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Giverny

Giverny: Μια βόλτα στο χωριό του Ιμπρεσιονισμού

Μόλις 75 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, βρίσκεται το Giverny

Το θερινό είναι φάση, όχι απλώς σινεμά

Μυρίζει γιασεμί, φυσάει λίγο, η καρέκλα τρίζει, και η οθόνη