Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Η Τερέζα Μέι στην Ιαπωνία

Τριήμερη επίσκεψη στο Τόκιο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες και το αμήχανο κλίμα που εκδηλώνονται από την ιαπωνική κυβέρνηση μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη και την αρχή της περιόδου του Brexit.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό της, πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ενώ μετά τις κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών, ακολούθησε και μια εθιμοτυπική τελετή τσαγιού. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές, όχι μόνο στους επιχειρηματικούς, διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους της Ιαπωνίας, αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο της Βρετανίας, ότι επικρατεί σταθερότητα και πως το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας φερέγγυος συνεργάτης για όλες τις χώρες με τις οποίες μοιράζεται επιχειρηματικές επενδύσεις.

Η Ιαπωνία αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους επενδυτές στην οικονομία της Βρετανίας, καθώς πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις έχουν επιλέξει την Βρετανία για την εγκατάσταση των κεντρικών τους υποδομών και απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βρετανία αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη ιαπωνική επιχειρηματική δραστηριότητα, όμως η κατάσταση τείνει να αλλάξει μετά το Brexit.

Πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, έχουν επιλέξει να μεταφέρουν τις έδρες τους από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία, πιο συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το ελεύθερο καθεστώς διακίνησης των προϊόντων μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση. Κίνηση μεγάλης σημασίας αποτελεί και η συμμετοχή, για πρώτη φορά, ηγέτη της Ευρώπης, στο Ανώτατο συμβούλιο ασφάλειας της χώρας, σε μια στιγμή που η Ιαπωνία με την κορεατική χερσόνησο βρίσκονται σε αναβρασμό μετά τις συνεχόμενες απειλές από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Συμπερασματικά, με την επίσκεψή της αυτή, η Τερέζα Μέι, που θα πάρει μέρος και στις εργασίες ενός συνεδρίου με κεντρικό θεματικό άξονα τις περαιτέρω οικονομικές ευκαιρίες μιας βρετανο-ιαπωνικής συνεργασίας, θέλει να στείλει ένα δυναμικό μήνυμα προς κάθε πλευρά που αμφισβητεί την οικονομική και επιχειρηματική αυτάρκεια της Βρετανίας.

Μόλις πήρε το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε το Master και έπεται συνέχεια. Μπαινοβγαίνει στα μουσεία και τις γκαλερί. Τρέχει σαν τον Βέγγο στους ρυθμούς της ζωής, αλλά και για σωματική άσκηση.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Μετατραυματικό Στρες: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και οδυνηρό, ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με μοναδικούς τρόπους. Ένα άτομο…

Χωρίς κατηγορία

Τα όρια ανάμεσα στην παιδική υπευθυνότητα και την καταπίεση

    Στην ανατροφή ενός παιδιού υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την…

Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και το θαύμα της ινσουλίνης

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη; Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια μαζική, παγκόσμια εκστρατεία…

Χωρίς κατηγορία

Μουσική: το ανώνυμο σωσίβιο της ψυχής

www,huffingtonpost.gr Υπάρχουν στιγμές που η μουσική δεν είναι απλώς ήχοι είναι σωσίβιο… Ένα βλέμμα προς…

Χωρίς κατηγορία

Ξερόλας 2.0: Η γενιά που ξέρει τα πάντα…(ή νομίζει ότι ξέρει)

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Κάθε απάντηση είναι ένα «γκουγκλάρισμα» μακριά, κάθε άποψη έχει χιλιάδες…

Χωρίς κατηγορία

Η Ψυχολογία των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού

Πηγή: https://unsplash.com/photos/a-white-bed-sitting-on-top-of-a-sandy-beach-6F4v5ShIiLg Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους, οι περισσότεροι…

Χωρίς κατηγορία

Η γυναικεία ματαιοδοξία: Καθρέφτης ή παγίδα;

Η ματαιοδοξία δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Όμως στις γυναίκες παίρνει μια μορφή πιο σύνθετη,…