Η τουρκική επαρχία των Αδάνων μπροστά σε μια πολύνεκρη τραγωδία

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Άδανα της Τουρκίας με θύματα μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η μέχρι στιγμής  αγνώστου προέλευσης πυρκαγιά, ξέσπασε ενώ οι μαθήτριες βρίσκονταν στους κοιτώνες τους. Το αποτέλεσμα ήταν 11 μαθήτριες και μία καθηγήτρια να βρουν τραγικό θάνατο και άλλες 22 να τραυματιστούν σοβαρά, καθώς αρκετές από αυτές στην προσπάθεια τους να σωθούν, πήδηξαν από τα παράθυρα. Συγκεκριμένα, ο  κυβερνήτης Μαχμούτ Ντεμιρτάς ανέφερε ότι ένας σημαντικός αριθμός των κοριτσιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είτε με αναπνευστικά προβλήματα, είτε με κατάγματα. Αξιοσημείωτο είναι  το γεγονός ότι το σχολείο αυτό φιλοξενεί  ως εσώκλειστες, μαθήτριες που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα μμε και επικοινωνίας του Καποδιστριακού με όνειρο να ασχοληθω με το πολιτικό ρεπορτάζ και την δημοσιογραφία εκείνη γενικότερα που θα βελτιωσει κάτι απο τον κοσμο.Είμαι από την Κρήτη αλλά στο λιγο καιρό που ζω εδώ έχω αγαπήσει την Αθήνα.Ασχολούμαι με τον χορό και προσπαθώ και αξιοποιω τον χρονο μου όσο πιο ουσιαστικά και όμορφα μπορώ.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η γυναικεία ματαιοδοξία: Καθρέφτης ή παγίδα;

Η ματαιοδοξία δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Όμως στις γυναίκες παίρνει μια μορφή πιο σύνθετη,…

Χωρίς κατηγορία

Αυτοκτονία & Μη Αυτοκτονικός Αυτοτραυματισμός (NSSI): Αιτίες, κίνδυνοι, πρόληψη, θεραπεία και υπεύθυνη κάλυψη

Τι είναι – Πόσοι – Γιατί Η αυτοκτονία και NSSI δεν είναι σπάνια ούτε μονοδιάστατα…

Χωρίς κατηγορία

Κολυμβητήριο και ψυχολογία…όταν το νερό βοηθάει την ψυχή…

Η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα… Το σώμα ελαφραίνει, το άγχος χαμηλώνει και οι σκέψεις μπαίνουν…

Χωρίς κατηγορία

Σχολική Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: Άγχος, Ψυχική Υγεία και Οδηγός Στήριξης για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – και αργότερα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο…

Χωρίς κατηγορία

Wuchang: Fallen Feathers: Ένας θρύλος από την αρχαία Κίνα

Το Wuchang: Fallen Feathers είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα επερχόμενα action-RPG παιχνίδια, με επιρροές…

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…