Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Τρόμος στο Μεξικό μετά τον φονικό σεισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για μεξικόΜάχη με το χρόνο δίνουν μέλη των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών στο Μεξικό όπου προσπαθούν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα να ανασύρουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια που άφησε ο φονικός σεισμός, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 230.

Έχει ανακοινωθεί πως 21 μικρά παιδιά θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου τους. Άλλα 30 αγνοούνται.

Συγκλονιστικό βίντεο σε απευθείας μετάδοση από τα τοπικά μέσα καταδεικνύει την τιτάνια προσπάθεια των διασωστών να απεγκλωβίσουν μικρά παιδιά.

Οι διασώστες κινούνταν αργά: σήκωσαν μια αυτοσχέδια σκαλωσιά για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να πέσουν κι άλλα συντρίμμια και αναζητούσαν έναν τρόπο να φθάσουν στο παιδί μέσα από τα χαλάσματα, που παραμένουν εξαιρετικά ασταθή. Παρακαλούσαν τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο να κάνουν ησυχία, για να μπορούν να ακούν το παιδί.

Η επιχείρηση είναι μέρος της έρευνας για τα δεκάδες θύματα που εκφράζονται φόβοι ότι παραμένουν θαμμένα στα συντρίμμια του σχολείου Ενρίκε Ρεμπσαμέν, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν 21 παιδιά επτά ως δεκατριών ετών και πέντε ενήλικοι όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 7,1 βαθμών την Τρίτη.

Το πρωί της Τετάρτης, μέλη σωστικών συνεργείων είπαν πως ένας δάσκαλος και δυο μαθητές έστειλαν μηνύματα με τα κινητά τους κάτω από τα συντρίμμια. Γονείς κρατιούνται μόνο από την ελπίδα ότι τα παιδιά τους ζουν ακόμα.

Σε όλη την Πόλη του Μεξικού, τα μέλη των σωστικών συνεργείων βοηθούν πολίτες επιστρατεύοντας σκυλιά, κάμερες, ανιχνευτές κίνησης και θερμότητας για τον εντοπισμό ανθρώπων που μπορεί να είναι ακόμη ζωντανοί. Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος ενώ ενισχύσεις άρχισαν να φθάνουν από τον Παναμά, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Χιλή και το Ισραήλ, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ. Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στέλνει μια ομάδα διασωστών.

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η Μεσογειακή Διατροφή ως αντίβαρο στο οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες, παρά την ευρύτερα διαδεδομένη άποψη πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα του οργανισμού,…

Χωρίς κατηγορία

Μετατραυματικό Στρες: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και οδυνηρό, ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με μοναδικούς τρόπους. Ένα άτομο…

Χωρίς κατηγορία

Τα όρια ανάμεσα στην παιδική υπευθυνότητα και την καταπίεση

    Στην ανατροφή ενός παιδιού υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την…

Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και το θαύμα της ινσουλίνης

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη; Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια μαζική, παγκόσμια εκστρατεία…

Χωρίς κατηγορία

Μουσική: το ανώνυμο σωσίβιο της ψυχής

www,huffingtonpost.gr Υπάρχουν στιγμές που η μουσική δεν είναι απλώς ήχοι είναι σωσίβιο… Ένα βλέμμα προς…

Χωρίς κατηγορία

Ξερόλας 2.0: Η γενιά που ξέρει τα πάντα…(ή νομίζει ότι ξέρει)

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Κάθε απάντηση είναι ένα «γκουγκλάρισμα» μακριά, κάθε άποψη έχει χιλιάδες…

Χωρίς κατηγορία

Η Ψυχολογία των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού

Πηγή: https://unsplash.com/photos/a-white-bed-sitting-on-top-of-a-sandy-beach-6F4v5ShIiLg Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους, οι περισσότεροι…