Tommy Lee Jones: Ο κύριος Men in Black

18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Tommy Lee Jones είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός με πολλές επιτυχημένες ερμηνείες και ενεργή παρουσία στον κινηματογράφο για δεκαετίες. Το παιδικό και εφηβικό παρελθόν του,  είναι λίγο γνωστό, καθώς είναι ένας ηθοποιός που διατηρεί σχετικά ιδιωτική ζωή και δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες. Στην καριέρα του, ο Tommy Lee Jones έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην ερμηνεία των ρόλων του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση παρά στη δημόσια αποκάλυψη της προσωπικής του ζωής. ‘Έγινε γνωστός για τις εξαιρετικές ερμηνείες του σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Σήμερα συνεχίζει να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Hollywood.

«Η πιο σημαντική ερώτηση στον Αμερικάνικο κινηματογράφο είναι: Πότε είναι το μεσημεριανό φαγητό;». – Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones
Πηγή εικόνας: https://gr.ign.com/

 Γεννημένος στο Τέξας και με σπουδές στο Χάρβαρντ

Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1946 στο Σαν Σάμπα του Τέξας και από τότε αφιέρωσε τον εαυτό του στην ψυχαγωγία και στον κινηματογράφο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στη δεκαετία του 1970 και από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές αξιόλογες ταινίες. Ο Tommy Lee Jones σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου απέκτησε τον τίτλο του Bachelor of Arts (Πτυχίο στις Καλές Τέχνες) στον τομέα της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Καθολική Πανεπιστημιακή Σχολή της Αμερικής (Catholic University of America) στην Ουάσιγκτον, D.C., όπου απέκτησε τον τίτλο του Master of Fine Arts (MFA) στις Καλές Τέχνες και συγκεκριμένα στην υποκριτική.

Tommy Lee Jones
Πηγή εικόνας: https://www.imdb.com/

Οι σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και στις Καλές Γλώσσες

Οι σπουδές του στην Αγγλική Γλώσσα και στις  Καλές Τέχνες στο Χάρβαρντ και το Μάστερ του (Καλές Τέχνες) συνέβαλαν στην προετοιμασία του για την επαγγελματική του καριέρα ως ηθοποιός. Αν και απέκτησε εκπαίδευση στην υποκριτική, η καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποτέλεσε τον κύριο τομέα επιτυχίας του. Μετά τις σπουδές του, ο Tommy Lee Jones ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην υποκριτική. Αρχικά, εργάστηκε στο θέατρο και στη σκηνή, αποκτώντας εμπειρία και αναγνώριση. Στη συνέχεια, μετακίνησε το ενδιαφέρον του προς τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης  Βαλέρια Μεσσαλίνα: ο μύθος γύρω από την αδίστακτη αυτοκράτειρα
Advertisements
Ad 14

Tommy Lee Jones και οι ερμηνείες του στον κινηματογράφο

Η καριέρα του Tommy Lee Jones στον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει κορυφωθεί σε πολλές επιτυχημένες ερμηνείες, ενώ παράλληλα διατηρεί μια ιδιωτική και συγκρατημένη δημόσια παρουσία. Έγινε διάσημος για τις εξαιρετικές ερμηνείες του σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα της καριέρας του περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του στην ταινία «The Fugitive» όπου κέρδισε το Oscar, και τη σειρά ταινιών «Men in Black,» όπου υποδυόταν τον Agent K. Επίσης, σκηνοθέτησε και παρήγαγε ταινίες, όπως το «The Three Burials of Melquiades Estrada».


Κινηματογραφική, σκηνοθετική και ανθρωπιστική δράση

 1. Κινηματογραφική Καριέρα: Κέρδισε το Βραβείο Ακαδημίας (Oscar) ως Καλύτερος Β’ Αντρικός Ηθοποιός για το ρόλο του στην ταινία The Fugitive το 1993. Άλλες γνωστές ταινίες του περιλαμβάνουν το No Country for Old Men, Men in Black και Agent K, Tommy Lee Jones: U.S. Marshal, και Men in Black II.
 2. Σκηνοθετική Καριέρα: Πέρα από την ηθοποιία, ο Tommy Lee Jones έχει επίσης σκηνοθετήσει και έχει γίνει παραγωγός σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των The Three Burials of Melquiades Estrada και The Homesman.
 3. Σημαντικές Δραστηριότητες: Εκτός από την κινηματογραφία, είναι γνωστός για την υποστήριξή του σε ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, καθώς και για τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
  Tommy Lee Jones
  ΄Πηγή εικόνας: https://www.imdb.com/

Tommy Lee Jones: Σημαντικά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα στην καριέρα του:

 1. No Country for Old Men (2007): Στην αυτή την ταινία, παίζει τον σκληροτράχηλο έπαρχο Ed Tom Bell. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
 2. In the Valley of Elah (2007): Στην ταινία αυτή, υποδύεται έναν πατέρα που αναζητά τον χαμένο γιο του, έναν στρατιώτη που εξαφανίζεται μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο του Ιράκ.
 3. Lincoln (2012): Σε αυτήν την ταινία του Steven Spielberg, υποδύεται τον Θανάση Στίβενς, έναν πολιτικό που προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να υποστηρίξει την Εμανσιπέισον.
 4. Captain America: The First Avenger (2011) και Captain America: The Winter Soldier (2014): Εμφανίστηκε στο Marvel Cinematic Universe ως Colonel Chester Phillips.
Διαβάστε επίσης  Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Το παιδί του Δεκέμβρη

Εκτός από την κινηματογραφική καριέρα, ο Tommy Lee Jones είναι σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών και έχει συμμετάσχει σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός του ταλέντου του ως ηθοποιού και της δέσμευσης του σε αυτές τις προκλήσεις τον έχουν καταστήσει ένα σημαντικό πρόσωπο στον χώρο της ψυχαγωγίας και του κινηματογράφου.

Tommy
Πηγή εικόνας: https://www.imdb.com/

 Oι πιο γνωστές και επιτυχημένες ταινίες του 

 1. The Fugitive (1993): Σε αυτήν την ταινία, παίζει τον U.S. Marshal Sam Gerard, που καταδιώκει τον Harrison Ford που έχει κατηγορηθεί για φόνο. Ο ρόλος του του χάρισε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.
 2. No Country for Old Men (2007): Εδώ, υποδύεται τον Sheriff Ed Tom Bell, που αντιμετωπίζει έναν ανελέητο δολοφόνο στο δυτικό Τέξας.
 3. Men in Black (1997), Men in Black II (2002), Men in Black 3 (2012): Σε αυτήν την σειρά ταινιών, υποδύεται τον Agent K, έναν πράκτορα που καταπολεμά εξωγήινους και προστατεύει τον κόσμο από εξωγήινες απειλές.
 4. Space Cowboys (2000): Εδώ, παίζει τον Frank Corvin, έναν πρώην αστροναύτη που καλείται να επιστρέψει στο διάστημα για μια αποστολή διάσωσης.
 5. The Three Burials of Melquiades Estrada (2005): Αυτή ήταν η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε. Υποδύεται τον Pete Perkins, που εκπληρώνει την υπόσχεσή του προς έναν φίλο του.
 6. Lincoln (2012): Εδώ, υποδύεται τον Θανάση Στίβενς, έναν πολιτικό που παλεύει για την έγκριση του Εμανσιπέισον από το Κογκρέσο.

Tommy Lee Jones και η σχέση του με τα κοινωνικά θέματα

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που ο Tommy Lee Jones έχει πρωταγωνιστήσει. Έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες ταινίες, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και αξιόλογους ηθοποιούς του κινηματογράφου. Ο Tommy Lee Jones έχει κάνει αρκετές δηλώσεις σχετικά με κοινωνικά θέματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αν και δεν μπορούν να παρατεθούν συγκεκριμένες δηλώσεις χωρίς περισσότερες πληροφορίες, μπορώ να σας παραθέσω ορισμένα θέματα και απόψεις που έχει εκφράσει σε σχέση με την κοινωνία:

 1. Περιβάλλον: Είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει δηλώσει ότι η φύση και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντικά θέματα για το μέλλον των επόμενων γενεών.
 2. Κοινωνική Δικαιοσύνη: Έχει εκφράσει απόψεις για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας. Προωθεί την ανάγκη για ισότητα ευκαιριών και την καταπολέμηση των διακρίσεων.
 3. Πολιτική: Ενώ ο  Jones δεν είναι δραστικά πολιτικά ενεργός, έχει εκφράσει απόψεις για θέματα πολιτικής στο παρελθόν και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και προσπάθειες που αφορούν την πολιτική.
Διαβάστε επίσης  Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Το χρονικό της αέναης κόντρας (Β' μέρος)

Αυτά είναι ορισμένα από τα κοινωνικά θέματα που ο Tommy Lee Jones έχει εκφράσει απόψεις. Οι δηλώσεις του συχνά αντανακλούν τις προσωπικές του πεποιθήσεις και ανησυχίες για τον κόσμο και την κοινωνία.

Ακολουθεί βίντεο σχετικά με την ζωή του Tommy Lee Jones!

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Tommy Lee Jones Biography. Ανακτήθηκε από https://www.imdb.com/. Τελευταία προσπέλαση στις 14/9/2023.

Tommy Lee Jones. Ανακτήθηκε από https://txculturaltrust.org/. Τελευταία προσπέλαση στις 14/9/2023.

Tommy Lee Jones. Ανακτήθηκε από https://en.wikipedia.org/. Τελευταία προσπέλαση στις 14/9/2023.

Φωτεινή Μακρή: Έχει σπουδάσει Πληροφορική και μένει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Παρακολούθησε το σεμινάριο «Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας – FinTech – Πληροφορική και Οικονομία» από τον Δρ. Σπύρο Φουντούκη στο City Unity College. Είναι κειμενογράφος στο www.maxmag.gr, στο www.mikrofwno.gr και freelancer παραμυθογράφος. Είχε επιλεγεί από τον Μάρκο Σαριμανώλη και πρόεδρο των Ελλήνων Λογοτεχνών για να συνεργαστεί μαζί του στο site •www.grafomichani.com. Εκεί ως επί το πλείστον σατίριζε την πολιτική επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων, από τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετέχει ενεργά στον τομέα της αρθρογραφίας στα εξής site: •www.grafomichani.com, •www.creteonair.eu,•www.enfo.gr, •www.maxmag.gr. Επιπλέον, έχει δική της σατιρική στήλη, με το όνομα «Οι γλωσσοκοπάνες» με 177 άρθρα την οποία εικονογραφεί, στο •www.mikrofwno.gr. Από τον Αύγουστο του 2018 δημιουργεί τα «Daily Madness Stories», εικονογραφημένες, μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ενώ από το φθινόπωρο του 2020 ένα όνειρο της πήρε σάρκα και οστά, καθώς άρχισε να γράφει παιδικά παραμύθια για λογαριασμό του www.beastypress.com. Έτσι έγραψε το «Δεν ζεις χωρίς αγάπη» το 2020 και το 2021 το παραμύθι «Ο Bullys ήταν μπούλης». Τα δύο παραμύθια εντάσονται στο Giving Sight the Project και αφορούν το bullying. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησε να παρακολουθεί Δημιουργική Γραφή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με την Δημοσιογράφο ραδιοφωνική παραγωγό, εκπαιδεύτρια Λία Λάππα. Tον Οκτώβριο του 2022 έγινε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων Ε.Σ.Ε www.senariografoi.grΤον Φεβρουάριο του 2023 παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο στην Πληροφορική στο MEDITERRANEAN COLLEGE Αθηνών με τίτλο:
«Νέες Τεχνολογίες, Ασφάλεια, Άμυνα και Κυβερνοτρομοκρατία»θέματα ασφαλείας ψηφιακών συστημάτων και υποδομών 5g.Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ)-θέματα κυβερνοασφάλειας και κυβερνοτρομοκρατίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά