Η Αρχή του τέλους για το Ισλαμικό κράτος

Η ευρεία εξάπλωση της τρομοκρατίας και των ακραίων απόψεων του Ισλαμικού κράτους και οι οποίες εκφράζονταν μέσα από κηρύγματα μίσους και ωμές επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό ακόμα και σε ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς και το αίσθημα της ανασφάλειας που επικρατεί  από την τρομοκρατία είναι μια αλλαγή που έχει εγκαθιδρυθεί  αρκετά χρόνια τώρα στον κόσμο μας που άλλαξε απότομα και βυθίστηκε σε σκοταδισμό, ρατσισμό και μισαλλοδοξία.  Μαζί όμως με την τρομοκρατία φανερώθηκε και το αίσθημα της κατανόησης, της ανθρώπινης αλληλεγγύης και το πόσο εύκολο είναι να ενωθούν άνθρωποι διαφορετικών απόψεων, θρησκείας, χρώματος κτλ. για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό που απειλεί την ενότητα του κόσμου.

Η εβδομάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για την εξολόθρευση της τρομοκρατίας και του κυριότερου εκπροσώπου της, το Ισλαμικό κράτος. Μέσα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και τα social media, ανακοινώθηκε πως μετά την επιτυχημένη προέλαση του ιρακινού στρατού, που είχε εκπαιδευθεί σε ακραίες συνθήκες πολεμικών συγκρούσεων από τις ΗΠΑ, η Μοσούλη απελευθερώθηκε από τον ζυγό των τζιχαντιστών και πλέον κυματίζει η ιρακινή σημαία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και ισχυρό αμυντικό προπύργιο του άτυπου κρατικού δημιουργήματος σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, των εξτρεμιστών, ήδη από το 2014, που βγήκε στην επιφάνεια και είχε σκιάσει τον αραβικό και ευρωπαϊκό κόσμο κάτω από μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία του Ισλάμ, πλέον δέχεται χτυπήματα σε καίριες θέσεις και συρρικνώνεται. Μετά από αρκετούς μήνες εμπόλεμων συρράξεων, οι τρομοκράτες προσπάθησαν μέχρι εσχάτων να κρατήσουν τις θέσεις τους, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και ως απόρροια τράπηκαν σε φυγή μέχρι και τις όχθες του ποταμού Τίγρη για να σωθούν.

Διαβάστε επίσης  Ιορδανία: Πειράματα βιομετρικής τεχνολογίας σε Σύριους πρόσφυγες
Advertisements
Ad 14

Τα ιδανικά μιας ηπείρου, της Ευρώπης που αιματοκυλίστηκε αρκετές φορές, αφού ταυτίζεται  με τη δημοκρατία, το σεβασμό, καθώς και τη θρησκευτική ελευθερία, αποτελούσε πάντα τον εύκολο στόχο για το Ισλαμικό κράτος που δεν δίσταζε να απλώσει το ματωμένο μαχαίρι του ιερού πολέμου μέχρι εκεί. Το Ισλαμικό κράτος καταδίκαζε απερίφραστα και αλόγιστα κάθε ελευθερία, στραγγάλιζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατ΄επέκταση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έκανε εγκλήματα μίσους, κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του αρχαίου πολιτισμού στα εδάφη που είχε κάτω από τον έλεγχο του ως ειδωλολατρικά και χρησιμοποίησε ωμή βία σε ότι ήταν αντίθετο με τις αντιλήψεις του.

Η απελευθέρωση της Μοσούλης αποτελεί μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την εδαφική κατάρρευση του Ισλαμικού κράτους, αλλά και για την αποσάθρωση της τρομοκρατίας στο σύγχρονο κόσμο. Με τις νέες εξελίξεις σημειώνεται η αξία της ελευθερίας και η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας πολιτικής σε ανθρωπιστικά πλαίσια, που θα εμποδίσει την εμφάνιση παρόμοιων τρομοκρατικών οργανώσεων και θα προσφέρει ασφάλεια  και ειρήνη.

Μόλις πήρε το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε το Master και έπεται συνέχεια. Μπαινοβγαίνει στα μουσεία και τις γκαλερί. Τρέχει σαν τον Βέγγο στους ρυθμούς της ζωής, αλλά και για σωματική άσκηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν