Η φιλία στη χώρα των θαυμάτων

η φιλία στη χώρα των θαυμάτων

Έχουμε φίλους. Έχουμε πολλούς ή λίγους φίλους στη ζωή μας. Μπορεί να γίνουν κομμάτι της οικογένειάς μας ή ακόμα και η ίδια μας η οικογένεια. Η διαφορά τους με την οικογένεια είναι ότι τους φίλους τους επιλέγουμε. Τους αγαπάμε και τους επιλέγουμε ή τους επιλέγουμε και στην πορεία τους αγαπάμε. Αυτή μας η επιλογή όμως είναι σωστή ή λάθος; Το εύκολο κομμάτι είναι να αγαπήσεις τον φίλο σου. Ανάλογα με τις καταστάσεις και την ηλικιακή περίοδο που  διανύεις ο αυθορμητισμός και ο συναισθηματικός σου κόσμος καθώς και η ανάγκη να μοιραστείς τη ζωή σου με έναν φίλο του δίνεσαι ολοκληρωτικά και δημιουργείς μια σχέση αγάπης-φιλίας-οικογένειας. Σε νεαρές ηλικίες το δέσιμο με έναν φίλο είναι αρκετά δυνατό με πολύ ισχυρά θεμέλια. Τι γίνεται όμως όταν ένας φίλος στη πορεία αλλάζει και δεν είναι άξιος της αγάπης σου; Ένας χορός συναισθημάτων και αναμνήσεων σε κατακλύζει και τότε σου είναι δύσκολο να διακρίνεις το σωστό από το λάθος.

Είναι η στιγμή που η φιλία πέφτει στη μεγαλύτερη παγίδα! Αν τελικά παλέψεις για να σώσεις τη σχέση σας θα πρέπει να δώσεις πολλά παραπάνω από ότι τη πρώτη φορά. Θα πρέπει να δώσεις πράγματα που έχει ανάγκη ο φίλος εκείνη τη στιγμή. Να τον αγκαλιάσεις και να του επισημάνεις πράγματα και καταστάσεις που παλιότερα σας ένωναν. Να βρείτε λάθη και να τα αντιμετωπίσετε μαζί. Και εδώ έρχεται το πιο σημαντικό! Ο φίλος θα πρέπει να προσπαθήσει εξίσου πολύ και επίσης να καταλάβει την προσπάθειά σου αυτή. Αν ο φίλος δε προσπαθήσει και συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη τότε η σχέση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Τότε παλεύεις με τα πιο ισχυρά σου συναισθήματα και είτε γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων είτε δίνεις ένα τέλος το οποίο είναι αρκετά οδυνηρό αλλά εν τέλει λυτρωτικό.

Διαβάστε επίσης  Οι σκέψεις μου για τον πόλεμο

η φιλία στη χώρα των θαυμάτων

Advertisements
Ad 14

Τι γίνεται όμως αν δε παλέψεις γι αυτή τη σχέση; Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι διότι τα συναισθήματα παύουν να υπάρχουν και είναι ό,τι χειρότερο να νιώθεις το απόλυτο τίποτα. Είναι η στιγμή που είσαι μόνος. Από επιλογή αλλά μόνος. Και στη μοναξιά οι άνθρωποι κάνουν τις πιο λάθος επιλογές. Σχεδόν πάντα. Είναι δύσκολο κάποιος να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη σου, πολλές φορές μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις την παλιά με τη καινούρια σχέση που είναι απόλυτα φυσιολογικό-το κάνουν όλοι-αλλά λάθος ή πέφτεις στον πρώτο που θα σου πει μια καλή κουβέντα ή θα σε πλησιάσει λίγο παραπάνω. Φαύλος κύκλος! Το θέμα είναι ότι είσαι διατεθειμένος να τα ζήσεις όλα από την αρχή ή κάνεις φίλο σου τη μοναξιά; Όπως και να’ χει η φιλία αξίζει και αξίζει να παλεύεις γι αυτήν!

η φιλία στη χώρα των θαυμάτων

Είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζωγράφος και δύτης. Επίσης ασχολείται με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρίσκεται εδώ για να σας κάνει παρέα με ωραία άρθρα που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε για πολλά τα οποία πιστεύατε!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και
Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο