Άγιος Βαλεντίνος και η αγάπη απλώνεται ξανά ή και όχι

Ο Άγιος Βαλεντίνος
Πηγή εικόνας: pinterest

Λίγα λόγια για την πραγματικότητα

Ο Άγιος Βαλεντίνος, επίσημα γνωστός ως Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή. Μαρτύρησε και θάφτηκε σε χριστιανικό κοιμητήριο στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία εορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 496.

Τα υπολείμματα του κρατήθηκαν στην Εκκλησία και Κατακόμβες του Σαν Βαλεντίνο, η οποία παρέμεινε σημαντικός χώρος προσκυνήματος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Το λουλουδένιο σκεπαστό κρανίο του Αγίου Βαλεντίνου εκτίθεται στη  Ρώμη. Ενώ άλλα λείψανα μεταφέρθηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα. Αυτός ο χώρος αποτελεί δημοφιλή χώρο προσκυνήματος, ιδιαίτερα στις 14 Φεβρουαρίου, για αυτούς που ψάχνουν για αγάπη (Άγιος Βαλεντίνος – wikipedia.org).

14 Φεβρουαρίου…

Εδώ και χρόνια η αιώνια κόντρα για την συγκεκριμένη μέρα. Μια διαμάχη ανάμεσα στους χριστιανούς ορθόδοξους και τους καθολικούς. Ανάμεσα σε ανθρώπους, τους λεγόμενους ρεαλιστές και τους ρομαντικούς.

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγόρησαν την συγκεκριμένη μέρα για την εμπορικότητα της. Οι ρεαλιστές δεν θεωρούν την συγκεκριμένη μέρα τόσο σημαντική, αντίθετα την κατηγορούν. Λένε ότι είναι μια μέρα για τους έμπορους, για να πουλάνε τον έρωτα και την αγάπη μέσω λουλουδιών, σοκολατών σε σχήμα καρδιάς και διάφορων λούτρινων που κρατάνε την αγάπη σε μια καρδιά έτοιμη να παραδοθεί.

Ο Άγιος Βαλεντίνος
Πηγή εικόνας: pinterest

Από την άλλη πλευρά είναι οι ρομαντικοί, αυτοί που μέσα από αυτή την μέρα θέλουν να εκφράσουν την αγάπη. Κρυμμένα συναισθήματα όλης της χρονιά ψάχνουν μια μέρα για να βγουν στο φως.

Διαβάστε επίσης  Μάθε επιτέλους να σε αγαπάς

Τι να ισχύει άραγε; Μήπως οι περισσότεροι που δεν παραδέχονται αυτή την ημέρα, είναι και αυτοί που θέλουν σαν τρελοί να έχουν αυτή την μέρα ένα ταίρι.

Είναι η συγκεκριμένη μέρα που σε κάνει να αναζητάς την αγάπη; Είναι ο αέρας αυτής της ημέρας που όσο κι αν την αποφεύγεις, θέλεις να ερωτευτείς; Να ζήσεις κι εσύ έναν έρωτα γεμάτο πάθος.

Αυτή την μέρα όλα παίρνουν το χρώμα του έρωτα και της αγάπης, κόκκινο ανοιχτό μα και βαθύ σαν το πάθος. Η ατμόσφαιρα μυρίζει αγάπη, το πιο σημαντικό στην ζωή είναι η αγάπη.

Όσοι σε εισαγωγικά μισούν αυτή την μέρα, είναι αυτοί που θα ήθελαν να έχουν κάποιόν για να τους κάνει δώρο έστω μια σοκολάτα, μια μέρα γλυκιά αναζητούν, μεθυσμένη από το άρωμα του έρωτα.

Άλλωστε κάθε γιορτή πλέον έχει την εμπορικότητα μέσα της. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνετε το πραγματικό νόημα μιας γιορτής.

Τόσες παγκόσμιές μέρες και η αγάπη πάντα προκαλεί αντιδράσεις.

Ο εαυτός μου μέσα από τον Άγιο Βαλεντίνο

Όσο ήμουν μικρή, στο σχολείο, ζήλευα τα κορίτσια που είχαν θαυμαστές και έπαιρναν ένα τριαντάφυλλο. Σαν ρομαντική ψυχή πάντα πίστευα σε αυτή την ημερά και ότι κάποτε υπήρχε κάποιος που για αυτόν τον λόγο η αγάπη έγινε τόσο σημαντική. Δώρο θεού και δώρο του Άγιου ή όποιου, πίστεψέ σε όλο αυτό.

Μια μέρα πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ονειροπολούσα ότι θα μου φανερωθεί και έμενα ένας κρυφός θαυμαστής με το τριαντάφυλλο στο χέρι.

Καθώς μεγάλωνα συνέχιζα να πιστεύω ακόμα πιο πολύ σε αυτή την μέρα. Όχι τόσο για τα δώρα. Άρχισα να πιστεύω ότι αυτή η μέρα πρέπει να γιορτάζεται ανάμεσα στο ζευγάρι και όχι γιατί δεν πιστεύω ότι την αγάπη πρέπει να την δείχνεις όλο τον χρόνο. Αλλά επειδή με τα χρόνια είδα τους ανθρώπους να χάνονται μέσα στον χρόνο  και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, που πραγματικά ξέχασαν να δείχνουν αγάπη και να περνάνε χρόνο με τον άνθρωπό τους.

Διαβάστε επίσης  Ο έρωτας είναι το άτομο που έχουμε διαλέξει να δίνουμε κομμάτια του εαυτού μας
Ο Άγιος Βαλεντίνος
Πηγή εικόνας: pinterest

Για μένα είναι μια μέρα που έμεινε στον χρόνο για να σου θυμίσει τι σημαίνει έρωτας, σαν να ήξερε ότι κάποια στιγμή ο άνθρωπος θα χαθεί μέσα στην ίδια του την ζωή.

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η μέρα των ερωτευμένων, η μέρα που κάθε ζευγάρι πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό. Να ξεφύγει από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Μια ρουτίνα που κάνει τον έρωτα να ξεχαστεί κάτω από άπλυτα ρούχα, κάτω από λογαριασμούς, από οικογενειακές υποχρεώσεις και από την κούραση.

Για αυτό να αγαπάτε κάθε μέρα, αλλά αυτή την μέρα να θυμάστε τον έρωτα που σας χτύπησε κάποτε την πόρτα, αυτόν να γιορτάζεται. Τον έρωτα που ήσασταν τυχεροί που τον ζήσατε έστω και για μια στιγμή.

Ο Άγιος Βαλεντίνος
Πηγή εικόνας: pinterest

Ο έρωτας σου δίνει φτερά για να πετάξεις στην αγάπη. Μια αγάπη που έχει μα συγκεκριμένη μέρα για να καταλάβουν πολλοί, πόσο αξία έχει μια στιγμή με τον άνθρωπό σου.

Για αυτό ντύσου, στολίσου και κάνε αυτή την μέρα ξεχωριστή, πάρε ένα όμορφο δωράκι και νιώσε τον έρωτα στο φουλ !

 

 

 

 

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),