Μπορούμε πάντα να ξεκινάμε από την αρχή.

αρχή

Μπορούμε πάντα να ξεκινάμε από την αρχή.

«Δεν ξεχνάει η καρδιά με την πρώτη δυσκολία…»

Αρχή και τέλος. Τέλος και αρχή. Θα μπορούσε να θεωρηθεί σχήμα κύκλου; Στη λογοτεχνία σχήμα κύκλου έχουμε όταν κάτι αρχίζει και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο. Αν λοιπόν η αρχή μας είναι ίδια με το τέλος μας; Αυτό δεν είναι ένα σχήμα κύκλου;

Σε μια καλοκαιρινή συναυλία από αυτές που σου παίρνουν το μυαλό και σου δημιουργούν αναμνήσεις για πολύ καιρό άκουσα αυτό το τραγούδι : «Πάμε ξανά» της Νατάσσας Μποφίλιου. Ήταν σε ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής. Κάθε μέρα είχε και διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Η αλήθεια είναι πως δε δήλωνα φανατική οπαδός της Νατάσσας Μποφίλιου πριν την ακούσω ζωντανά. Εμφανίστηκε την τελευταία μέρα. Ήμουν κάπως εξαντλημένη μιας και είχαμε κατασκηνώσει στο βουνό για το φεστιβάλ και καθότι δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το οτι θα εμφανιζόταν, ήμουν αρκετά χαλαρή.

Άκουγα λοιπόν τα τραγούδια της και αφού δεν μπορούσα να συμμετέχω αφού δεν τα ήξερα έδινα σημασία στους στίχους. Αυτό μου τράβηξε την προσοχή αμέσως. «Πάμε ξανά». Οι στίχοι του με άγγιξαν και μου θύμισαν τόσα πολλά. Ταυτιζόμουν απόλυτα. Μια λαοθάλασσα μπροστά μου να ουρλιάζει το τραγούδι. Ένας ουρανός γεμάτος αστέρια. Μια ιδανική βραδιά. Έπρεπε να ήσουν εκεί.
Δεν είναι πως πέρασα άσχημα χωρίς την παρουσία σου εκεί, άλλωστε ξέρεις. Σε κουβαλάω μαζί μου συχνά.

«Έλα κοντά, πάμε ξανά, μαζί»

Όταν κάτι τελειώνει κάτι άλλο αρχίζει. Μα πως ξέρουμε οτι κάτι έχει τελειώσει πραγματικά και δεν έχει γίνει απλά ένα διάλειμμα; Πάντα κάτι θα σταματάει και κάτι άλλο θα ξεκινάει. Σου έχω πει πάλι πως σε ευχαριστώ που έφυγες. Έπρεπε να φύγει ένας από τους δύο και εγώ δε μπορούσα να είμαι αυτή.
Θεωρούμε κάτι τελειωμένο μέχρι να αρχίσει και πάλι.

Διαβάστε επίσης  Αρκεί μια στιγμή και όλα ανατρέπονται

Κανείς δε μας απαγορεύει να ξεκινάμε κάτι που οι ίδιοι σταματάμε.
Σωστοί άνθρωποι τη λάθος στιγμή. Κάπως άδικο αυτό. Να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να μοιάζει σωστός για σένα και εν τέλει λόγω συνθηκών να μοιάζει μ το αντίθετο. Ίσως να είναι και μια δικαιολογία βέβαια αυτό. Αν έχεις βρει όντως τον σωστό άνθρωπο μάλλον δε χωράνε δικαιολογίες.
Μα ακόμα και έτσι να μην είναι, μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή όποτε θέλουμε.

Πάντα να ξαναρχίζεις.

Πωλ Βαλερύ

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια νέα αρχή. Πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για να αρχίσεις κάτι. Έτσι και με εμάς. Δε με στεναχωρεί τόσο που πλέον δε μιλάμε. Το προτιμώ από το να μην είμαστε καλά. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουμε και πάλι.

Μπορούμε πάντα να ξεκινάμε από την αρχή.

 

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά.
Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα!
Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση.
Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.