Οι πανεπιστημιακές φιλίες κρατούν για πάντα

6 Αυγούστου 2017

 

Πρώτη μέρα στο πανεπίστημιο, όλα σου φαίνονται ξένα! Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, λίγο διαφορετικός βέβαια αλλά και συνάμα τόσο γνώριμος…Οι πύλες του Πανεπιστήμιου ανοίγονται πλέον και εσύ τις διαβαίνεις χωρίς να γνωρίζεις κανέναν. Εισχωρείς λοιπόν, με δειλά βήματα προς την κεντρική πύλη του πανεπιστημίου και κοιτάς γύρω σου, για να βρεις το μεγάλο αμφιθέατρο. Αφού πρώτα παραλάβεις το πρόγραμμα σου.

Κοιτάς τριγύρω σου και αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι ο μόνος που είσαι χαμένος μέσα σε έναν κόσμο που τώρα πια τον ανακαλύπτεις. Άρα ευθύς αμέσως καταλαβαίνεις πως και αυτοί θα είναι πρωτοετείς σαν και εσένα. Πλησιάζεις δειλά δειλά σε ορισμένους που στέκονται και εκείνοι έξω από το αμφιθέατρο και τους ρωτάς αν και εκείνοι έχουν μάθημα στο ίδιο αμφιθέατρο. Μπαίνετε μέσα και κάθεστε μαζί για συμπαράσταση, είστε πλέον συνοδοιπόροι ή ακόμη καλύτερα συμφοιτητές. Μια νέα λέξη πλέον, μπαίνει στο καθημερινό σου λεξιλόγιο και εκεί που είχες συνηθίσει το συμμαθητές τώρα πλέον γίνεστε με μιας συμφοιτητές και συνάδελφοι συνάμα.

Τελειώνει το μάθημα και προτείνεις να πάτε για ένα καφέ στο πιο κοντινό καφέ του πανεπιστημίου. Αυτό ήταν! Από εκείνη την ημέρα και έπειτα έχετε δέσει, έχετε αυτή την αχώριστη φιλία καθώς επίσης και όλα εκείνα τα ενδιαφεροντα που σας δένουν. Πλέον, κάνετε περισσότερα πράγματα μαζί. Πηγαίνετε για φαγητό, βόλτες και συζητάτε για πράγματα που δεν είχες συζητήσει ποτέ με τις “σχολικές” σου φίλες. Υπάρχει, μια αμοιβαία συμπάθεια που οδηγεί σε μια σταθερή φιλία.

Το πρωί όλη την ώρα μαζί στην σχολή , το μεσημέρι φαγητό μαζί είτε στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου είτε σε κάποιο σπίτι ενός από την παρέα που κατά τύχη γνωρίζει να μαγειρεύει. Το βράδυ και πάλι μαζί σε κάποιο φοιτητικό στέκι ή συζητήσεις υψηλού επιπέδου μέχρι πρωίας σε κάποια γκαρσονίερα που απορείς πως χωράει όλα αυτά τα άτομα…

Διαβάστε επίσης  Η Σημασία της Φιλίας στην παιδική ηλικία & ο ρόλος των γονέων

Υπάρχουν μερικά άτομα με τα οποία δένετε με το που κοιταχτείτε, υπάρχει αυτό που λεμε χημεία…Μέσα στους πρώτους μήνες νομίζεις πως τους γνώριζες χρόνια και αυτό είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης φιλίας. Μόλις τους συναντάς να πιστεύεις πως τους γνώριζες χρόνια.

Βέβαια, το καλύτερο από όλα αυτά είναι πως με μερικούς από αυτούς τους πανεπιστημιακούς σου φίλους δεν χάνεστε σχεδόν ποτέ. Μερικοί παντρεύονται, κάνουν παιδιά και η πανεπιστημιακή σας φιλία εξελίσσεται σε κάτι ακόμη πιο όμορφο σε μια σχέση κουμπαριάς. Γιατί ως η πλέον ευτυχισμένη φίλη μεταλλάσσεσαι σε μια ευτυχισμένη κουμπάρα ή νονά. Παρόλο που ζείτε σε διαφορετικές πόλεις, έχετε τραβήξει την δική σας πορεία παραμένετε κολλητοί. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το αίσθημα της πραγματικής φιλίας δεν χάνεται ποτέ.

Και ξάφνου μια ημέρα λαμβάνεις ένα e-mail που σου λέει πως σε λίγες ώρες θα βρίσκονται κοντά σου, όλοι εκείνοι οι φίλοι σου που σε έκαναν να γελάσεις με την ψυχή σου, να δακρύσεις από χαρά , να συγκινηθείς για την επιτυχία τους, να χαρείς με την χαρά τους και να χαρούν και εκείνοι με την δική σου.

Αυτές είναι φιλίες που κρατούν για πάντα, είναι φιλίες που επιλέγεις να τους έχεις στην καρδιά σου. Επιλέγεις να τους κρατήσεις μέσα στην καρδιά σου όσα χρόνια και αν περάσουν.  Δεν είναι σαν μια παλιά φωτογραφία που με τα χρόνια θα φθαρεί και  στο τέλος θα την έχεις ξεχάσει μέσα σε ένα ντουλάπι.

Τελικά οι πραγματικές φιλίες δεν έχουν χρονικό όριο λήξης και αυτό είναι που κρατά την φλόγα της επανένωσης μετά από χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Συναισθηματική υπερφαγία ή αλλιώς, τρώς ό,τι δεν ζεις

Σύνταξη κειμένου: Ανθή Σακκά

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ

 

Γεννημένη στη Λαμία, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλολογίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την συγγραφή άρθρων και πολύ περισσότερο μυθιστορημάτων και παιδικών παραμυθιών. Λατρεύει την ανάγνωση βιβλίων καθώς επίσης και την ωραία μουσική. Πιστεύει πως ο κόσμος κατακτάται με υπομονή και επιμονή για κάτι ακόμη καλύτερο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και