Προφύλαξη: ο σημαντικότερος κανόνας

προφύλαξη
Προφύλαξη: ο σημαντικότερος κανόνας!

Από πάντα ξέρουμε πως κάθε παιχνίδι έχει τους δικούς του όρους και κανόνες. Αρκετοί εκείνοι που θεωρούν πως κάθε κανόνας είναι για να σπάει. Ίσως. Μα είναι κάποιοι κανόνες που σου κάνουν μόνο καλό. Αυτό δε συμβαίνει άλλωστε και με τα παιχνίδια; Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και δεν αλλάζουν, έτσι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα απέναντι στο παιχνίδι.
Το ίδιο συμβαίνει και στην προσωπική μας ζωή. Είναι ένα παιχνίδι αλλά με τους δικούς του κανόνες. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει και στον ερωτικό τομέα.

Για να είναι ευχάριστο αυτό το «παιχνίδι» είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι κανόνες, για τη δική μας ασφάλεια. Παρατηρώ οτι θέματα ερωτικού περιεχομένου σε παλαιότερες εποχές ήταν ταμπού, μα δε θεωρώ πως αυτό έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει ενημέρωση ουσιαστική από κανέναν φορέα και θεωρώ πως είναι μεγάλο το ποσοστό που δεν ενημερώνεται ούτε από την οικογένειά του. Οι πιο πολλοί ανατρέχουν στο διαδίκτυο το οποίο πέρα από πολύ καλό μπορεί να σου κάνει και πολύ κακό όμως.

Αν και δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση όπως είπαμε σίγουρα όλοι γνωρίζουμε για την προφύλαξη. Είναι ο σημαντικότερος κανόνας όμως και αυτός καθορίζει ολόκληρο το παιχνίδι σου. Θεωρείται κατά βάση υπόθεση ανδρική και αυτό είναι μέγα λάθος. Είναι υπόθεση και των δύο. Ο καθένας δρα πρώτα για τον εαυτό του φυσικά και έπειτα και για τους άλλους. Η προφύλαξη είναι προσωπική υπόθεση. Αν εσύ ο ίδιος δε φροντίσεις για σένα δε θα το κάνει κανείς άλλος, δυστυχώς.

Η προφύλαξη είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Οι λόγοι αυτοί είναι πολλοί γνωστοί μα δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνάμε. Με την προφύλαξη αποφεύγεις σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά υπάρχουν κατά καιρούς διάφορα διαφημιστικά σποτάκια που αναφέρουν εν συντομία τους λόγους για τους οποίους το προφυλακτικό είναι αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης  Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος

Ακόμα είναι συχνό φαινόμενο, για διάφορους λόγους, συνήθως το αρσενικό φύλλο να βρίσκει προφάσεις για την αποφυγή του προφυλλακτικού και οι κοπέλες να το ακολουθούν αυτό επειδή είτε δε θέλουν να χαλάσουν τη στιγμή, είτε επειδή εμπιστεύονται τον άνθρωπο απέναντί τους αλλά ακόμα και για να μη «ξενερώσει» ο άνθρωπος δίπλα τους. Η αλήθεια είναι πως ένας άνθρωπος που δε σέβεται την επιθυμία του συντρόφου του, ειδικά σε αυτό τον τομέα μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει κάτι παραπάνω.

Χωρίς να είναι απόλυτο κάτι τέτοιο, η γυναίκα συνήθως είναι εκείνη που αν κάτι πάει στραβά κινδυνεύει περισσότερο. Κυρίως από το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φτάσει στα αυτιά μας μια ιστορία στην οποία η γυναίκα έμεινε έγκυος και ο σύντροφός της την παράτησε ή την έπεισε να κάνει έκτρωση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) η Ελλάδα είναι οι πρώτη χώρα στις αμβλώσεις με ποσοστό στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας 22% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη 2%. Το ποσοστό του 22% αντιστοιχεί σε 40.000 αμβλώσεις ετησίως. Είναι ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό. Αυτό λοιπόν μας δείχνει πιο καθαρά πόσο αναγκαία είναι η προφύλαξη.

Αγάπα και σεβάσου τον εαυτό σου, θέσε τα όρια σου και τους κανόνες του δικού σου «παιχνιδιού».

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά.
Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα!
Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση.
Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού