Την επόμενη φορά που θα θες να κάνεις κάποιο πισωγύρισμα μην το ονομάσεις δεύτερη ευκαιρία

 

 

Ακούγοντας τη λέξη ”ευκαιρία” δεν σου γεννάται κι εσένα αυτό ο αίσθημα της ελπίδας, της νέας αρχής; Για μένα η ευκαιρία, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, σηματοδοτεί τη πόρτα προς το καλύτερο και το ομορφότερο. Το νέο που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί και κρύβει κάτι ξένο προς ανακάλυψη. Καλή, κακή κανείς δεν ξέρει αλλά σίγουρα είναι μια νέα περιπέτεια.

Να σου θέσω λοιπόν ένα προβληματισμό μου; Γιατί δίπλα από τη λέξη ” ευκαιρία” υπάρχει η λέξη ” δεύτερη” ; Γιατί βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που κυνηγούν,να χαρίζουν απλόχερα δεύτερες ευκαιρίες σε κάποιους που πέταξαν τις πρώτες; Σκέφτομαι λοιπόν μήπως η ευκαιρία πρέπει να είναι μόνο μία. Την έδωσες, δεν έπιασε τόπο, πας παρακάτω. Απλά πράγματα, όπως απλή είναι και η ζωή. Περιπλέκουμε τη ζωή μας τόσο πολύ που στο τέλος μετατρέπεται σε ένα άλυτο κουβάρι που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν καταφέρνουμε να λύσουμε.
Αν η ευκαιρία ήταν πάντα μόνο μία και δεύτερη δεν υπήρχε, θα ήταν όλα πιο ξεκάθαρα και ίσως καλύτερα και για εκείνον που τη δίνει,αλλά και για τον άλλον που τη δέχεται. Ο τελευταίος όπως αντιλαμβάνεσαι, γνωρίζοντας τη μοναδικότητα της θα την εκτιμούσε περισσότερο και πιθανότατα να την αξιοποιούσε πολύ καλύτερα. Άλλωστε σε τούτη τη ζωή οτιδήποτε θεωρούμε μοναδικό και φοβόμαστε μη χαθεί, το φυλάμε πάντα καλύτερα. Έτσι λοιπόν ή θα εκμεταλλευόταν αυτό που του δόθηκε ή θα το επέστρεφε χωρίς να δημιουργεί ελπίδες στον άλλον για πιθανή αξιοποίηση της στο μέλλον.  Μία ήταν, χάθηκε και το κεφάλαιο κλείνει και κάθε κατεργάρης γυρίζει στο πάγκο του χωρίς πιθανά πισωγυρίσματα. Όποιος γυρίζει, ζητά ό,τι πέταξε και όποιος το δίνει είναι άξιος της μοίρας του. Της μοίρας που τον θέλει δέσμιο σε κάτι χωρίς μέλλον και ελπίδα.
Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε σε εκείνον που ξέρει να δίνει μία και καλή ευκαιρία. Σε αυτόν που γνωρίζει πως οι δεύτερες ευκαιρίες είναι χάσιμο χρόνου και επανάληψη λαθών. Βέβαια πολλές φορές όπως έχει αποδειχθεί, η δεύτερη και μαζοχιστική ευκαιρία είναι η τρανή απόδειξη πως οτιδήποτε χάθηκε, καλώς χάθηκε γιατί δεν άξιζε , δεν ταίριαζε, δεν ήταν αυτό το κάτι καλύτερο που μας αξίζει. Αυτός λοιπόν γνωρίζει καλά πως όταν μιλάμε για ευκαιρίες, αναφερόμαστε αυτομάτως σε καινούρια κεφάλαια και νέες περιπέτειες.
Επομένως την επόμενη φορά που θα θες να κάνεις κάποιο πισωγύρισμα, μη το ονομάσεις δεύτερη ευκαιρία. Η ευκαιρία είναι μία και οδηγεί προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω. Αξιοποίησε τη λοιπόν προς δικό σου όφελος και κανενός άλλου.

Σύνταξη κειμένου: Γιώτα Γιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης  Αν αγαπάς κάποιον ειλικρινά μην στεναχωρηθείς που έφυγε αλλά να θυμώσεις αν δεν γυρίσει

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πάτρα.Σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας της Πάτρας.Πεισματάρα,ξεροκέφαλη και οξύθυμη .Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων,ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται τυχαία στη ζωή μου.Η αρθρογραφία είναι το πάθος μου και το φάρμακο μου.Αγαπώ να παρατηρώ ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να το αναλύω.Τι έχουν βαρεθεί οι δικοί μου άνθρωποι να ακούν από μένα; Μα ότι φυσικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και