RIBA Stirling Prize απ’ την Βρετανία με αγάπη

Εν αναμονή για τη στέψη του καλύτερου νέου κτηρίου στη Βρετανία

Βρετανία
Bloomberg HQ by Foster + Partners | Photography: Nigel Young

Η RIBA ανακοίνωσε τη λίστα για το ετήσιο Stirling Prize, που γιορτάζει το «καλύτερο νέο κτήριο» στη Βρετανία. Τα έργα που διεκδικούν τον τίτλο είναι 6, ανάμεσά τους ένα κολοσσιαίο κτήριο γραφείων και ένα εβραϊκό νεκροταφείο.

Η Foster + Partners ‘Bloomberg HQ είναι υποψήφια για τον τρόπο που «ωθεί τα όρια της αρχιτεκτονικής και επιδιώκει να ενισχύσει το γειτονικό  πεδίο», λέει η RIBA. Η στέγαση φοιτητών του Henley’s Halebrown Chadwick Hall για το Πανεπιστήμιο του Roehampton έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αρμονική σχέση με το γειτονικό περιβάλλον.

Βρετανία
Bushey Cemetery in Hertfordshire by Waugh Thistleton Architects | Photography: Lewis Khan

Επίσης, βραβευμένο με βραβείο αρχιτεκτονικής στη Βρετανία είναι το περίπλοκο Field Storey και το Nursery Eddington της MUMA LLP.

Βρετανία
Storey’s Field Centre and Eddington Nursery by MUMA LLP | Photography: Alan Williams

«Αυτή η λίστα υποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους οι αρχιτέκτονες και η αρχιτεκτονική στη Βρετανία βρίσκονται σε τόσο μεγάλη εκτίμηση σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της RIBA, Ben Derbyshire. «Σε αυτές τις δύσκολες και ταραγμένες πολιτικές εποχές, πρέπει να τιμήσουμε το αρχιτεκτονικό ταλέντο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Advertising

Advertisements
Ad 14
Βρετανία
Tate St Ives extension by Jamie Fobert Architects | Photography: Dennis Gilbert

Ένας άλλος υποψήφιος είναι η περιοχή του Jamie Fobert Architects στην Tate St Ives. Διπλασίασε τον υπάρχων εκθεσιακό χώρο της γκαλερί και δημιούργησε ένα νέο δημόσιο χώρο στη στέγη της.

Βρετανία
The Sultan Nazrin Shah Centre by Niall McLaughlin Architects | Photography: Nick Kane

Το Sultan Nazrin Shah Center του Niall McLaughlin Architects στο Worcester College της Οξφόρδης, αναμειγνύει την κλασική πέτρα της Οξφόρδης με τη σύγχρονη γεωμετρία. Και τέλος το νεκροταφείο Bushey στο Hertfordshire από τον Waugh Thistleton Architects.

Ο νικητής του 2018 RIBA Stirling Prize θα ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Περισσότερα από τη στήλη: Αρχιτεκτονική

Αρχιτεκτονική

Κάστρο Μπραν: Το μυθικό καταφύγιο του Κόμη Δράκουλα

Οι ιστορίες βρικολάκων ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λαογραφίας, της μυθολογίας αλλά και του…

Αρχιτεκτονική

Απαγορευμένη Πόλη: Ένα παλάτι με 9.999 δωμάτια

Η Απαγορευμένη Πόλη, γνωστή και ως Αυτοκρατορική Πόλη, αποτελεί ένα από τα πέντε σημαντικότερα παλάτια…

Αρχιτεκτονική

Κάστρο Νοϊσβανστάιν: Το παραμυθένιο παλάτι που ενέπνευσε την Ντίσνεϊ

Όλοι έχουμε μεγαλώσει βλέποντας το «μαγικό» παλάτι της Ντίσνεϊ στους τίτλους αρχής κάθε της ταινίας,…

Αρχιτεκτονική

Ροκοκό: 5 παραδείγματα στην αρχιτεκτονική

Το Ροκοκό είναι ένα στυλ που αναπτύχθηκε στη Γαλλία του 18ου αιώνα και αποτελεί ένα…

Αρχιτεκτονική

Το Αρχοντικό

Το αρχοντικό της δέσποζε εκεί αγέρωχο από τον χρόνο, μόνο αυτή ένιωθε χίλια κομμάτια! Μόλις…

Αρχιτεκτονική

10 σκίτσα διάσημων αρχιτεκτόνων

Η αισθητική των αρχιτεκτόνων φτάνει στην πραγματικότητα πέρα ​​από τα κτήριά τους. Οι περισσότεροι επιλέγουν…

Αρχιτεκτονική

Δείγματα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας που πέρασε

Ο σχεδιασμός κτηρίων θα πρέπει να ενθουσιάζει και να αλληλεπιδρά με τους χρήστες στους οποίους…