Ασημένια φτερά της Camilla Lackberg

Ασημένια φτερά
Πηγή εικόνας: diastixo.gr

Τα Ασημένια φτερά της Camilla Lackberg είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την πολυμήχανη Φέι. Ομολογώ ότι τα Ασημένια φτερά ήταν η πρώτη μου επαφή με τη Σουηδή συγγραφέα και αδιαμφισβήτητα θα προσθέσω στη βιβλιοθήκη μου πολλά βιβλία της ακόμη. Θα καταλάβετε τους λόγους στη συνέχεια…

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το νήμα της ιστορίας μας ξεκινά να ξετυλίγεται όταν η Φέι, μια δεινή και πολύπαθη επιχειρηματίας, ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να καταστρέψει όσα έχει χτίσει με τόσο κόπο. Απ’ότι καταλαβαίνουμε από τις σύντομες αναφορές στο πρώτο βιβλίο, το Χρυσό Κλουβί, έχει παλέψει με θεούς και δαίμονες για να ελευθερωθεί η ίδια και η κόρη της από τον τερατώδη πρώην σύζυγό της. Και τα έχει καταφέρει εξαιρετικά καλά. Βρίσκεται κρυμμένη στο εξωτερικό και διοικεί μια εταιρεία εκατομμυρίων, τη Revenge, τη στιγμή που ο πρώην σύζυγος είναι φυλακισμένος και οι εχθροί της ηττημένοι.

Αντί να επικεντρωθεί όμως στο επιχειρηματικό της άνοιγμα στις ΗΠΑ, η Φέι βρίσκεται στη μέση ενός κυκλώνα, προσπαθώντας να ανακαλύψει τον καλά κρυμμένο νέο (;) εχθρό της και να ισορροπήσει ανάμεσα στο στοιχειωμένο παρελθόν και το γεμάτο υποσχέσεις μέλλον. Θα καταφέρει τελικά να ολοκληρώσει την εκδίκησή της; Τι τροπή θα πάρει η ιστορία όταν μέσα σε όλες αυτές τις ίντριγκες μπλεχτεί ο έρωτας;

Τα “ασημένια φτερά” θα της θυμίζουν πάντα το σκοτεινό παρελθόν της και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να συνεχίσει να παλεύει.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ασημένια φτερά ή λογοτεχνική φούσκα;

Δεν σας κρύβω ότι παρασύρθηκα κι εγώ από την ανηλεή προώθηση του βιβλίου μόλις κυκλοφόρησε. Μιας και δεν είχα ξαναδιαβάσει κάποιο βιβλίο της συγγραφέως, ήμουν επιφυλακτική.

Σε γενικές γραμμές τα Ασημένια φτερά είναι ένα βιβλίο καλογραμμένο, με άρτια εξέλιξη της πλοκής και διάχυτο το αίσθημα της αγωνίας. Θέλεις να δεις τι θα ακολουθήσει, είναι τελικά όλα- και κυρίως όλοι- όπως φαίνονται; Ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι εχθροί; Η λύτρωση θα έρθει στο τέλος ή η Φέι θα παραιτηθεί;

Η πρωταγωνίστρια δεν δρα μόνη της όμως. Έχει στο πλάι της μια ομάδα γυναικών που τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα, αποδεικνύοντας ότι η γυναικεία αλληλεγγύη είναι ανίκητη.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω και το έντονο ερωτικό στοιχείο. Τα Ασημένια φτερά εκτός από ένα αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελεί και μια ωδή στη γυναικεία σεξουαλικότητα και απελευθέρωση. Οι γυναίκες εκτός από δυναμικές επιχειρηματίες μπορούν να είναι και σύζυγοι, ερωμένες και σεξουαλικά απελευθερωμένες οντότητες. Διεκδικούν την απόλαυση, το πάθος και τον έρωτα.

Advertising

Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη το πρώτο βιβλίο της διλογίας και θέλετε να ξεκινήσετε με το βιβλίο-επίλογο, μπορείτε και πάλι να ακολουθήσετε εύκολα την εξέλιξη της ιστορίας. Με μικρές παρελθοντικές αναφορές ο αναγνώστης καλύπτει κάποια βασικά σημεία που έπλασαν το χαρακτήρα της Φέι όπως απεικονίζεται “σήμερα”.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν σου δημιουργείται η επιθυμία να ξετρυπώσεις όσα κρατάει κρυμμένα το Χρυσό κλουβί.

Τα Ασημένια φτερά της Camilla Lackberg
 Πηγή εικόνας: camillalackberg.com

Camilla Lackberg: Η “βασίλισσα” των best seller της Σουηδίας

Δεν είναι άδικος ο τίτλος της “βασίλισσας” των best seller της Σουηδίας, μιας και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 60 χώρες, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Με την υπογραφή της κυκλοφορούν δέκα αστυνομικά μυθιστορήματα, δύο βιβλία μαγειρικής και έξι παιδικά μυθιστορήματα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Η παγωμένη πριγκίπισσα”. Ακολούθησαν “ο Ιεροκύρηκας”, “Οικογενειακά μυστικά”, “Η γοργόνα”, “Η μάγισσα” κ.ά., με πιο πρόσφατο τα Ασημένια φτερά. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Advertising

Γεννημένη το 1974 στη Φιελμπάκα, είναι μεταξύ άλλων και επιχειρηματίας που προάγει και στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ισότητα των φύλων στον εργασιακό τομέα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως οικονομολόγος, ενώ είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Το 2011 ανακηρύχθηκε η έκτη πιο πολυδιαβασμένη συγγραφέας στην Ευρώπη.

Σοκολάτα και καφές. Και κάμποσα βιβλία... Τη μέρα πολυμήχανη μαμά και τη νύχτα πλάθω ιστορίες. Αιώνια 25άχρονη.
"Όπου δεν μπορείς ν'αγαπήσεις, μην καθυστερείς" Frida Kahlo

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Διαβάζοντας ξανά: Τι ανακαλύπτουμε όταν επιστρέφουμε σε ένα βιβλίο χρόνια μετά

Υπάρχουν βιβλία που μας σημαδεύουν. Την πρώτη φορά που τα διαβάζουμε, μας γεμίζουν ένταση, συγκίνηση,…

Βιβλίο

«Οι Χήρες της Πέμπτης»: το κοινωνικό θρίλερ της Κλαούδια Πινιέιρο από τις εκδόσεις Carnivora

Η Κλαούδια Πινιέιρο (Μπουρσάκο 1960), είναι γνωστή ως η «Βασίλισσα του αργεντίνικου νουάρ» και αποτελεί…

Βιβλίο

Το φάντασμα του Κάντερβιλ: Το πιο αστείο φάντασμα της λογοτεχνίας

  Το Φάντασμα του Κάντερβιλ είναι ένα σύντομο, απολαυστικό διήγημα του Όσκαρ Ουάιλντ. Αντί να γράψει…

Βιβλίο

A Little Life: Υμνώντας τον ανθρώπινο πόνο

Όσοι απολαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων μπορούν με το χέρι στη καρδιά να δηλώσουν πως έστω…

Βιβλίο

Μια αστεία ιστορία: Ή ένας καρμικός έρωτας

Το Μια αστεία ιστορία της Emily Henry, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μαζί με…

Βιβλίο

Ο Νίτσε του Ντεριντά και η vita femina

Ο Νίτσε του Ντεριντά δεν είναι απλά σχήμα λόγου. Δεν θα βρούμε εδώ τον Νίτσε…

Βιβλίο

Jennifer Donnelly: Η γέφυρα των μυστικών και το τίμημα της αγάπης

  Η Jennifer Donnelly μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα με το «Η…