Η επάνοδος του Star Wars

tfa_poster_wide_header-1536x864-959818851016 

Μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες του 2015 ήταν το “Star Wars – The Force Awakens”, το οποίο γέμισε τις αίθουσες με μικρούς και μεγάλους, έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία, είχε θετικές κριτικές και κατάφερε να ξεπλύνει το franchise από την ντροπή των sequel που όλοι οι πιστοί fan θέλουν να ξεχάσουν. Πέρα από όλα αυτά το “Force Awakens” έβαλε το Star Wars σε μια νέα καμπή στην ιστορία του franchise.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Δεκέμβρη του 2012 η Walt Disney, η οποία είχε ήδη αγοράσει την Marvel για 4 δις, δίνει άλλα 4 δις και αγοράζει την Lucasfilm και, μαζί με αυτήν, τα δικαιώματα για το Star Wars. Κάπως έτσι τέλειωσαν τα αστεία. Αρχικά η Disney ξεκαθάρισε το franchise από σειρές, comics, παιχνίδια και άλλα λοιπά στοιχεία που οριοθετούσαν το σύμπαν του Star Wars και ξεκίνησε ένα καινούριο κόσμο, o οποίος αποτελείτε από τις 7 ταινίες (δυστυχώς και τα prequel), την ταινία και σειρά Clone Wars, την επιτυχημένη σειρά Star Wars: Rebels και οποιοδήποτε άλλο προϊόν κυκλοφορεί μετά τις 25 Απριλίου 2014, όπως κάποια comics, βιβλία και τηλεοπτικές σειρές. Όλα αυτά κάτω από τον ευρέως γνωστό τίτλο Star Wars Canon. Κάτι παρόμοιο με το Marvel Cinematic Universe.

H Disney, λοιπόν, πέρα από το Force Awakens και την νέα τριλογία, η οποία θα ονομαστεί συμβατικά sequel trilogy, θα ετοιμάσει και 3 ταινίες, τις λεγόμενες Anthology Series, με την πρώτη να είναι το Rogue One: A Star Wars Story, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 16 Δεκεμβρίου 2016.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  In Edit Festival Θεσσαλονίκη: spotlight στο μουσικό ντοκιμαντέρ
Ad 14

Από μικρός χανόμουν στον μαγικό κόσμο της τέχνης. Πολύ συχνά έπιανα τον εαυτό μου να αναλύει ένα πίνακα που είδα, μια σκηνή κάποιας ταινίας ή μια φράση σε ένα βιβλίο που διάβασα. Τότε κατάλαβα ότι θέλω να γίνω μέρος σε αυτόν τον μαγικό κόσμος και άρχισα να γράφω. Συνέχεια. Κάπως έτσι κατέληξα εδώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της