Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

2η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα!

Ο 2ος υπερτελικός της Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας μετά από έξι διαγωνισμούς Grand Prix Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας το 2023 και το 2024, με περισσότερες από 450 ταινίες από 105 χώρες, ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου με την ανακοίνωση των νικητών και των μεταλλίων.

Οι 120 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους του υπερτελικού, θα χωριστούν σε Ομάδες που οδηγούν στη φάση νοκ-άουτ και διαγωνίζονται για το Χρυσό Μετάλλιο Καλύτερης Ταινίας, καθώς και για μετάλλια σε 30 κατηγορίες και χρηματικά έπαθλα σε επτά κατηγορίες!

Για σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, μεταξύ 12.00 – 17.00, έχει προγραμματιστεί ακόμα μια μαραθώνια ζωντανή προβολή, παρουσιάζοντας ταινίες σε ζωντανό κοινό στον ιστορικό «Γαλαξία», Μεσογείων 6, που φιλοξενεί για πρώτη φορά εκδήλωση Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας. Όπως πάντα, η προβολή της Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας έχει ελεύθερη είσοδο για όλους τους σινεφίλ! Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν θα διαγωνιστούν για την Καλύτερη Ταινία του People’s Choice.

Η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα επιβραβεύει τις ταινίες με τρεις τρόπους – μετάλλια, χρηματικά έπαθλα και βραβεία σε υπηρεσίες. Αναμένεται τα βραβεία να αυξηθούν εντός του 2025.

2η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα

Σημαντικές υποψηφιότητες Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας

Ο Coleman Domingo, προηγούμενος Χρυσός Ολυμπιονίκης του Grand Prix της Κινηματογράφου, με την ταινία “North Star” του PJ Palmer, και δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ στα Όσκαρ 2024 & 2025, είναι ανάμεσα στα ονόματα μαρκίζας και στα κορυφαία αγαπημένα.

Η διάσημη ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, η οποία κέρδισε το Ασημένιο μετάλλιο Α’ Γυναικείου Ρόλου στον υπερτελικό του 2022 και είναι επίσης υποψήφια αυτή τη φορά (με την ταινία «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου).

Οι έξι νικητές του Grand Prix της Καλύτερης Ταινίας στην Κινηματογραφική Ολυμπιάδα είναι επίσης μεταξύ των φαβορί: I am number (Σερβία), Adieu Gaston (Γαλλία), Guguto Memeto (Βοσνία & Ερζεγοβίνη), Hong Juan (Κίνα), Vasomotor Rhinitis (Γεωργία), The Present (Παλαιστίνη), ήταν οι νικητές σε σχέση με το Grand Prix.

Κατάλογος των κατηγοριών Μεταλλίων Κινηματογραφικών Ολυμπιάδων 

Βασικές Κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας:

1. Καλύτερη ταινία μικρού μήκους

2. Καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

3. Καλύτερο Animation Μικρού Μήκους

4. Best Experimental Short

5. Καλύτερο μουσικό/χορευτικό βίντεο μικρού μήκους

6. Best Student Short

7. Best People’s Choice (Βραβείο κοινού)

Κατηγορίες Σκηνοθεσίας:

8. Καλύτερος Σκηνοθέτης

9. Καλύτερος πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης (φοιτητικός ή πρώτος σκηνοθέτης)

Κατηγορίες γραφής:

10. Καλύτερο Σενάριο

11. Καλύτερη ιδέα

12. Καλύτερο μήνυμα

Κατηγορίες υποκριτικής: 

13. Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία

14. Καλύτερος Ηθοποιός

15. Καλύτερος δεύτερος γυναικείος ρόλος

16. Καλύτερος δεύτερος ηθοποιός

Καλλιτεχνικές και Τεχνικές Κατηγορίες:

17. Καλύτερη Φωτογραφία

18. Καλύτερο Μοντάζ

19. Καλύτερη πρωτότυπη μουσική

20. Καλύτερος σχεδιασμός ήχου

21. Καλύτερο Σχέδιο Παραγωγής

22. Καλύτερα οπτικά εφέ

23. Best Make up & Hair

24. Καλύτερη Κοστούμια

25. Καλύτερη αφίσα

Κατηγορίες Είδους Ταινιών:

26. Καλύτερο κάτω από 5 λεπτά Σύντομο

27. Best Low Budget

28. Καλύτερη κωμωδία μικρού μήκους

29. Καλύτερο Short Human Rights «Νίκη Διαμαντάκου»

30. Καλύτερου μικρού μήκους φαντασίας/θρίλερ

Αυτήν τη στιγμή η κριτική επιτροπή VIP αποτελείται από 6 ένορκους από 5 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρουμανία, Ουκρανία και Τουρκία. Είναι αξιότιμοι επαγγελματίες στους τομείς της εξειδίκευσής τους ως ακαδημαϊκοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, παραγωγοί και συγγραφείς.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Γυναίκες δημιουργοί λάμπουν στο 9ο Φεστιβάλ WIFT GR!

  Το 9ο Φεστιβάλ WIFT GR, με θέμα «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο», επιστρέφει για…

Κινηματογράφος

Bugonia – Ο Λάνθιμος είναι δικαίως αγανακτισμένος

Ο Λάνθιμος στήνει ένα σκοτεινό παραμύθι για τη συντέλεια του κόσμου και την αυτοκαταστροφική φύση…

Κινηματογράφος

Το Black Phone 2 πιο πολύ κουράζει…παρά τρομάζει

Το The Black Phone 2 μιμείται μάλλον αποτυχημένα τη στοιχειωτική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας, δοκιμάζοντας…

Κινηματογράφος

5 σκηνές αυτοσχεδιασμού που παρέμειναν στη ταινία

Σινεμά χωρίς σενάριο γίνεται; Όχι ακριβώς, αλλά μερικές φορές οι πιο αξέχαστες στιγμές γεννήθηκαν από…

Κινηματογράφος

3 ελληνικά διαμαντάκια στο TIFF66

Το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (TIFF66) είχε μια ενέργεια περίεργη, σχεδόν χαοτική. Ήταν μια γιορτή…

Κινηματογράφος

The Panic in Needle Park: Η καταθλιπτική πλευρά της ζωής

Το The Panic in Needle Park είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1971, σε σκηνοθεσία…

Κινηματογράφος

La Chinoise: Όταν ο Godard συναντά Mao, Brecht και Dostoevsky

Το La Chinoise του Jean-Luc Godard αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και απαιτητικές ταινίες…