5 αγαπημένα τραγούδια από ταινίες των 90ς

Αγαπημένα τραγούδια από ταινίες: Η μουσική είναι από τα πιο απαραίτητα μέρη μιας κινηματογραφικής ταινίας. Αυτή δίνει ρυθμό και πολλές φορές ξυπνάει τα πιο έντονα συναισθήματα. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ σε τραγούδια που ακούστηκαν από ταινίες που προβλήθηκαν κατά την διάρκεια των 90ς και πλέον έχουν γίνει κλασικά.

  1. (Everything I do) I do it for you- Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Το 1991 βγήκε στους κινηματογράφους ίσως μια από τις καλύτερες μεταφορές της ιστορίας του Ρομπέν των Δασών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν ο Kevin Costner (Robin Hood), ο Morgan Freeman (Azeem) και ο Alan Rickman (Sheriff of Nottingham). Δεν θα ήταν όμως παράλογο να πούμε,  πως την παράσταση στην ταινία την κλέβει ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των 90ς το (Everything I do) I do it for you του Bryan Adams. Το τραγούδι ήταν υποψήφιο για τα Όσκαρ του 1992. Από τότε μας έχει συνοδέψει σε πολλές στιγμές, χαρούμενες κατά κύριο λόγο, καθώς παραμένει από τα αγαπημένα τραγούδια από ταινίες που ακούστηκαν.

Advertisements
Ad 14
  1. Streets of Philadelphia- Philadelphia (1993)

Σίγουρα το Philadelphia είναι μια από τις καλύτερες ταινίες των 90ς. Θέμα της έχει τη δίωξη του Andrew Beckett (Tom Hanks) από την δικηγορική εταιρία που δούλευε, επειδή είχε κολλήσει AIDS. Tην υπεράσπισή του ανέλαβε ο Joe Miller ( Denzel Washington). Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του  Andrew, o οποίος όμως στο τέλος της ταινίας πεθαίνει. Για την ταινία ο Tom Hanks απέσπασε το πρώτο του Όσκαρ. Το δεύτερο Όσκαρ που κέρδισε η ταινία είναι για το καλύτερο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο Bruce Springsteen. Είναι ένα από τα πιο δυναμικά τραγούδια των 90ς και αποτελεί έναν ύμνο για την Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης  Love again: Ταινία ή promo της Celine Dion;

  1. I always love you- The Bodyguard (1992)

Από τις αγαπημένες μας αισθηματικές ταινίες των 90ς. Ένας σωματοφύλακας (Kevin Costner) προσπαθεί να σώσει μια διάσημη τραγουδίστρια, την Rachel Marron (Whitney Houston), από έναν πληρωμένο δολοφόνο. Οι δυο τους τελικά έρχονται κοντά, αλλά η σχέση τους δεν θα συνεχιστεί. Από μια πλειάδα από τραγούδια, από τα οποία τα δυο και υποψήφια για Όσκαρ, “I have nothing” “Run to you”, αυτό που έχει μείνει στη συνείδηση όλων μας είναι το τραγούδι “I always love you”. Μας έχει συντροφεύσει σε έρωτες και χωρισμούς πολλές φορές και συνεχίζει ως και σήμερα.

  1. Unchained Melody- Ghost 1990

Μια από τις καλύτερα σεναριακά δομημένες ρομαντικές ταινίες των 90ς. πρωταγωνιστούν η Demi Moore, o Patrick Swayze και η Whoopi Goldberg, η οποία κέρδισε τον Όσκαρ Υποστηρικτικού Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με το τραγούδι Unchained Melody από τους Righteous Brothers. Το τραγούδι αυτό έχει τραγουδηθεί το 1965, αλλά διασκευή του από Maurice Jarre ακούγεται και στην ταινία.

  1. My heart will go on- Titanic (1997)

Για τον Τιτανικό  δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα λένε τα 11 Όσκαρ που κέρδισε το 1998. Πέρα από τον έρωτα του Jack και της Rose, αυτό που μας μένει είναι το υπέροχο τραγούδι της Celine Dion “My heart will go on”, το οποίο μας ταξιδεύει στον απόλυτο έρωτα, αλλά και σε μια νοσταλγία.

Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο ξεκίνησε απο την παιδική μου ηλικία. Η πρώτη ταινία που είχα δει είναι το "Scarface" και αγαπημένος μου ηθοποιός ο Al Pacino. Μελλοντικά θα ήθελα να μπορέσω να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην