Αφιέρωμα: 5 ταινίες του Clint Eastwood

Ο Clint Eastwood είναι μια από τις σημαίνουσες προσωπικότητες στον χώρο του κινηματογράφου. Έγινε γνωστός περί τα μέσα της δεκαετίας του 1960, οπότε και πρωταγωνίστησε στα Spaghetti Western του Sergio Leone. Σταδιακά πέρασε και πίσω από την κάμερα, δίνοντάς μας μερικές από τις αρτιότερες ταινίες των τελευταίων δεκαετιών.

Ακόμα και τώρα, στην ηλικία των 92 ετών, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί ταινίες. Στο άρθρο ξεχωρίζουμε και παρουσιάζουμε  πέντε από τις κορυφαίες  ταινίες του.

Unforgiven [1992]

Το Unforgiven  είναι η μεγαλύτερη, ίσως, σκηνοθετική και ερμηνευτική επιτυχία του Clint Eastwood. Στην ταινία αναπαριστά έναν πρώην “πιστολά” τον Bill Munny , ο οποίος έχει γίνει χοιροβοσκός και ζει με τα παιδιά του – η γυναίκα του έχει πεθάνει-  απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisements
Ad 14

Τον βλέπουμε να επιστρέφει στην ενεργό δράση, αφού είδε πως δεν είχε χρήματα να θρέψει την οικογένειά του. Έτσι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μερικών ιερόδουλων  που προσφέρουν 1000 δολάρια για όποιον σκοτώσει κάποιους από ένα ράντζο που τραυμάτισαν μια από αυτές με μαχαίρι.

Μαζί του ήταν ο The ‘Schofield Kid’ (Jaimz Woolvett) και ο Ned Logan (Morgan Freeman ). Αντίπαλός τους είναι ο σερίφης Little Bill Daggett (Gene Hackman) και οι βοηθοί του. Στο τέλος ο Bill Munny καταφέρνει να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους τους και επιστρέφει στην οικογένειά του.

 

Letters from Iwo Jima [2006]

Tο “Letters from Iwo Jima” πρέπει να το δούμε σε συνάρτηση με την ταινία «The Flags of our Fathers». Και στις δυο ο Eastwood εξετάζει τις μάχες Αμερικάνων και Ιαπώνων για την κατοχή αυτού του στρατηγικού νησιού.

Διαβάστε επίσης  A Good Person: Η Florence Pugh συναντά τον Morgan Freeman

Η διαφορά όμως είναι πως το πρώτο βλέπει τον πόλεμο από την σκοπιά των Ιαπώνων και το άλλο των Αμερικάνων. Από τα δυο πιο δυνατό σαν εικόνα είναι το «Letters from Iwo Jima».

Βλέπουμε την υπερηφάνεια αυτών των ανθρώπων, μπροστά στον σίγουρο θάνατο, αλλά συνάμα δεν ξεχνάμε πως είναι άνθρωποι, αφού γράφουν γράμματα στους αγαπημένους τους. Οι σκηνές μαχών είναι αριστοτεχνικές, ενώ και οι συγκρούσεις προσωπικοτήτων είναι συχνές.

 

Million Dollar Baby [2004]

Ο Frankie (Clint Eastwood), είναι ένας υπερήλικας προπονητής πυγμάχων, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του ένα γυμναστήριο. Βοηθός του είναι ένας πρώην πυγμάχος, ο Eddie (Morgan Freeman), που έχει χάσει το φως του από το ένα μάτι. Το γυμναστήριο που «τρέχουν» είναι παμπάλαιο, ενώ ο μόνος άξιος αθλητής που προπονεί ο Frankie, τον εγκαταλείπει, γιατί δεν κανονίζει αγώνα τίτλου.

Στο σημείο αυτό στην ζωή των δυο γηραλέων ιδιοκτητών του γυμναστήριου μπαίνει η Maggie (Hilary Swank). Είναι μια σερβιτόρα, αλλά έχει σαν όνειρο να γίνει διάσημη πυγμάχος. Αρχικά ο Frankie, με άσχημο τρόπο, την είχε απορρίψει, αλλά εν τέλει άρχισε να την προπονεί.

Μετά από αρκετές νίκες, ο Frankie της κανονίζει αγώνα τίτλου, όπου η μοίρα την χτυπάει. Χτυπάει σοβαρά, εξαιτίας ενός αντιαθλητικού χτυπήματος της αντιπάλου και χάνει την κίνηση του σώματός της. Από το σημείο αυτό και ως το τέλος ξεπηδούν πολλά ζητήματα ηθικής, τα οποία οδηγούν στην λύση του δράματος.

The Bridges of Madison County [1995]

Στο παρόν δυο αδέρφια ανοίγουν την διαθήκη της μητέρας τους και ανακαλύπτουν πως η επιθυμία της είναι να αποτεφρωθεί. Το ακόμα πιο σοκαριστικό γι’ αυτά, είναι το γεγονός πως η μητέρα τους τους αποκαλύπτει μέσα από τα σημειωματάριά της πως είχε ερωτευτεί στο παρελθόν έναν φωτογράφο, τον Robert Kincaid. Μέσω του flashback βλέπουμε την γνωριμία της Francesca Johnson (Meryl Streep) και του Robert (Clint Eastwood).

Διαβάστε επίσης  Η ψυχική υγεία μέσα από 6 ταινίες μικρού μήκους

Η Francesca είναι μια μητέρα σε μια επαρχιακή πόλη της Αϊόβα, όπου υπήρχε ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής και ό,τι παρέκκλινε ήταν κατακριτέο. Ο Robert ήταν ένας «πολίτης του κόσμου». Βλέπουμε τον έρωτα των δυο πρωταγωνιστών να μεγαλώνει , παρόλα αυτά την κρίσιμη ώρα, η Francesca έκανε πίσω και έμεινε με την οικογένεια της.

Mystic River [2003]

Τρία αγόρια, ο Jimmy (Sean Penn) , ο Sean (Kevin Bacon) και o Dave (Tim Robbins) παίζουν στη Βοστόνη το 1975. Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν δύο άνδρες απαγάγουν και κακοποιούν τον Dave.

Ύστερα η πλοκή μας οδηγεί είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, οι πρωταγωνιστές μας είναι ενήλικοι αλλά έχουν σταματήσει να έχουν επαφές. Ο Jimmy διευθύνει ένα μαγαζί, ο Dave είναι εργάτης και ο Sean αστυνομικός.

Η 19χρονη κόρη του Jimmy, Katie (Emmy Rossum), δολοφονείται . Οι υποψίες πέφτουν στον Dave, τον οποίο δολοφονεί ο Jimmy, αλλά στο τέλος η αλήθεια λάμπει. Οι ένοχοι συλλαμβάνονται.

Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο ξεκίνησε απο την παιδική μου ηλικία. Η πρώτη ταινία που είχα δει είναι το "Scarface" και αγαπημένος μου ηθοποιός ο Al Pacino. Μελλοντικά θα ήθελα να μπορέσω να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод