9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου!

Το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2025, προβάλλοντας τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, για 9η συνεχή χρονιά, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση, φιλοξενώντας προβολές και ειδικές εκδηλώσεις στο θέατρό της.

Πρόγραμμα Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Στις 27 Μαΐου, στις 18:15, το θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα, παρουσιάζοντας:

  • 7 ταινίες μικρού μήκους από ισπανόφωνες χώρες.
  • Το ντοκιμαντέρ “29 Φεβρουαρίου” του Diego Fandos (Ισπανία, 2024, 23’), μια τρυφερή κωμωδία για τη μοναξιά και τη φιλία στην τρίτη ηλικία.

Μετά τις προβολές, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κωσταβάρα. Επιπλέον, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη της αγαπημένης ταινίας μικρού μήκους από το κοινό. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους, η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσεων.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 Ταινίες Έναρξης & Λήξης του Φεστιβάλ

  • Ταινία Έναρξης: «Διπλή Ταυτότητα» (La Infiltrada) της Arantxa Echevarría // Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται τη ζωή μιας πράκτορα της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας που διείσδυσε στην τρομοκρατική ομάδα ETA για 8 χρόνια. Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Carolina Yuste) στα Βραβεία Goya 2025.
  • Ταινία Λήξης: «Βασίλισσες» (Reinas) της Klaudia Reynicker Zalla // Η ταινία, επίσημη πρόταση της Ελβετίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2025, μας μεταφέρει στο Περού της δεκαετίας του ’90, όπου δύο έφηβες αδελφές ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, όταν ξαναβρίσκονται απροσδόκητα με τον απόντα πατέρα τους.

φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου

Χώροι Προβολών Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Το FeCHA 2025 φιλοξενείται σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων:

  • Θερινά σινεμά Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas και Αελλώ Cinemax.
  • Ινστιτούτο Θερβάντες.
  • Ελληνοαμερικανική Ένωση.
  • Θερινός κινηματογράφος ΒΟΞ Europa Cinemas.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα του FeCHA.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Dracula (1992): Ο ιδανικός Δράκουλας του Coppola

Σε μια εποχή ξεχασμένων remake και άτονων διασκευών, το Dracula του Coppola εξακολουθεί να αποτελεί…

Κινηματογράφος

Ταινίες τρόμου και κουβέρτα: η ιεροτελεστία του Οκτώβρη

Όταν ο Οκτώβρης πέφτει, οι ταινίες τρόμου είναι must. Ένα ταξίδι στα horror που μάς…

Κινηματογράφος

Moonlight (2017) – Η εικονογράφιση της ποίησης

Όλοι θυμόμαστε την τελετή των 89ων βραβείων της Ακαδημίας (κοινώς τα Όσκαρ του 2017), κυρίως…

Κινηματογράφος

“Για Πάντα” στις Νύχτες Πρεμιέρας – Ένα ντοκιμαντέρ για τον “αποχαιρετισμό” της παιδικότητας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το “Για Πάντα”. Ένα ντοκιμαντέρ-ταξίδι στην παιδική ηλικία, μέσα από την…

Κινηματογράφος

The Balconettes (2024) – Από τις Κάννες μέχρι το Cinobo

Μπορεί να είδες πόστερ της ταινίας φέτος στο καλοκαίρι στα σινεμά. Διαφορετικά, ίσως την έχεις…

Κινηματογράφος

4 ταινίες επιστημονικής φαντασίας που “ενορχήστρωσε” ο Ρόλαντ Έμεριχ

Ο Οκτώβρης ξεκίνησε με βροχές και εναλλαγές του καιρού. Η καλή μας διάθεση πήγε περίπατο…

Κινηματογράφος

Soul – Όταν η Pixar μιλά στους ενήλικες με jazz αφήγηση

Η Pixar ανέκαθεν διακρινόταν για την ικανότητά της να αγγίζει το κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας –…