«Avengers: Infinity War»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Είναι γεγονός. Απέχουμε πλέον λιγότερο από ένα μήνα, από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό event των τελευταίων χρόνων. Το «Avengers: Infinity War» έρχεται στις 27 Απριλίου και φέρνει μαζί του το μεγαλύτερο και πιο «γεμάτο» cast που έχουμε δει. Τα εισιτήρια έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται, με όλα τα ρεκόρ του box office να μοιάζουν ήδη σπασμένα. Η τρίτη ταινία των Avengers βέβαια δεν είναι απλά ένα τεράστιο crossover χαρακτήρων, αλλά η ολοκλήρωση μιας ιστορίας 10 χρόνων από τη Marvel. Ξεκίνησε το 2008 με το «Iron Man» και μετράει ήδη 18 ταινίες. Πίσω από αυτό το σύμπαν που έχει σαρώσει τα πάντα βρίσκεται η ιδιοφυΐα των Marvel Studios, Kevin Feige, ο οποίος δημιούργησε, αλλά και εγγυάται να συνεχίσει και για τα επόμενα 10 χρόνια.

Έτσι λοιπόν για να διοχετεύσω κάπου τον τεράστιο ενθουσιασμό μου, αποφάσισα να κάνω ένα πανόραμα για το τι θα δούμε στο έπος της Marvel.

Σκηνοθέτες/Πλοκή

Advertisements
Ad 14

Μετά και τη μεγάλη επιτυχία του «Captain America: Civil War» αλλά και του «Winter Soldier» που για πολλούς θεωρείται η καλύτερη ταινία του MCU, o Kevin Feige εμπιστεύθηκε τις δύο επόμενες ταινίες Avengers στους αδερφούς Russo. O άρτιος χειρισμός τόσων πολλών χαρακτήρων αλλά και οι τρομερά σκηνοθετημένες σκηνές δράσης τους, ήταν αυτό που χρειάστηκε για να πειστεί ο mastermind της Marvel.

Η ιστορία μας πάει μετά τα γεγονότα του «Civil War», όπου πλέον οι Avengers έχουν διαλυθεί και η Γη βρίσκεται στην πιο ευάλωτη κατάσταση της. Έτσι μετά και την πρώτη εμφάνιση του στα post-credit του «Avengers», ο τιτάνας Thanos αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να επιτεθεί στη Γη και να συνεχίσει την καταστροφή του μισού σύμπαντος. Για να το καταφέρει αυτό, θα χρησιμοποιήσει το Infinity Gauntlet, ένα γάντι στο οποίο θα εφαρμόσει τις 6 infinity stones, 6 πετράδια που δίνουν την δύναμη στον κάτοχο τους να κάνει πραγματικά τα πάντα, από το να γυρίσει πίσω στο χρόνο, μέχρι να καταστρέψει πλανήτες σε δευτερόλεπτα. Για να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχουν δει ποτέ, οι ήρωες της Γης (και όχι μόνο) πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν. Στην ταινία θα δούμε για πρώτη φορά τους Avengers να συναντούν τους Guardians Of The Galaxy.

Διαβάστε επίσης  Oscars 2023: Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν

Infinity Stones

Έγραψα παραπάνω, ότι ο Thanos ψάχνει τα Infinity Stones για να αποκτήσει τεράστια δύναμη. Όλα τα stones (εκτός από ένα) έχουν ήδη εμφανιστεί στις ταινίες της Marvel. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι και που βρίσκονται.

Space Stone (Tesseract): Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Captain America: The First Avenger» και ήταν η πηγή από την οποία έφτιαχνε όπλα για τη Hydra, o Red Skull. Θα τη θυμάστε με τη μορφή του Τεσσεράκτιου, του κύβου που χρησιμοποίησε ο Loki στο «Avengers» για να ανοίξει μια διαγαλαξιακή πύλη ώστε ο στρατός του να έρθει στη Γη. Με τη space stone ο κάτοχος της μπορεί να ταξιδέψει όπως υποδηλώνει το όνομα όπου θέλει στο σύμπαν.

Mind Stone (Vision): Θα τη θυμάστε στο σκήπτρο του Loki στο «Avengers», όπου με αυτή έκανε πλύση εγκεφάλου στον Hawkeye και τον Erik Selvig. Η Mind Stone δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό της να ελέγχει το μυαλού όποιου θέλει. Στο «Age Of Ultron», χρησιμοποιήθηκε από τον Tony Stark για να δώσει ζωή στον Vision, ο οποίος την έχει μέχρι τώρα και αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους του Thanos.

Reality Stone (Aether): Η reality stone αποτελεί ίσως τη δυνατότερη από τις 6. Τη χρησιμοποίησε ο Malekith στο «Thor: The Dark World» για να αλλάξει την πραγματικότητα και να επαναφέρει το σύμπαν στο σκοτάδι, από όπου προέρχεται. Όποιος την κατέχει έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι απολύτως θέλει στην πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή του Collector.

Power Stone (Orb): Γύρω από αυτή βασίστηκε το «Guardians Of The Galaxy». Η Power Stone καταστρέφει, ό,τι οργανική ύλη έρχεται σε επαφή και μπορεί να καταστρέψει πλανήτες μέσα σε λίγα λεπτά. Για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να βρίσκεται στα πλαίσια κάποιου όπλου, όπως το σφυρί του Ronan. Την είδαμε τελευταία φορά στην κατοχή των Nova Corps, στο τέλος του «Guardians Of The Galaxy», ενώ στα trailer του «Infinity War» φαίνεται να είναι ήδη στην κατοχή του Thanos.

Διαβάστε επίσης  Οι 12 πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023

Time Stone (Eye Of Agamotto): Όπως λέει και το όνομα της, η Time Stone έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τον χρόνο. Την είδαμε στην κατοχή του Doctor Strange με τη μορφή του Eye Of Agamotto και βρίσκεται ακόμη στην κατοχή του.

Soul Stone (???): Το μεγαλύτερο ερωτηματικό της ταινίας. Εκτός από κάποια λόγια του Wong στο «Dr. Strange» δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το που βρίσκεται η Space Stone. Η μεγαλύτερη θεωρία είναι, ότι βρίσκεται στη Wakanda όπου και κάνει την επίθεση του ο Thanos στα trailer.

The Black Order

Ανακοινώθηκε πίσω στην έκθεση D23 της Disney, ότι η ταινία θα περιέχει το Black Order, τα παιδιά δηλαδή του Thanos. Στόχος τους είναι η εύρεση νέων πλανητών για να καταστρέψει ο πατέρας τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τους δυνατότερους πολεμιστές του. Πάμε να δούμε ποιοι είναι.

Corvus  Glaive: O Corvus Glaive είναι το δεξί χέρι του Thanos, καθορίζοντας τη στρατηγική του και την πορεία του μέσα στους γαλαξίες. Διαθέτει υπεράνθρωπες ικανότητες, όπως δύναμη, ταχύτητα και αντοχή και είναι ο πιο πιστός ακόλουθος του Mad Titan.  

Proxima Midnight: Η Proxima Midnight είναι ο ικανότερος πολεμιστής που διαθέτει ο Thanos και ουσιαστικά ανίκητη στο πεδίο της μάχης. Είναι γυναίκα του Corvus Glaive και αποτελεί αναντικατάστατο μέλος του Black Order.

Cull Obsidian (Black Dwarf): Το άγαλμα που ονομάστηκε ως Cull Obsidian, είναι πανομοιότυπο σε αυτό του χαρακτήρα Black Dwarf από τα comic. O Black Dwarf είναι η ωμή δύναμη του Black Order, διαθέτοντας άθραυστο δέρμα.

Ebony Maw:  Τέλος, ο Ebony Maw είναι ανίκανος στο πεδίο της μάχης, διαθέτει όμως ιδιοφυές μυαλό και τεράστια ικανότητα στην εξαπάτηση. Στα comic ο Ebony Maw ανέλαβε να αφοπλίσει τον Doctor Strange με το μυαλό του, καθώς ο μάγος ήταν πολύ δυνατός.

Διαβάστε επίσης  7+1: ταινίες που δεν αξίζει για κανένα λόγο να δείτε

Επιβεβαιωμένοι χαρακτήρες

Ας δούμε τώρα τη λίστα με τους χαρακτήρες που γνωρίζουμε, ότι θα είναι σίγουρα στην ταινία.

(Οι χαρακτήρες τοποθετήθηκαν χρονολογικά με την ανακοίνωση τους)

Iron Man (Robert Downey Jr), Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Falcon (Anthony Mackie),  Winter Soldier (Sebastian Stan), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston), Valkyrie (Tessa Thompson), Hawkeye (Jeremy Renner), Laura Barton (Linda Cardellini), Ant-Man (Paul Rudd), War Machine (Don Cheadle), Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), Wong (Benedict Wong), Black Panther (Chadwick Boseman), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira), Ramonda (Angela Bassett), Thanos (Josh Brolin), Corvus Glaive, Ebony Maw, Cull Obsidian, Proxima Midnight, Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel), Mantis (Pom Klementieff), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany), Spider-Man (Tom Holland), The Collector (Benicio Del Toro), Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), Nick Fury (Samuel L. Jackson), Maria Hill (Coby Smulders), Heimdall (Idris Elba)

Ποιοι δεν θα είναι

Σε ένα τεράστιο cast και στο μεγαλύτερο crossover που έχει γίνει ποτέ, οι φίλοι της Marvel έχουν βγάλει πολλές θεωρίες για το ποιοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ταινία. Πολλές από αυτές τις θεωρίες όμως έχουν ήδη ακυρωθεί από τους υπεύθυνους της Marvel.

Αρχικά οι ήρωες των τηλεοπτικών σειρών του Netflix (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist) δεν θα βρίσκονται στην ταινία σύμφωνα με τον Kevin Feige. Επίσης δύο ηρωίδες δεν θα βρίσκονται στο Infinity War, αλλά θα είναι στην τέταρτη ταινία Avengers που θα κυκλοφορήσει το 2019. Αυτές είναι η Captain Marvel (Brie Larson) και η Wasp (Evangeline Lilly). Επιπλέον οι X-Men και οι Fantastic 4 που ανήκουν πλέον στην Disney είναι απίθανο να εμφανιστούν. Τέλος ο χαρακτήρας που έγινε tease στο τέλος από το «Guardians Of The Galaxy Vol. 2», ο Adam Warlock δεν θα εμφανιστεί σύμφωνα με τον James Gunn στο «Infinity War», αν και στο κόμικ που βασίζεται η ταινία έπαιζε τεράστιο ρόλο.

Βάλε στη ζωή σου αυτά που σε γεμίζουν. Δες πολλές ταινίες, άκου μουσική συνέχεια, υποστήριξε την ομάδα σου, βγες με τους φίλους σου. Βολιώτης, προσπαθεί να βγάλει τη Δημοσιογραφία, θα με βρεις στο Maxmag, αλλιώς θα είμαι κάπου βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας ατέλειωτες Marvel θεωρίες και γεγονότα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη