Το «Κουτί του γραφείου» 03/05-07/05

Σε ένα ακόμα «κουτί του γραφείου», το πρώτο του Μαΐου, θα παρακολουθήσουμε την κίνηση στις κινηματογραφικές αίθουσες κι αν τελικά οι εταιρείες διανομής τον «πιάσανε» τον Μάη.

Μπορεί οι ήρωες της Marvel να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού (μερίδιο 59% σχεδόν του συνολικού Box Office) και να πηγαίνουν περίφημα στα εισιτήρια (54 χιλιάδες σχεδόν και προστέθηκαν στον εκπληκτικό για καθημερινές αριθμό 70 χιλιάδων εισιτηρίων του 3ημέρου Δευτέρας-Τετάρτης, ανεβάζοντας το σύνολο σε 274 χιλιάδες σε μόλις 11 ημέρες). Το θέμα όμως δυστυχώς είναι πως μια μονάχα ταινία δεν μπορεί να τραβάει την άμαξα προσέλευσης του κοινού, καθώς τα γενικότερα νούμερα αφήνουν πικρία και άδειες αίθουσες. Το σύνολο των εισιτηρίων δεν ξεπερνά τις 38 χιλιάδες και ευλόγως αναρωτιέται κανείς αν αντέχει ένας μήνας, με ένα-δύο blockbuster (και τρίτο να υπάρχει, ένα από τα τρία δεν θα κάνει τα προβλεπόμενα νούμερα). Χρειάζεται μεγαλύτερη μελέτη, καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμός.

Ελληνικό box office:

  • «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»

Παραγωγή: Κέβιν Φέιγκ

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σκηνοθεσία: Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Σενάριο: Κρίστοφερ Μάρκους, Στίβεν ΜακΦίλι

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Εβανς, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόουσμαν

Διανομή: Feelgood Entertainment

Advertising

53.772 εισιτήρια  | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι σήμερα (μαζί με τα previews της Τετάρτης, 25.04): 274.064

Διαβάστε επίσης  Mary Poppins: Το πολυαναμενόμενο sequel

Story: Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν.

  • «Θάρρος ή Αλήθεια»

Παραγωγή: Τζέισον Μπλούμ
Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου
Σενάριο: Jillian Jacobs, Michael Reisz
Πρωταγωνιστούν: Λούσι Χέιλ, Τάιλερ Πόουζι, Βάιολετ Μπιν, Σοφία Άλι, Νόλαν Τζέραρντ
Διανομή: UIP
8.052 εισιτήρια | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι σήμερα: 8.052
Story: Το «Θάρρος ή Αλήθεια» είναι ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι μεταξύ φίλων. Στην ταινία όμως καταλήγει αιματηρό, όταν κάποιος ή κάτι, απειλεί θανάσιμα όσους δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν τους κανόνες πιστά και να «τολμήσουν» ή να «πουν την αλήθεια».
  • «Η Ζουγκλοπαρέα»

Advertising

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό

Σενάριο: Νταβίντ Αλό, Ερίκ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Χρήστου Πλαΐνη, Τάκη Σακελλαρίου, Αγγελου Λιάγκου, Δημήτρη Παπαδάτου, Βίνα Παπαδοπούλου

Διανομή: Neo Films

Advertising

5.055 εισιτήρια  | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι σήμερα: 11.558

Story: Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο -αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν. Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα.

  • «Ζευγάρι με το ζόρι (Overboard)»

Σκηνοθεσία: Rob Greenberg

Σενάριο: Leslie Dixon , Bob Fisher

Advertising

Πρωταγωνιστούν: Άννα Φάρις, Εουχένιο Ντερμπέζ, Τζον, Χάνα, Εύα Λονγκόρια, Έμιλυ Μάντισον

Διαβάστε επίσης  5 Σκηνοθετικά ντεμπούτα που αξίζει να δείτε

Διανομή: Odeon

3.481 εισιτήρια | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι σήμερα : 3.481

Story: Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Κάπου εκεί μπαίνει στη ζωή του για τα καλά η Άννα Φάρις. Μια εργαζόμενη μόνη  μητέρα, στην οποία ο αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα και τον βρίσκει τυχαία περιμαζεύοντας τον.

Advertising

  • «Το τέλος της Ανωνυμίας (Anon)»

Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ

Σενάριο: Άντριου Νίκολ

Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Αφίγια Μπέννετ, Μόργκαν Άλλεν, Αμάντα Σέιφριντ

Διανομή: Tanweer

Advertising

3.043 εισιτήρια | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι σήμερα : 3.043

Story: Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Όταν μια σειρά από φόνους λαμβάνουν χώρα, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει καμία ψηφιακή ταυτότητα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Ο Σαλ Φρίλαντ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Από αυτήν την Πέμπτη στους κινηματογράφους

«Γκωγκέν»

Advertising

«Happy Birthday»

«Η Ενοχή του Κένεντι (Chappaquiddick)»

Advertising

«Βηρυτός (Beirut)»

«Κοκομπλόκο (Blockers)»

Advertising

«Εσύ Διαλέγεις (L’ Embarras du Choix)»

«Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2 (The Nut Job 2: Nutty by Nature)»

Διαβάστε επίσης  Όσκαρ 2020: Έγινε της... Νότιας Κορέας

Advertising

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η προσευχή του Χριστού στο όρος των ελαιών μέσα από την τέχνη

Η προσευχή του Χριστού στο όρος των ελαιών αποτελεί μια

Μοναχικά ταξίδια: Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες

Πώς να ταξιδέψετε μόνοι σας με ασφάλεια: Χρήσιμες συμβουλές για