«Brightburn»: Τι θα γινόταν αν ο Superman ήταν κακός

Σε μια ακόμη χρονιά όπου οι superhero movies φαίνεται, ότι θα μονοπωλήσουν το box office (φέτος ακόμη περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια), μια πιο αντισυμβατική εκδοχή του είδους περνάει κάτω από τα ραντάρ του μέσου οπαδού. Λόγος για το «Brightburn», το οποίο εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ενθουσιώδη project της χρονιάς.

Για να καταλάβουμε όμως τι ακριβώς είναι το «Brightburn», πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία ενός από τους δημοφιλέστερους ήρωες, τον Superman. Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ή κάτι παραπλήσιο, ο Superman αποτελεί μέλος μια εξωγήινης φυλής που κατοικούσε στον πλανήτη Krypton. Γεννημένος με το όνομα Kal-El, όταν ήταν ακόμη βρέφος οι βιολογικοί του γονείς για να τον σώσουν από την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη, τον έστειλαν στη Γη. Εκεί ή καλύτερα εδώ βρήκε το βρέφος ένα ζευγάρι φιλήσυχων επαρχιωτών, αποφασίζοντας να το κρατήσουν και να το αναθρέψουν. Με το όνομα Clark Kent πλέον, ο ήρωας όσο μεγάλωνε συνειδητοποιούσε ότι είναι ανώτερος από τους ανθρώπους, έχοντας υπερδυνάμεις. Οι θετοί γονείς του λοιπόν του δίδαξαν τις αρετές και τις αξίες που έπρεπε αλλά και πως να χρησιμοποιεί τις ικανότητες του για καλό. Έτσι γεννήθηκε δηλαδή ο Superman ή αλλιώς ο φάρος της τιμιότητας και του ηρωισμού. Κλασσικό, αγαπημένο ή μήπως και λίγο ξενέρωτο;

Εδώ έρχεται η οικογένεια Gunn με τον συχνό συνεργάτη τους David Yarovesky, να γυρίσει αυτή την ιστορία ανάποδα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόσφατα διαδεδομένος για όλους τους καλούς και παράλληλα κακούς λόγους σκηνοθέτης James Gunn («Guardians of The Galaxy») ανέλαβε χρέη παραγωγού, με τα αδέρφια του Brian και Mark Gunn να γράφουν το σενάριο της ταινίας. Όλα τα παραπάνω με σκηνοθέτη τον σχετικά πρωτάρη Yarovesky.

Διαβάστε επίσης  Guardians of the Galaxy 3: Μουσική, γαλαξίας & συναίσθημα.
Advertisements
Ad 14
Brightburn
Πηγή εικόνας: IMDb

Το «Brightburn» ουσιαστικά απαντάει σε μια ερώτηση. «Τι θα γινόταν αν ο Superman γινόταν κακός;». Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά αυτή η ερώτηση μόνη της θα με «έψηνε» να δω την ταινία. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το ζεύγος Breyer, οι οποίοι βρίσκουν στο δάσος μετά την πτώση ενός αντικειμένου από τον ουρανό, ένα νεογέννητο βρέφος. Η γυναίκα βλέποντας το γεγονός, θεωρεί το παιδί ως ένα θεόσταλτο δώρο πείθοντας τον άντρα της να το υιοθετήσουν. Γρήγορα όμως αντιλαμβάνονται πως το παιδί δεν είναι συνηθισμένο, καθώς παρουσιάζει κάποια αλλόκοτη συμπεριφορά. Εκτός αυτού, όσο μεγαλώνει γίνεται αντιληπτό πως διαθέτει υπερδυνάμεις. Όταν η επαρχιακή κοινωνία όμως δυσκολεύεται να αφομοιώσει και να ενσωματώσει τον μικρό πρωταγωνιστή μας σε τομείς όπως το σχολείο, εκείνος αρχίζει σταδιακά να βγάζει μια μοχθηρή και κακή αντίδραση. Παρά τις εναντιώσεις του πατέρα όμως, η μητέρα αποφασίζει να διατηρήσει την πίστη της στον γιο της, επιμένοντας πως μέσα του υπάρχει καλό. Από εκεί και πέρα μια αγγλική έκφραση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ιδανικά την πλοκή, «all hell breaks loose».

Brightburn
Πηγή εικόνας: IMDb

Το «Brightburn» τώρα έπρεπε και φυσικά αποτελεί horror, ώστε να αποδοθεί στην ύψιστη ένταση του η εξέλιξη του πρώτου supervillain. Σε αυτή τη ρεαλιστικότερη προσέγγιση του είδους των υπερηρώων, πρωταγωνιστής είναι ο νεαρός Jackson A. Dunn, ενώ την μητέρα του ενσαρκώνει η αγαπημένη συνεργάτης του James Gunn, Elizabeth Banks (Hunger Games) με τον ρόλο του συζύγου της να αναλαμβάνει ο David Denman (The Office). Οι επιρροές της ταινίας από το «Man of Steel» του Zack Snyder ήταν γνωστές αλλά έγιναν και αρκετά εμφανείς από το πρώτο trailer, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως μια σοβαρή/τρομακτική παρωδία της ταινίας για τον Superman.

Διαβάστε επίσης  The Suicide Squad: Το Magnum Opus του James Gunn

Η παραγωγή του «Brightburn» έμεινε λίγο πίσω μετά το σκάνδαλο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον James Gunn, που έφτασε να του στερήσει (προσωρινά) τη δουλειά του στη Marvel, αλλά εν τέλει προχώρησε και αναμένεται στους κινηματογράφους τέλη Μαΐου.

Βάλε στη ζωή σου αυτά που σε γεμίζουν. Δες πολλές ταινίες, άκου μουσική συνέχεια, υποστήριξε την ομάδα σου, βγες με τους φίλους σου. Βολιώτης, προσπαθεί να βγάλει τη Δημοσιογραφία, θα με βρεις στο Maxmag, αλλιώς θα είμαι κάπου βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας ατέλειωτες Marvel θεωρίες και γεγονότα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες