Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Get Up για το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου!

παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ κινηματογράφου
Πηγή εικόνας: athicff.com

Get Up! Ο κινηματογράφος φορά πάλι τα καλά του και καλεί τους μικρούς του φίλους στο φεστιβάλ στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 που πραγματοποιείται για  7η χρονιά από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και Δαναός, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Με σταθερό σημείο αναφοράς σε θέματα συμπερίληψης μάς χτυπά στην πλάτη για να πούμε όλοι GetUp  και να κοιτάξουμε κατάματα ότι μας προβληματίζει καθημερινά με τόλμη και ελπίδα. Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ και οι προβολές αποτελούν μία οικογενειακή εμπειρία με ταινίες για όλες τις ηλικίες.

«GetUp δεν σημαίνει να αγνοούμε τα προβλήματα, σημαίνει να τα αναγνωρίζουμε και να προχωράμε. Να σηκωνόμαστε ξανά πιο δυνατοί! Να τολμάμε ακόμα και όταν κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Να φωνάζουμε ακόμα και όταν κανείς δεν μας ακούει. Αυτά είναι τα μηνύματα του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ: αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, ελπίδα, επιμονή», δήλωσε η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ.

Ενότητες του Φεστιβάλ

Το Βaby and Μe, όπως κάθε χρόνο είναι για ηλικίες 0 έως 3 ετών, όπου τα μωρά μαζί με τους γονείς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα απολαύσουν τη μαγεία του κινηματογράφου. Τα κινούμενα σχέδια σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους  και με τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο, είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία.

Η ενότητα Μικρά για τα Μικρά, για παιδιά από 2 ετών θα προσφέρει ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Οι ιστορίες που θα είναι διαθέσιμες θα είναι:

  • Σνιφ & Σνουφ,
  • Ο Πύργος με τις Γάτες
  • Ο Μικρός Δράκος
  • Πατινάζ με Τετράποδα
  • Σπίτι
  • Γλυκιά Συνάντηση
  • Επόμενος Παίκτης
  • Ο Θησαυροσυλλέκτης

Η Ζωντανή μεταγλώττιση, στα ελληνικά με την συμμετοχή των ηθοποιών Ευγενίας Δελιαλής, Άριας Παπανικολάου, Λήδας Πλατσής, Αλέξανδρου Σιάτρα για παιδιά από 6 ετών με μικρού μήκους κινούμενα σχέδια είναι αισθητηριακά φιλική και σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Η παιδική ταινία “Η Ρόζα και το Πέτρινο Ξωτικό” δίνει την πρόσβαση και σε άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης με ακουστική περιγραφή.

παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ κινηματογράφου
Πηγή εικόνας: athicff.com

Στις ενότητες Kids’ Picks και Teens’ Picks, παιδιά δημοτικού και γυμνάσιου όλης της χώρας σε ρόλο επιμελητή επέλεξαν τις ταινίες που θέλουν να παρακολουθήσουν με θεμαλογία που τους αγγίζει.

Τα παιδιά Young Reporters, είναι μία νέα δράση για το φεστιβάλ, όπου 20 έφηβοι 14 – 17 ετών θα καλύψουν  δημοσιογραφικά το Φεστιβάλ με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες μπαίνοντας έτσι στον κόσμο της δημοσιογραφίας. Θα προηγηθεί ένα μίνι Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, τεσσάρων συναντήσεων, για την εκπαίδευσή τους.

Τέλος, η δράση ATHICFF for Professionals, για δεύτερη χρονιά ανοίγει σε επαγγελματίες του χώρου την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάρια και εργαστήρια ερχόμενοι σε επαφή με επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από την ηλικία, κιόλας των δύο ετών, θα λάβουν χώρα στις 23  και 24 Νοεμβρίου, που  θα τα μυήσουν στο χώρο της εικόνας, των ηχητικών εφέ, αλλά και των ντοκιμαντέρ και όλα όσα χρειάζονται για να μάθουν για το σινεμά!

Ταινίες που θα παρακολουθήσουμε

  • Οι Επαναστάτες του Σαββατοκύριακου (Weekend Rebels), Μαρκ Ρότμουντ, Γερμανία, 109’, 2023, γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους , 8+
  • Η Φάρμα με τις Κότες (Coco Farm), Σεμπαστιέν Γκαν, Καναδάς, 89’, 2023, γαλλικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, 9+
  • Ο Λαρς είναι LOL (Lars is LOL), Έρικ Σάτερ Στόρνταλ, Νορβηγία, 89’, 2023, νορβηγικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους , 9+
  • Skater Girls – Get Up, Λέα Μπέκερ, Γερμανία, 92’, 2023, γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, 13+
  • Να τους Πείτε για Εμάς (Tell Them About Us), Ραντ Μπεϊρούτι, Γερμανία, Ιορδανία, 92’, 2024, αραβικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, 12+
  • Blood, Sweat and Cheer – Ειδική Προβολή, Συμπερίληψη εν Δράσει, Τζόρτζ Χόγκι Μόρις, Ηνωμένο Βασίλειο, αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, 75’, 2023, 10+

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ, συγχρηματοδοτείται από το Creative Europe Media, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece, του Δήμου Αθηναίων, της Αναπτυξιακής Αθήνας, του Athens Film Office και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Μεγάλος χορηγός, ΔΕΗ.

Τιμές εισιτηρίων 

7 € ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

6€ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (10+ ατόμων)

5 € ΑΜΕΑ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ

4,5 € ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο διεθνής Έλληνας pop star Leon of Athens και το τραγούδι “Awake II” έντυσε το Get Up τρέιλερ του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Vivre Sa Vie (1962): Το πραγματικό αριστούργημα του Γκοντάρ

Χωρισμένο σε 12 κεφάλαια, το Vivre Sa Vie βάζει τον χαρακτήρα στο μικροσκόπιο, μιλά ανοιχτά…

Κινηματογράφος

Τα Χρονικά της Νάρνια: 20 χρόνια μετά

Πριν από 20 χρόνια, Τα Χρονικά της Νάρνια έγιναν κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και…

Κινηματογράφος

Ρόουζ εναντίον Ρόουζ – Μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος!

Οι Ρόουζ επιστρέφουν πιο αιχμηροί, πιο αθυρόστομοι και πιο Βρετανοί από ποτέ, με την Olivia…

Κινηματογράφος

Το Τανγκό των Χριστουγέννων: Η μελαγχολική πλευρά των γιορτών

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και μια ανάσα πριν το απόλυτο απωθημένο. Το Τανγκό των…

Κινηματογράφος

Jingle All The Way: Καταναλωτισμός χωρίς όρια

Εργασιομανία, υπερκαταναλωτισμός και μια κούκλα που θα «σώσει» τα Χριστούγεννα. Το Jingle All The Way…

Κινηματογράφος

Rebecca: Γοτθικό (ψευτό)ρομάντζο δια χειρός Χίτσκοκ

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με goth αισθητική και το επεισοδιακό ντεμπούτο του Χίτσκοκ στο Χόλιγουντ Το…

Κινηματογράφος

«Χριστούγεννα για Όλους» στο ERTFLIX – Όλη η μαγεία των γιορτών στο σαλόνι μας!

Το ERTFLIX στολίζεται με την ειδική ενότητα «Χριστούγεννα για Όλους» – μια συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων…