Η μοναδική Mia Goth

 

Πηγή εικόνας: News.com.au

Η ηθοποιός Mia Goth έχει γίνει αρκετά διάσημη τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστή για ταινίες θρίλερ και τρόμου. Ως μία νέα και ταλαντούχα ηθοποιός, έχει ήδη αρκετούς fans οι οποίοι συχνά την αποκαλούν “the scream queen”. Η ηθοποιός είναι 29 χρονών, και έχει ήδη συνεργαστεί με καλούς σκηνοθέτες όπως ο Ti West. Ταυτόχρονα, έχει δουλέψει και ως σεναριογράφος σε συνεργασία με άλλους σεναριογράφους (Bergeson,2023).

Οι ταινίες της

Η Mia Goth ξεκίνησε την καριέρα της με την ταινία “Nymphomaniac” (2013). Μία πολύ ιδιαίτερη ταινία, μέσω της οποίας η Mia Goth κατάφερε να δείξει αρκετά γρήγορα ότι μπορεί να διαχειριστεί δύσκολους ρόλους (Ramirez,2023). Στην συνέχεια έπαιξε στο επιστημονικής φαντασίας θρίλερ “The Survivalist” (2015). Ύστερα, έδωσε μία εξαιρετική ερμηνεία στο θρίλερ “Marrowbone” (2017), και συνέχισε με την ταινία “Suspiria” (2018), που είναι επίσης μία ταινία θρίλερ αλλά και τρόμου.

Το 2020, έπαιξε στην ταινία “Emma”, στην οποία συνεργάστηκε -ξανά- με την Anya-Taylor Joy. Παρόλο που η ταινία αυτή δεν είναι θρίλερ, η Mia Goth έπαιξε τον ρόλο της αρκετά καλά.  Η σειρά ταινιών όμως που στιγμάτισε την καριέρα της είναι η ταινία X (2022), και εν συνεχεία η ταινία Pearl (2022). Αυτές οι δύο ταινίες της έδωσαν την κατάλληλη ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο γνωστή και αγαπητή. Επίσης, οι ταινίες αυτές πήγαν τόσο καλά που έδωσαν την ευκαιρία στον Ti West (παραγωγό και σκηνοθέτη) να δημιουργήσει και τρίτη ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει λογικά, μέσα στο 2023. Η ταινία λέγεται MaXXXine.

Πηγή εικόνας:Slash Film

“The Scream Queen”

Η ιστορία πίσω από αυτό τον χαρακτηρισμό αφορά δύο παράγοντες. Αρχικά, έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε την Mia Goth σε ταινίες τρόμου και θρίλερ, και είναι αρκετά καλή σε αυτό τον τομέα ταινιών. Η καριέρα της χαρακτηρίζεται από αυτό το είδος ταινιών. Ωστόσο, ο κινηματογραφικός της χαρακτήρας είναι πολύ ιδιαίτερος. Ενώ εκφράζεται αρκετά έντονα και καταφέρνει πάντα να παρουσιάσει ένα συναίσθημα επακριβώς, παραμένει ‘ταπεινή’. Συνήθως, οι χαρακτήρες που παίζει είναι αρκετά ιδιαίτεροι. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, έχοντας εις υπόψιν ότι η Mia Goth πρωταγωνιστεί στον κόσμο των θρίλερ. Κάπως έτσι λοιπόν απέκτησε τον τίτλο “Scream Queen” (Ramirez,2023).

Διαβάστε επίσης  Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Advertisements
Ad 14
Πηγή εικόνας: Variety

Ο χαρακτήρας της

Εκτός από το γεγονός ότι η Mia Goth είναι μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, είναι αρκετά αφοσιωμένη στον κόσμο του κινηματογράφου. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί και παίρνει μέρος, έχει δηλώσει ότι δείχνει αρκετή εμπιστοσύνη και στον σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα, έχει υποστηρίξει ότι ο ‘κόσμος’ των θρίλερ και των ταινιών τρόμου είναι αρκετά υποτιμημένος. Παρόλο που αυτό είναι γεγονός, ηθοποιοί και παραγωγοί που επενδύουν σε αυτό τον τομέα πολύ γνωρίζουν ότι είναι αρκετά δύσκολο για μία ταινία τρόμου να εντυπωσιάσει το ευρύ κινηματογραφικό κοινό. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά θρίλερ και αρκετές ταινίες τρόμου με αρκετά καλό περιεχόμενο και εξαιρετικές ερμηνείες. Η Mia Goth μας το αποδεικνύει αυτό.

Πηγές

Bergeson, S.(2023).Pearl. Ανακτήθηκε από https://www.indiewire.com/2023/03/ti-west-mia-goth-deserved-oscar-for-pearl-1234822150/ (τελευταία πρόσβαση 01.04.2023)

Ramirez, J.(2023). Ανακτήθηκε από https://www.vanityfair.com/hollywood/2023/02/awards-insider-mia-goth-pearl-interview/ (τελευταία πρόσβαση 01.04.2023)

Με λένε Βασιλική και ενώ γεννήθηκα Αθήνα, το σπίτι μου είναι η Θεσσαλονίκη. Στα 7 μου χρόνια ανακάλυψα ότι λατρεύω να γράφω. Μόλις μπήκαν στην ζωή μου και τα αγγλικά, συνειδητοποίησα ότι τα αγαπάω εξίσου. Έχοντας σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, μου είναι πλέον συνήθεια να γράφω καθημερινά και στις δύο γλώσσες. Το πάθος μου για αρθρογραφία με οδήγησε εδώ, και νιώθω πολύ ενθουσιασμένη για όλα αυτά που έρχονται!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη