Πηγή εικόνας: topontiki.gr

Το My Big Fat Greek Wedding 3 (“Γάμος αλά Ελληνικά 3”) έκανε πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη στις 8 Σεπτεμβρίου και από τις 14 Σεπτεμβρίου μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.  Τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν με φόντο το υπέροχο νησί της Κέρκυρας και θα μας χρίσουν μια ταινία γεμάτη περιπέτειες και ανατροπές.

Η πρώτη ταινία “Γάμος αλά Ελληνικά” με προϋπολογισμό μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια, που κυκλοφόρησε το 2002. σημείωσε εισπράξεις ρεκόρ και χάρισε στη Νία Βαρντάλος μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Σε αντίθεση, το σίκουελ, «Γάμος αλά ελληνικά 2», το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 δεν απέσπασε τόσο καλές εντυπώσεις.  Περιλάμβανε το αρχικό καστ αλλά και την Έλενα Καμπούρη που υποδύθηκε την κόρη της Νίας.

Πηγή εικόνας: www.athinorama.gr

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά», η Βαρντάλος επιστρέφει ξανά, ως Τούλα Πορτοκάλος. Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου από την Πλάκα, με τη Ραφήνα και το Σούνιο ενώ έφτασε και στην Κέρκυρα.

Στο My Big Fat Greek Wedding 3, η Νία Βαρντάλος πάει στο χωριό. Η Ελληνοαμερικάνα Νία Βαρντάλος μαζί μαζί με όλη την κινηματογραφική οικογένειά της, τους Πορτοκάλος, επιστρέφουν όχι απλώς στη μεγάλη οθόνη αλλά και στη χώρα από όπου ξεκίνησαν όλα, την Ελλάδα. Και αυτό γιατί, η Βαρντάλος αναζητά τις ρίζες του εκλιπόντα πλέον πατέρα της, σε ένα ταξίδι που τη συνοδεύει, φυσικά, όλη η αξιαγάπητα εκκεντρική φαμίλια. Η επανένωση με την ελληνική παράδοση γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε η κωμωδία θα μας δωρίσει απλόχερα μαγευτικές εικόνες των νησιών, με πανηγύρια, επαρχιακά κωμικά στοιχεία, αλλά και απρόσμενα ρομαντικές στιγμές.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Πηγή εικόνας: www.athinorama.gr
Η Ελληνοκαναδή πρωταγωνίστρια, σεναριογράφος και παραγωγός, Νία Βαρντάλος, δήλωσε ότι το νέο σίκουελ της ταινίας είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επίσης ελληνικής καταγωγής, Μάικλ Κόνσταντιν, που ενσάρκωσε τον κινηματογραφικό μπαμπά της, Γκας Πορτοκάλος, και πέθανε το καλοκαίρι του 2021, σε ηλικία 94 ετών.
Η ταινία της Νίας Βαρντάλος My Big Fat Greek Wedding 3«Γάμος αλά ελληνικά 3» είναι ανάμεσα στις 10 που προτείνει στο κοινό το BBC. Βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας και χαρακτηρίζεται ως «ταινία – φαινόμενο».
Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Έλενα Καμπούρη, Μαρία Βακράτση, Αντρέα Μάρτιν (Andrea Martin), Τζόι Φατόνε (Joey Fatone) ενώ προστέθηκαν νέα πρόσωπα, όπως ο Ηλίας Κακαβάς και η Μελίνα Κοτσέλου.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Νία Βαρντάλος

Παραγωγοί: Ρίτα Γουίλσον, Τομ Χανκς, Γκάρι Γκέτζμαν

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπάρι Πέτερσον

Σκηνογραφία: Γκραντ Άρμστρονγκ

Advertising

Κοστούμια: Τίμοθι Γουόνζικ

Μοντάζ: Ανέτ Ντέιβι, Κρεγκ Χέρινγκ

Μουσική: Στέφανι Οικονόμου

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Μάς πήρε και μάς σήκωσε το trailer για τα “Ανεμοδαρμένα Ύψη”!

Δίχασε το trailer για τη ταινία “Ανεμοδαρμένα Ύψη” και όλοι αναρωτιούνται, αν πρόκειται για κεραμίδα…

Κινηματογράφος

Εξωγήινη Εισβολή: 5+1 ταινίες που κοιτούν στα μάτια το άγνωστο

Κι ενώ το Bugonia του Λάνθιμου έρχεται, εμείς θυμόμαστε παλαιότερες… εξωγήινες επιτυχίες. Είναι γνωστό εδώ…

Κινηματογράφος

Δεσμά, ξόρκια και γέλια: Η αλλόκοτη γοητεία του Oh, Hi!

Υπάρχουν ρομαντικές κομεντί που ξεκινούν με λουλούδια, ραντεβού σε καφέ και κουβέντες που στάζουν μέλι.…

Κινηματογράφος

Citizen Kane: Το “ευαγγέλιο” των σινεφίλ

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα κινηματογράφου ή αν είστε σινεφίλ ή αν έχετε έναν φίλο…

Κινηματογράφος

“Χειμερινά” σινεμά που αγαπάμε στην Αθήνα – Το σινεμά μετά το θερινό

Η Αθήνα κρύβει πολλά υπέροχα «χειμερινά» σινεμά που μπορούν να σου κρατήσουν επάξια συντροφιά μέχρι…

Κινηματογράφος

Boyhood: Μία σπουδή στον χρόνο και τον ρεαλισμό

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (κυρίως γνωστός για την τριλογία “Before”), ίσως ο σημαντικότερος Αμερικανός σκηνοθέτης ταινιών…

Κινηματογράφος

Motherless Brooklyn: Ένα ήρεμο μυστήριο

Το Motherless Brooklyn είναι μία αμερικανική νεονουάρ αστυνομική ταινία του 2019, σε σενάριο, σκηνοθεσία και…