Κινηματογραφικοί Μύθοι Ρομαντικών Ταινιών

Αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες, συνηθίζουμε να λέμε και έχουμε δίκιο. Ένας από τους λόγους που λατρεύουμε το σινεμά είναι γιατί μας λέει… ψέματα. Η ζωή δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο μια ταινία και απέχει πολύ από ένα παραμύθι. Μια κατηγορία ταινιών που συστηματικά απλοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις και ωραιοποιεί δραματικές καταστάσεις είναι οι ρομαντικές. Ας δούμε λοιπόν μερικούς μύθους που αναπαράγονται επίμονα και πλέον δεν πείθουν κανέναν.κινηματογραφικοί μύθοι


 #1 Τα ετερώνυμα έλκονται

 Ο έρωτας έρχεται κεραυνοβόλα. Παρ’ όλα αυτά, τα κοινά ενδιαφέροντα είναι λίγα και οι χαρακτήρες διαφέρουν πολύ. Όμως, η αγάπη σύνορα δε γνωρίζει και τελικά καταφέρνουν να μείνουν μαζί για πάντα.

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και οι σχέσεις απαιτούν δουλειά. Όταν περάσει ο καιρός και τα μέλια έχουν τελειώσει πρέπει να υπάρχουν θέματα για συζήτηση και κοινά σημεία ώστε να μπορούν να παρθούν σοβαρές αποφάσεις.


 #2 Ο αθάνατος έρωτας

Ένας μεγάλος έρωτας εξελίσσεται σε μια όμορφη (ή μη) σχέση και για κάποιους λόγους οδηγούνται στο χωρισμό. Αρκετά χρόνια αργότερα, συναντιόνται τυχαία και συνειδητοποιούν πως είναι ακόμη ερωτευμένοι. Στην πραγματικότητα, το μόνο που θα αισθανθούν θα είναι αμηχανία. Προσπαθώντας να αποφύγουν τη συνάντηση, θα χαιρετηθούν ρωτώντας τα τυπικά και προσποιούμενοι πως δεν τα γνωρίζουν ήδη από το Facebook, που κατά καιρούς τους παρακολουθούν. Αμφότεροι θα έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, είτε βρισκόμενοι σε μία σχέση είτε έχοντας ήδη αποκτήσει παιδιά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αναφέρουν το γεγονός στο σύντροφό και τους φίλους τους επισημαίνοντας πόσο άσχημα έχουν μεγαλώσει οι πρώην τους.


#3 Η στενή πολιορκία ρίχνει το κάστρο

Το φλερτ είναι ένας άμεσος τρόπος να προσελκύσεις την προσοχή του προσώπου που σε ενδιαφέρει. Όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση η επιμονή μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στις ταινίες αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Ασχέτως τοy αν υπάρχει ανταπόκριση, η στενή πολιορκία πάντα αποδίδει. Γιατί ως γνωστών, σε θέλει απλά το παίζει δύσκολος/η ή απλά δεν το γνωρίζει, ακόμη.

Διαβάστε επίσης  33 παιδικές ταινίες για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά

 


#4 Η αγάπη κερδίζει την καριέρα

Χρόνια σπουδών και δουλειάς έχουν χτίσει τους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον. Μία ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση χτυπά την πόρτα την πιο ακατάλληλη στιγμή και και φυσικά είναι κάπου μακρυά. Την ίδια περίοδο, ένας μεγάλος έρωτας τυχαίνει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε κάποια ρομαντική ταινία, ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει την αγάπη, αφήνοντας πίσω το όνειρο της ζωής του.

Δυστυχώς η αγάπη δε γεμίζει πορτοφόλια, οπότε η δουλειά είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη μιας σχέσης. Οπότε, μια ρεαλιστικότερη εκδοχή θα περιείχε ατελείωτες συζητήσεις που θα κατέληγαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να επικρατήσει η λογική. Στο νέο περιβάλουν οι γνωριμίες φέρνουν νέες σχέσεις και  για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται το γνωστό ρητό πως «Μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται».


#5 Ο έρωτας λαχείο

Κλασικό μοτίβο στις ρομαντικές ταινίες είναι να ερωτεύονται  κάποιον Alain Delon ή κάποια Monica Bellucci. Σα να μη φτάνει όμως αυτό, εκείνος/η (ομοίως και παρακάτω) είναι επιτυχημένος, καλό παιδί, νέος, ελεύθερος, και σίγουρα τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Προφανώς ερωτεύτηκαν εξαιτίας κάποιων από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα δεν είναι ο κύριος τέλειος. Ξεκάθαρη υποτίμηση της νοημοσύνης του θεατή.

 


#6 Ο νέος είναι ωραίος. Τελεία!

Ένας καινούργιος έρωτας χτυπά την πόρτα, όμως εκείνος/η βρίσκεται ήδη σε μία σοβαρή σχέση. Ασχέτως του ότι γνωρίζονται μόνο μια βδομάδα, ξέρουν πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Όλοι οι προηγούμενοι ήταν απλά συμβιβασμοί σε μέτριες σχέσεις. Τί και αν αυτός ο άνθρωπος ήταν εκεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές; Λεπτομέρειες! Να ακολουθείς την καρδιά σου, λέει ο κόσμος. Ναι, να το κάνεις, απλά κανείς δεν θα περίμενε να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας για να το  αποφασίσει. Λογικά κάποια σημάδια θα έχουν εμφανιστεί αρκετό καιρό πριν.

Διαβάστε επίσης  Barton Fink: Μια “πολυνοηματική” ταινία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι