Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Μικρές Ιστορίες στο Εrtflix – Τα αγαπημένα μας μικροφίλμ

Μικρές Ιστορίες ertflix
Μικρές Ιστορίες στο Ertflix (thes.gr)

Σινεμά “στα γρήγορα”, αλλά ποιοτικά με ταινίες μικρού μήκους στη κατηγορία Μικρές Ιστορίες στο Ertflix!

Έχει φτάσει πια ο καιρός που όλοι μας μπαίνουμε ξανά σε μια ρουτίνα: Δουλειές, διαβάσματα, υποχρεώσεις ή ό,τι, τέλος πάντων, απασχολεί τον καθένα μας. Δυστυχώς, οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης μπορεί να σε απομακρύνουν από το σινεμά. Το Ertflix όμως σου βρήκε την λύση. Όχι μόνο είναι η πιο προσβάσιμη πλατφόρμα σε όλους μας αλλά έχει και μεγάλη γκάμα ταινιών για να επιλέξεις. Η κατηγορία που θα σου προτείνω σήμερα, δεν είναι άλλη από τις μικρές ιστορίες! Πρόκειται για μια υπέροχη συλλογή ταινιών μικρού μήκους που σίγουρα θα προλάβεις να δεις όσο απασχολημένος και να είσαι. Επομένως, αν θες να χαλαρώσεις για λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι σου ή πριν συνεχίσεις τις δουλειές σου, δεν έχεις  παρά να πατήσεις το κλικ σε 20 λεπτά απόδρασης.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε την λίστα που σου ετοίμασα:

Αερολίν (2023)

Μικρές Ιστορίες ertflix
filmfestival.gr

Μια ταινία που περιγράφει ακριβώς την πιεστική καθημερινότητα της εποχής μας. Αν γυρνάς σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα δεν έχεις παρά να δεις την ιστορία της Σάντυ: μιας σκληρά εργαζόμενης ηθοποιού…με άσθμα. Κάπως έτσι είναι η περιγραφή της ταινίας. Βρίσκεις προφανή τον παραλληλισμό με τους ασθματικούς ρυθμούς ζωής; Σε κάθε περίπτωση, το «Αερολίν» είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Μιλά πραγματικά στο σήμερα και χρησιμοποιεί, μάλιστα, μια δόση χίουμορ. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξη Κουκιά-Παντελή και την Σάντυ ενσαρκώνει η Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Μπορείς να βρεις την ταινία στο Ertflix μέχρι τις 31/12. Οπότε, πάρε τον χρόνο σου.

MJ (2024)

Μικρές Ιστορίες ertflix
flix.gr

Μία πιο καινούργια προσθήκη στην αγαπημένη μας πλατφόρμα. Το MJ είναι η ταινία που δεν πρέπει να χάσεις. Μάλιστα καλύτερα βιάσου, αφού κατεβαίνει γρήγορα, στις 30 Σεπτέμβρη. Γιατί αξίζει την προσοχή σου; Υποθέτω ότι δεν βρίσκεις κάθε μέρα ταινίες για διάσημους τράπερ. Στην ταινία του Γιώργου Φουρτούνη, λοιπόν, θα δεις τον Γιώργο Κατσή να παίζει μια διασημότητα της εποχής μας. Ο MJ είναι, βέβαια, φανταστική περσόνα αλλά οι εικόνες της ταινίας είναι λες και βγαίνουν κατευθείαν από όσα όντως βλέπεις στα social.

Μιλάμε, λοιπόν, για μια διασκεδαστική ταινία, με χίουμορ, trendy περιεχόμενο και ίσως μια δόση συγκίνησης.

Το καλοκαίρι που παρατήρησα για πρώτη φορά τον ήλιο να δύει (2023)

flix.gr

Με αυτή την ταινία το vibe αλλάζει εντελώς. Η ταινία του Αστέρη Τζιώλα σου δίνει κάτι το νοσταλγικό. Μάλλον, είναι η ιδανικότερη επιλογή, για όσους, παρά το ότι φτάσαμε μέσα Σεπτέμβρη, αναπολούν ακόμα το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης σε μεταφέρει στο μακρινό καλοκαίρι του 2000 ή απλά στην παιδική σου ηλικία. Η πλοκή της ιστορίας «χτίζεται» πολύ πιο απλά. Με λίγα λόγια: βλέπεις πλάνα από τις διακοπές ενός παιδιού στο σπίτι των παππούδων του. Μέσα σε αυτήν την ανεμελιά, το αγόρι παρατηρεί για πρώτη φορά τον ήλιο που δύει. Το βρίσκεις απλό; Ακόμα και έτσι, η ταινία δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.

Έχεις ακόμα περιθώριο να το σκεφτείς, αφού θα μείνει στο Ertflix μέχρι τις 31/12.

Διάβαση (2023)

flix.gr

Θα κλείσω με μια πιο κωμική νότα. Η «Διάβαση», του Αινεία Τσαμάτη και της Κατερίνας Μαυρογεώργη, εξιστορεί μια από τις διασκεδαστικότερες και βασικά πιο περίεργες ιστορίες που θα δεις σε μικροφίλμς. Το Ertflix την χαρακτηρίζει ως ένα ρομαντικό βουκολικό western. Ο Γιάννης Τσορτέκης και ο Καραφίλ Σένα, σαν δύο πιο cult καουμπόηδες, ζουν την μοναχική ζωή του φύλακα γραμμών τρένου στην επαρχία. Λογικά η περιγραφή σου μοιάζει κάπως ασυνήθιστη. Αν έχεις την περιέργεια να δεις πως ο έρωτας μπαίνει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο μοναχικούς εργένηδες, καλύτερα να δεις την ταινία.

Η «Διάβαση» θα παραμείνει στο Ertflix μέχρι τις 30/09.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες – εκτός από το ότι είναι όλες Μικρές Ιστορίες στο Ertflix. Δεν υπάρχει λόγος να στο κρύβω: όλες οι ταινίες έχουν συμμετάσχει, η κάθε μια στην χρονιά της, στο φεστιβάλ της Δράμας. Μιλάμε για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδας που προβάλει εξολοκλήρου ταινίες μικρού μήκους. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο και είναι σίγουρο πως και φέτος θα αναδείξει υπέροχες ταινίες. Μιας και που είναι λίγο δύσκολο να βρεις τις νέες συμμετοχές του φεστιβάλ, σου προτείνω την εναλλακτική: Η παραπάνω λίστα σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις συναρπαστικά μικροφίλμς  που πέρασαν από το φεστιβάλ και ξεχώρισαν με τον τρόπο τους. Χάρη στο Erflix, μπορείς να τα απολαύσεις, χωρίς πολύ κόπο. Είμαι σίγουρη πως θα γίνουν ένα όμορφο διάλειμμα που χωράει εύκολα στη μέρα σου, όσο πιεστική και να ναι.

Όσον αφορά το φεστιβάλ Δράμας: περιμένουμε τις ταινίες που θα ξεχωρίσουν φέτος και ελπίζουμε να ανέβουν σύντομα στις αγαπημένες μας πλατφόρμες.

Με λένε Κωνσταντίνα, είμαι 22 ετών και είμαι φοιτήτρια. Σπουδάζω ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα με αυτό, αποφοίτησα από δραματική σχολή το 2024. Ο κινηματογράφος είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτεχνικούς χώρους και λατρεύω να γράφω για ταινίες.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

10 (όχι τόσο κλισέ) χριστουγεννιάτικες ρομαντικές ταινίες

Όχι, δεν είναι μια ακόμα λίστα που θα σού προτείνει το Love Actually και το…

Κινηματογράφος

Avatar: Fire and Ash – H Πανδώρα ξανα στις φλόγες

Ο James Cameron επιστρέφει στην Πανδώρα με το Avatar: Fire and Ash, την τρίτη ταινία…

Κινηματογράφος

Ο Μάρτιν Σκορσέζε προτείνει 12 αγαπημένες του ταινίες

Ο αγαπημένος μας Μάρτιν Σκορσέζε μοιράζεται μαζί μας 12 ταινίες που αποκαλύπτουν τις επιρροές, τις…

Κινηματογράφος

Prisoners (2013) – Jake Gyllenhaal και Hugh Jackman στη κόψη της ηθικής

Ένα από τα πιο συνεκτικά και απαιτητικά σύγχρονα θρίλερ – Το Prisoners του Denis Villeneuve…

Κινηματογράφος

Vivre Sa Vie (1962): Το πραγματικό αριστούργημα του Γκοντάρ

Χωρισμένο σε 12 κεφάλαια, το Vivre Sa Vie βάζει τον χαρακτήρα στο μικροσκόπιο, μιλά ανοιχτά…

Κινηματογράφος

Τα Χρονικά της Νάρνια: 20 χρόνια μετά

Πριν από 20 χρόνια, Τα Χρονικά της Νάρνια έγιναν κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και…

Κινηματογράφος

Ρόουζ εναντίον Ρόουζ – Μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος!

Οι Ρόουζ επιστρέφουν πιο αιχμηροί, πιο αθυρόστομοι και πιο Βρετανοί από ποτέ, με την Olivia…