Ο Godzilla και οι μυθικοί φίλοι του

Ο Godzilla είναι το σημαντικότερο τέρας του σινεμά. Η καριέρα του Godzilla ξεκίνησε το 1954 και από τότε δημιούργησε μια ολόκληρη μυθολογία τεράτων που εξόρμησαν στην οθόνη από την δεκαετία του ‘50 μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες, ο Godzilla απέκτησε πιστούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε τους σημαντικότερους φίλους και εχθρούς της φιλμογραφίας του Godzilla.

Anguirus

O Anguirus είναι ο πρώτος εχθρός του Godzilla, τον οποίο συναντήσαμε στο Godzilla Raids Again (1955). Ο Anguirus είναι δημιουργημένος από τον Eiji Tsuburaya και μοιάζει με Αγκυλόσαυρο η γιγάντιο σκαντζόχοιρο. Έχει αγκάθια στην πλάτη και ένα κέρατο στο πρόσωπο. Το δέρμα του είναι σκληρό ώστε να αποφεύγει τις επιθέσεις, ενώ είναι αρκετά γρήγορος και επιθετικός. Αν και στην πρώτη ταινία ξεκινάει ως εχθρός του Godzilla, στις επόμενες ταινίες, οι δυο τους γίνονται φιλαράκια. Τον Anguirus μπορείτε να τον απολαύσετε στις ταινίες: Godzilla Raids Again (1955), Destroy All Monsters (1968), Godzilla vs. Gigan (1972), Godzilla vs. Megalon (1973), Godzilla vs. Mechagodzilla (1974), Godzilla: Final Wars (2004).

Godzilla
Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Rodan

Ο Rodan είναι ένας μοχθηρός γιγάντιος πτεροδάκτυλος, ο οποίος με τα φτερά του μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις. Τον συναντήσαμε πρώτη φορά στο Rodan (1956) και έγινε μέλος του σύμπαντος του Godzilla, στο Ghidorah: The Three-Headed Monster (1964). Η σχέση του με τον Godzilla, είναι σχέση αγάπης-μίσους, σε όλες τις ταινίες ξεκινάει ως εχθρός του Godzilla και ύστερα γίνεται φίλος του, ώστε να αντιμετωπίσουν μια μεγαλύτερη απειλή. Τον Rodan μπορείτε να τον απολαύσετε στις ταινίες: Rodan (1956), Ghidorah: The Three-Headed Monster (1964), Invasion of Astro-Monster (1965), Destroy All Monsters (1968), Godzilla vs. Mechagodzilla 2 (1993), Godzilla: Final Wars (2004) και Godzilla: King of the Monsters (2019).

Godzilla
Πηγή εικόνας: villains.fandom.com

Moguera

Ο Moguera είναι ένα θανατηφόρο ρομπότ που πετάει λέιζερ και έχει τρυπάνια σε χέρια και πρόσωπο. Είναι πολύ ευέλικτο στις κινήσεις του, καθώς αιωρείται πάνω από το έδαφος, ενώ είναι ένας άξιος αντίπαλος για κάθε τέρας. Τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στο The Mysterians (1957) ενώ τον απολαύσαμε στο πλευρό του Godzilla, στο Godzilla vs. SpaceGodzilla (1994).

Godzilla
Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Varan

Ο Varan είναι ένα γιγάντιο ερπετό που μοιάζει με ιγκουάνα, με σκληρό δέρμα για να αντέχει στις μάχες. Τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Varan (1958) και τον απολαύσαμε ξανά στο Destroy All Monsters (1968).

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Mothra

Η Mothra είναι μια πανέμορφη γιγάντια πεταλούδα, η οποία ξεκινάει την ζωή της ως γιγάντια κάμπια και ύστερα πετάει για να σώσει τον κόσμο από τρομερές απειλές. Συντροφιά της έχει τις δυο λιλιπούτειες δίδυμες νεράιδες που τραγουδούν το τραγούδι της, ενώ η κραυγή της σίγουρα θα λιώσει καρδιές. Στις περισσότερες ταινίες είναι σύμμαχος του Godzilla. Την Mothra θα την απολαύσετε στις ταινίες: Mothra (1961), Godzilla vs. Mothra (1964), Ghidorah: The Three Head Monster 1964), Ebirah: Horror of the Deep (1966), Destroy All Monsters (1968), Godzilla vs. Mothra (1992), Godzilla vs. SpaceGodzilla (1994), Rebirth of Mothra (1996), Rebirth of Mothra 2 (1997), Rebirth of Mothra 3 (1998), Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack (2001), Godzilla: Tokyo S.O.S. (2003), Godzilla: Final Wars (2004) και Godzilla: King of the Monsters (2019).

Διαβάστε επίσης  Hidden Gems: Blue Jay, η νέα ταινία του Mark Duplass
Godzilla
Πηγή εικόνας: superheroes.fandom.com

King Kong

Ο King Kong είναι ο γιγάντιος γορίλας από το Νησί του Κρανίου, δυνατός και άγριος αλλά με αδυναμία στις ξανθιές. Είναι εχθρός του Godzilla. Τον King Kong θα τον απολαύσετε στις ταινίες: King Kong (1933), The Son of Kong (1933), King Kong vs. Godzilla (1962), King Kong Escapes (1967), King Kong (1976), King Kong Lives (1986), King Kong (2005), Kong: Skull Island (2017) και Godzilla vs. Kong (2021).

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Manda

Ο Manda είναι ένα γιγάντιο ερπετό, το οποίο το απολαύσαμε στο Destroy All Monsters (1968) και στο Godzilla: Final Wars (2004).

Πηγή εικόνας: vsbattles.fandom.com

King Ghidorah

Ο  θρυλικός τρικέφαλος δράκος, ο απόλυτος εχθρός του Godzilla. Μια αρχαία θεότητα που ήρθε από το διάστημα για να αφανίσει τον πλανήτη μας. Από τα τρία του κεφάλια εκπνέει ηλεκτρισμό ενώ είναι επιδέξιος και στην χειραγώγηση άλλων τεράτων. Τον King Ghidorah θα τον απολαύσετε στις ταινίες: Ghidorah, The Three Headed Monsters (1964), Invasion of Astro Monster (1965), Destroy All Monsters (1968), Godzilla vs. Gigan (1972), Godzilla vs. King Ghidorah (1991), Rebirth of Mothra 3 (1998), Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack (2001), Godzilla: Final Wars (2004), Godzilla: The Planet Eater (2018), Godzilla: King of the Monsters (2019).

Godzilla
Πηγή εικόνας: nerdist.com

Baragon

Ο Baragon μοιάζει με έναν Τρικεράτοπα, ο οποίος μπορεί να σκάβει μέσα στην γη και να επιτίθεται αιφνίδια στον αντίπαλο του. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Frankenstein Conquers the World (1965), Destroy All Monsters (1968) και Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack (2001).

Πηγή εικόνας: en.wikipedia.org

Ebirah

O Ebirah είναι ένας γιγάντιος αστακός και αρκετά δολοφονικός στις διαθέσεις του. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Ebirah: Horror of the Deep (1966), All Monsters Attack (1969) και Godzilla: Final Wars (2004).

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Gorosaurus

Ο Gorosaurus είναι ένας τυπικός kaiju δεινόσαυρος, ο οποίος είναι απόγονος του Αλλόσαυρου και του αρέσει η ανθρώπινη σάρκα. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: King Kong Escapes (1967) και Destroy All Monsters (1968).

Godzilla
Πηγή εικόνας: kaijubattle.net

Kamacuras

Τα Kamacuras είναι γιγάντια αλογάκια της Παναγίτσας που επιτίθονται μαζικά στον Godzilla και τον γιο του. Τα απολαύσαμε στις ταινίες: Son of Godzilla (1967), All Monsters Attack (1969), και Godzilla: Final Wars (2004).

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Kumonga

Η Kumonga είναι μια γιγάντια μεταλλαγμένη αράχνη που εκτοξεύει έναν παχύρευστο και δηλητηριώδη ιστό. Την απολαύσαμε στις ταινίες: Son of Godzilla (1967), Destroy All Monsters (1968) και Godzilla: Final Wars (2004).

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Minilla

Ο Minilla είναι ο πρώτος γιος του Godzilla, είναι χαριτωμένος και προσπαθεί να μοιάσει στον πατέρα του. Τα πάει καλά με τα ανθρώπινα παιδιά ενώ μπλέκει άθελα του σε πολλές επικίνδυνες περιπέτειες, με αποτέλεσμα ο πατέρας του να σώσει την κατάσταση. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Son of Godzilla (1967), Destroy All Monsters (1968), All Monsters Attack (1969) και Godzilla: Final Wars (2004).

Διαβάστε επίσης  Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι ταινίες που υποβλήθηκαν στα Βραβεία Ιρις 2018
Godzilla
Πηγή εικόνας: kaijubattle.net

Hedorah

Ο Hedorah είναι ο πιο βρώμικος και χυδαίος εχθρός του Godzilla, γέννημα θρέμμα των τοξικών απόβλητων που πετάνε οι άνθρωποι στην θάλασσα. Ο Hedorah έχει την δυνατότητα να μολύνει τον κόσμο με τα τοξικά υγρά και αέρια που βγάζει από το σώμα του. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Godzilla vs. Hedorah (1971) και Godzilla: Final Wars (2004).

Πηγή εικόνας: en.wikipedia.org

Gigan

Ο Gigan είναι ο πιο μοχθηρός αντίπαλος του Godzilla, ενώ θεωρείται και ο πρώτος που μάτωσε τον Godzilla. Τον Gigan δεν τον αγγίζεις με τίποτα, έχει μυτερούς γάντζους στα χέρια του, στο στήθος έχει ένα κοφτερό μηχανικό πριόνι, στο στόμα του έχει δυο μυτερούς χαυλιόδοντες που συνθλίβουν τους αντιπάλους του, ενώ το κέρατο του στο κεφάλι βγάζει μια θανατηφόρα ακτίνα λέιζερ. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Godzilla vs. Gigan (1972), Godzilla vs. Megalon (1973) και Godzilla: Final Wars (2004).

Godzilla
Πηγή εινόνας: villains.fandom.com

Megalon

O Megalon είναι ένας γιγάντιος σκαραβαίος, με τρυπάνια στα χέρια του, ο οποίος μπορεί να πετάξει και να ρίχνει ακτίνες λέιζερ. Τον απολαύσαμε μόνο σε μια ταινία: Godzilla vs. Megalon (1973).

Godzilla
Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

King Caesar

Ο King Caesar είναι μια αρχαιά θεότητα που μοιάζει με γιγάντιο λιοντάρι και ξυπνάει από τον λήθαργο του για να συμμαχήσει με τον Godzilla και να αντιμετωπίσει τον Mechagodzilla. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Godzilla vs. Mechagodzilla (1974) και Godzilla: Final Wars (2004).

Godzilla
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Jet Jaguar

Ο Jet Jaguar είναι ένας μηχανικός υπερήρωας, δημιουργημένος από χέρια ανθρώπων για να αντιμετωπίσει τον Megalon, στο Godzilla vs Megalon (1973).  O Jet Jaguar θυμίζει αρκετά τον Ultraman από την διάσημη Ιαπωνική σειρά, Ultra Series.

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Mechagodzilla

Ο Mechagodzilla είναι ο πιο σημαντικός εχθρός του Godzilla, έχει σχεδόν όλες τις δυνάμεις του ήρωα μας, ενώ είναι φτιαγμένος από μέταλλο, οπότε δεν πληγώνεται εύκολα. Τον απολαύσαμε στις ταινίες: Godzilla vs. Mechagodzilla (1974), Terror of Mechagodzilla (1975), Godzilla vs Mechagodzilla 2 (1993), Godzilla Against Mechagodzilla (2002), Godzilla: Tokyo S.O.S. (2003), Godzilla: Planet of the Monsters (2017), Ready Player One (2017), Godzilla: City on the Edge of Battle (2018) και Godzilla vs. Kong (2021).

Πηγή εικόνας: denofgeek.com

Titanosaurus

Ο Titanosaurus είναι ένας γιγάντιος υδρόβιος δεινόσαυρος, αρκετά επιθετικός και ψυχωτικός, ενώ είναι κάλος σύμμαχος του Mechagodzilla. Τον απολαύσαμε στo Terror of Mechagodzilla (1975), την τελευταία ταινία της Showa εποχής.

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Biollante

Ο Biollante είναι το τερατούργημα της γενετικής επιστήμης, ένας κλώνος του Godzilla που δημιουργήθηκε από τρελούς επιστήμονες κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Έχει ένα μεγάλο στόμα ενώ τα πλοκάμια του μπορεί να δημιουργήσουν την δικιά τους ζωή και είναι ιδιαίτερα θανατηφόρα. Τον απολαύσαμε σε μια ταινία, το Godzilla vs. Biollante (1989).

Διαβάστε επίσης  Ο κινηματογραφικός Peter Brook
Πηγή εικόνας: syfy.com

Godzilla Junior

Ο δεύτερος γιος του Godzilla, ένα ευαίσθητο δεινοσαυράκι που ο πατέρας του προσπαθεί να το προστατέψει από τους χειροτέρους εχθρούς του. Τον μικρό δεινοσαυράκο τον απολαύσαμε στις ταινίες: Godzilla vs. Mechagodzilla 2 (1993), Godzilla vs. SpaceGodzilla (1994) και Godzilla vs. Destroyah (1995).

Godzilla
Πηγή εικόνας: en.wikipedia.org

SpaceGodzilla

Ένας ακόμα κλώνος του Godzilla που μας έρχεται από το διάστημα και θέλει να αναδιαμορφώσει την γη στην δικιά του φύση. Επικίνδυνος εχθρός του Godzilla, ο οποίος βγάζει καρφιά-πάγους από το έδαφος. Ο Godzilla χρειάστηκε την βοήθεια του Moguera για να τον αντιμετωπίσει. Τον απολαύσαμε στην ταινία, Godzilla vs. SpaceGodzilla (1994).

Godzilla
Πηγή εικόνας: villains.fandom.com

Destroyah

Ο πιο θανατηφόρος από όλους τους εχθρούς του Godzilla. Δεν είναι τυχαίο που στην Ιαπωνία ο εναλλακτικός τίτλος της ταινίας ήταν Godzilla Dies. Ο Destroyah είναι ένας αήττητος εχθρός που μοιάζει με τον διάβολο, έχει την δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται και να ξαναγεννιέται. Είναι η πιο σκοτεινή ταινία της φιλμογραφίας του Godzilla και είναι η πρώτη ταινία που βλέπουμε την ιδιότητα του φλεγόμενου Godzilla (burning Godzilla). Τον απολαύσαμε στο Godzilla vs. Destroyah (1995) και αυτή ήταν η τελευταία ταινία της Heisei εποχής.

Godzilla
Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Orga

Τον Orga, τον γνωρίσαμε στο Godzilla 2000 (1999), την πρώτη ταινία της Millennium εποχής. Ο Orga είναι ένας εξωγήινος, ο οποίος ζηλεύει το DNA του Godzilla και αποφασίζει να το αντιγράψει, ώστε να γίνει πανίσχυρο τέρας. Ο Orga έχει την δυνατότητα να αναπλάθεται και να γίνεται πιο ισχυρός, επιτίθεται με μια οδυνηρή ακτίνα λέιζερ, ενώ οι γροθιές του είναι δυνατές. Μπορεί στην ταινία να μην είναι τόσο ισχυρός, αλλά στα σιγουρά στα βιντεοπαιχνίδια όπως το Godzilla: Save the Earth (2004), έχει όλα τα στοιχεία ενός αξιόλογου villain.

Godzilla
Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Megaguirus

Τον Megaguirus τον γνωρίσαμε στο  Godzilla vs. Megaguirus (2000), είναι ένα γιγάντιο και ενοχλητικό έντομο που διψάει για ανθρώπινο αίμα, καθώς και για το DNA του Godzilla. Έχει έναν ολόκληρο στρατό από μικρά Megaguirus στο πλευρό του. Έχει ένα θανατηφόρο κεντρί στην ουρά του.

Πηγή εικόνας: godzilla.fandom.com

Zilla

Ο Zilla είναι ο πρώτος αμερικανοποιημένος  Godzilla, που τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Godzilla (1998). O κύριος λόγος που πήρε άλλη ονομασία, είναι επειδή δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλασικό Ιαπωνικό Godzilla. Στο Godzilla: Final Wars (2004) τον βλέπουμε να αντιμετωπίζει τον κλασικό Godzilla. Τον είχαμε απολαύσει και σε μια αξιόλογη animated σειρά, με τίτλο, Godzilla: The Series (1998-2000).

Godzilla
Πηγή εικόνας: hero.fandom.com

MUTO

Τα MUTO είναι γιγάντια ραδιενεργά τέρατα που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν τον δικό τους. Τα γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Godzilla (2014), συγκριτικά με αλλά τέρατα της kaiju μυθολογίας, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά, παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικά όταν πετάνε.

Godzilla
Πηγή εικόνας: monster.fandom.com

 

 

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College.
Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο.
Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος.
Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube.
Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και