Το «Ennio: The Maestro» στη Θεσσαλονίκη!

Στη Θεσσαλονίκη και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ennio: The Maestro” του Τζιουζέπε Τορνατόρε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 και ώρα 20:00. Η προβολή αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει σε βάθος τη ζωή και το έργο του θρυλικού Ιταλού συνθέτη Έννιο Μορρικόνε.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

Το “Ennio: The Maestro” (2021) είναι μια βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Τζιουζέπε Τορνατόρε, γνωστού για το Cinema Paradiso. Το ντοκιμαντέρ είναι ένας φόρος τιμής στον συνθέτη Έννιο Μορρικόνε, παρουσιάζοντας τη ζωή του και την καριέρα του μέσα από συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και αποσπάσματα από τις πιο εμβληματικές μουσικές του συνθέσεις. Με διάρκεια 2 ώρες και 47 λεπτά, η ταινία προσφέρει μια εις βάθος ματιά στο έργο του Μορρικόνε και την επίδρασή του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη μουσική.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πληροφορίες προβολής

  • Ημερομηνία: Παρασκευή 9 Μαΐου 2025
  • Ώρα: 20:00
  • Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Τελετών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Η προβολή είναι ανοιχτή στο κοινό και δεν απαιτείται κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΘ ή να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του πανεπιστημίου.

Ennio: The Maestro

Advertising

Το “Ennio: The Maestro” δεν είναι απλώς ένα ντοκιμαντέρ για έναν συνθέτη, αλλά μια ωδή στη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Είναι μια ταινία που θα εκτιμήσουν τόσο οι λάτρεις της μουσικής όσο και του κινηματογράφου. Η αφίσα παρουσιάζει τον Έννιο Μορρικόνε σε μια χαρακτηριστική πόζα, αποτυπώνοντας τη βαθιά του σχέση με τη μουσική και τον κινηματογράφο. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια εις βάθος ματιά στη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού μουσικού, με συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου (Κουέντιν Ταραντίνο, Κλιντ Ίστγουντ) και της μουσικής (Χανς Ζίμερ, Τζον Γουίλιαμς, Μπρους Σπρίνγκστιν), καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό. Η Θεσσαλονίκη μας δίνει την ευκαιρία να το απολαύσουμε!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας εδώ:

 

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Το πένθος χτυπάει την πόρτα στο Bring Her Back

Οι Αυστραλοί σκηνοθέτες Danny και Michael Philippou, γνωστοί από το Talk to Me (2022), επιστρέφουν…

Κινηματογράφος

Ο Julian McMahon έφυγε από τη ζωή!

Ο Αυστραλό–Αμερικανός ηθοποιός Julian McMahon έφυγε από τη ζωή την 2 Ιουλίου 2025 στην Clearwater της…

Κινηματογράφος

Ο Ένοχος – Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ στο Netflix

Αν αναζητάς μια ταινία που κρατά τον παλμό σου στα ύψη χωρίς να βασίζεται σε…

Κινηματογράφος

Το Project Hail Mary με τον Ryan Gosling έρχεται!

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer του Project Hail Mary – μια ταινία…

Κινηματογράφος

Αμαρτωλοί: Μια ωδή στη μαγεία της μουσικής

Νύχτα. Μπλουζ. Αίμα. Παρακολουθώντας κανείς τους Αμαρτωλούς (Sinners) του Ράιαν Κούγκλερ, θα μπορούσε εκ πρώτης…

Κινηματογράφος

Τι να δεις στα θερινά: Κλασικές ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Όλοι μας απολαμβάνουμε μια καλή έξοδο σε έναν θερινό κινηματογράφο. Πολλοί, μάλιστα, λένε ότι καλοκαίρι…

Κινηματογράφος

«Dead Man»: Το υπαρξιακό (άντι)γουέστερν

Ο γνωστός χίπστερ του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Jim Jarmusch, αποφάσισε το 1995 να δοκιμάσει τις…