Κρήτη: Μάταλα Beach Festival 2019


Το φεστιβάλ στα Μάταλα που θα σε συναρπάσει…

Φετινό σύνθημα : Today is life tomorrow never comes!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τα Μάταλα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης . Βραχώδες σε πολλές πλευρές αλλά και με βλάστηση σε άλλες. Γενικά τα έχει όλα, που λέμε. Η παραλία των Ματάλων ξεκίνησε  να έχει μεγάλη απήχηση και από Έλληνες και από ξένους, γύρω στο 1965. Τα χαρακτηριστικά βράχια λαξεύτηκαν από ανθρώπους πριν πολλά χρόνια. Δημιούργησαν σπηλιές. Λατρεύτηκαν από τους νέους που ήθελαν να ξεφύγουν.

Οι πρώτοι που πήγαν και κατοίκησαν τις σπηλιές ήταν οι μπητνικς (beatniks). Έπειτα το 1967 ξεκίνησαν να προσεγγίζουν τον χώρο και οι χίπις. Σκοπός τους ήταν να απομακρυνθούν από τις ανέσεις της σύγχρονης κοινωνίας, να αισθανθούν ελεύθεροι και χωρίς το άγχος του αστικού τοπίου. Στις σπηλιές ζούσαν παρέες φίλων , ζευγάρια αλλά και οικογένειες. Όλοι είχαν παρόμοια ιδεολογία, αν όχι απόλυτα ίδια. Οι κάτοικοι του χωριού τους θεωρούσαν τρελούς ακόμα και ασεβής, αρκετοί όμως ήταν κι εκείνοι που τους έβλεπαν με στοργή και τους προσέφεραν πράγματα και αγαθά.

Σχετική εικόνα

Το φεστιβάλ των Ματάλων γίνεται εις μνήμην εκείνου του καιρού, του ανέμελου, που τόσο διαφέρει από το σήμερα. Σκοπός του φεστιβάλ είναι οι άνθρωποι να περάσουν καλά , να ξεχάσουν για λίγο την αγχώδη καθημερινότητα καθώς και να γίνουν ένα με τη φύση. Γι’ αυτό ακριβώς δίπλα στην παραλία υπάρχει κάμπινγκ. Το φεστιβάλ κρατάει τρείς μέρες. Μπροστά από τις σπηλιές στήνεται μια μουσική σκηνή, όπου κάθε βράδυ διάσημοι και άσημοι καλλιτέχνες τραγουδούν για το σκοπό του φεστιβάλ. Η μουσική όμως δεν σταματάει ποτέ. Έχουν αναλάβει ραδιοφωνικοί σταθμοί για την ολοήμερη μουσική ψυχαγωγία.

Διαβάστε επίσης  Όλοι έναν γλυκόπικρο Αύγουστο περιμένουμε

Κάθε στιγμή της ημέρας είναι γεμάτη ρυθμό.

Κατά τη διάρκεια των ημερών υπάρχουν και διάφορα δρώμενα. Το κλασικό κι αγαπημένο όλων είναι το κιόσκι με τις μπογιές. Εκεί υπάρχουν μπογιές τις οποίες χρησιμοποιείς για να βάψεις το σώμα σου. Στίχοι τραγουδιών στις πλάτες , ονόματα στα χέρια και καρδιές στο πρόσωπο. Στις βραδινές συναυλίες αυτής της χρονιάς τα μεγάλα ονόματα. Ο Στέλιος Ρόκκος θα ξεκινήσει το πρώτο βράδυ την μεγάλη συναυλία. Στη συνέχεια οι Πυξ Λαξ θα αναλάβουν τη διασκέδαση του δεύτερου βραδιού. Τέλος οι Locomondo θα κλείσουν με την μεγαλύτερη από τις τρεις συναυλίες το φεστιβάλ του 2019.

Το φεστιβάλ στα Μάταλα είναι ένα μεγάλο ξέγνοιαστο πάρτι. Κι αν δεν το έχεις επισκεφτεί ποτέ, φέτος είναι η ευκαιρία. Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους , συναυλίες, ψυχαγωγία όλη την ημέρα. Το 2019 είναι η χρονιά που τα Μάταλα είναι πανέτοιμα να σε υποδεχθούν με τον καλύτερο τους εαυτό.

21-22-23 Ιουνίου 2019 Μάταλα Beach Festival

 

Μάρω απο γιαγιά , Μαρία απο σχολείο , Μάρια απο παρέα. Ακούω και στις τρείς εκδοχές του ονόματος , με μικρή προτίμηση στο Μάρια. Διακοσμήτρια χωρίς να αγαπώ τη διακόσμηση. Γράφω για να με κατανοήσει ο κόσμος , διαβάζω για να τον κατανοήσω κι εγώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι
Μίνι Ρίπερτον

Μίνι Ρίπερτον: Μια αγγελική φωνή που σίγησε νωρίς

Η Μίνι Ρίπερτον ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της σόουλ,