Ένα μικρό ταξίδι μέχρι το design της γαστρονομίας του Montreal

Για εκείνους που λατρεύουν το καλό φαγητό και το design, το Montreal είναι μια συναρπαστική επιλογή για ένα δείπνο. Η πόλη έχει μια μοναδική σκηνή τέχνης και αρχιτεκτονικής και εξαιρετικά πρωτοποριακή κουζίνα. Η εμπειρία των δύο μαζί σε αυτή τη μητρόπολη παρέχει ένα συναρπαστικό παράθυρο αρωμάτων και γεύσεων.
Monarque

Αυτό το πολυαναμενόμενο νέο γαλλικό εστιατόριο από τον Richard Bastien, έχει ήδη καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς. Σε ένα πρώην ξενοδοχείο στο παλιό λιμάνι, το Monarque σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alain Carle. Έχει δύο κύρια τμήματα, μια χαλαρή brasserie μπροστά και μια πιο επίσημη τραπεζαρία 80 θέσεων στο πίσω μέρος. Η brasserie σερβίρει φαγητό όλη την ημέρα, ενώ το πολυτελές εστιατόριο προσφέρει γεύματα και δείπνα από την Τρίτη έως το Σάββατο.
Liverpool House

Το Liverpool House ψηφίστηκε πρόσφατα στις 10 καλύτερες θέσεις για να φας παγκοσμίως. Το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου επιμελείται ο σεφ Ariel Schor με μια λίστα από νόστιμα πιάτα με μεσοανατολική απόχρωση. Το ζεστό εσωτερικό του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στο μοντέρνο Griffintown, σχεδιάστηκε από τον Καναδό καλλιτέχνη Peter Hoffer και επενδύεται με ασυνήθιστα μοναδικά κομμάτια.
Le Filet
Το Le Filet είναι ένα κόσμημα σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα Annie Lebel σε συνεργασία με τους ανερχόμενους Hubert Marsolais και Claude Pelletier. Η τραπεζαρία του εστιατορίου είναι σκοτεινή και διακοσμημένη με χάλκινα και αλουμινένια ριγωτά τείχη. Τα έργα τέχνης είναι επιμελημένα γύρω από το θέμα της θάλασσας.
Milos

Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις και κάτι ελληνικό. O λόγος για το εστιατόριο Milos που άνοιξε για πρώτη φορά το 1979. Το σημερινό γαλήνιο εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alain Carle. Το εστιατόριο υπερηφανεύεται για την εξυπηρέτηση και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Να σημειώσουμε ότι τα ψάρια αλιεύοντα και εισάγονται απευθείας από την Ελλάδα. Ο Alain Carle έδωσε επίσης το στίγμα του στα καταστήματα της Milos στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Special Thanks: TheSpaces