Χριστουγεννιάτικη διακοσμητική μπάλα με λαμπάκια

λαμπάκια

Η διακόσμηση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου είναι από τις πιο ευχάριστες «δουλειές» που κάνουμε μέσα στη χρονιά. Και η χαρά δεν βρίσκεται μόνο στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά και στη διαδικασία. Φαντασία, δημιουργικότητα και ενθουσιασμός είναι τα μοναδικά υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε μια μοναδική διακόσμηση που θα χαρείτε καθόλη τη διάρκεια των εορτών, αλλά και ολόκληρης της χρονιάς.

Σήμερα λοιπόν, θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε κάτι απλό αλλά ξεχωριστό. Μια διακοσμητική μπάλα με λαμπάκια, που μπορείτε να τοποθετήσετε εντός ή εκτός σπιτιού.

Είναι εύκολο, είναι οικονομικό και σίγουρα είναι μια δημιουργία από τα χεράκια σας που θα συζητηθεί πολύ από τους φίλους και τους γείτονές σας!

λαμπάκια

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή την υπέροχη κατασκευή είναι:

  • Ψιλό συρματόπλεγμα
  • κόφτη καλωδίου
  • μεζούρα
  • γάντια
  • λαμπάκια εξωτερικού χώρου

λαμπάκια

Βήμα 1

Απλώνουμε το ψιλό συρματόπλεγμα και μετράμε τις διαστάσεις που θέλουμε. Κόβουμε με τον κόφτη το συρματόπλεγμα, υπολογιζοντας το μήκος, να είναι δύο φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του.

Για παράδειγμα, αν το πλάτος είναι 50εκ. τότε το μήκος θα πρέπει να είναι ένα μέτρο.

 

λαμπάκια

Βήμα 2

Στη συνέχεια πιάνουμε τις άκρες από το συρματόπλεγμα και να τις ενώνουμε στρίβοντας τα συρματάκια από τις δύο πλευρές μαζί. Έτσι δημιουργούμε ένα κυλινδρικό σχήμα.

λαμπάκια

Βήμα 3

Συνεχίζουμε την ένωση και με τα πλαϊνά του κυλίνδρου και έπειτα να τα πιέζουμε προς τα μέσα, ώστε να αρχίσει να δημιουργείται το σχήμα της μπάλας. Αν κάποια σημεία προεξέχουν, μπορούμε να τα κόβουμε και να τα ενώνουμε, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό σχήμα.

λαμπάκια

Βήμα 4

Το δύσκολο μέρος τελείωσε! Τώρα το μόνο που χρειάζεται, είναι να πάρουμε τα LED λαμπάκια και να τα περάσουμε γύρω γύρω από την μπάλα μέχρι να την τυλίξουμε όλη. Όπως θα τυλίγαμε ένα κουβάρι μαλλί! Πριν ξεκινήσουμε το τύλιγμα, περνάμε την άκρη που έχει το βύσμα μέσα από την μπάλα και το βγάζουμε από ένα άλλο άνοιγμα, ώστε να σταθεροποιηθεί επάνω στο συρματόπλεγμα για να τυλιχθεί καλύτερα.

Διαβάστε επίσης  Ανανάδες: Η Νέα Τάση των Χριστουγέννων που... τρώγεται!

Η φωτεινή χριστουγεννιάτικη μπάλα μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να φτιάξουμε πολλές διαφορετικές σε μεγέθη και χρώματα στα λαμπάκια και να δημιουργήσουμε μια μαγική εορταστική ατμόσφαιρα. Βάλτε την μπάλα σας στην πρίζα και μεταφέρετε το κλίμα των Χριστουγέννων στο σπίτι, το μπαλκόνι ή την αυλή σας.

λαμπάκια

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που