Kodi Lee:ο τυφλός νικητής του American’s Got Talent

Kodi Lee
Πηγή εικόνας: https://www.vidreader.com

Ο Kodi Lee γεννήθηκε στο Tooele της Utah στις 7 Ιουλίου 1996. Γεννήθηκε με υποπλασία του οπτικού νεύρου, με αποτέλεσμα να γίνει τυφλός. Διαγνώστηκε επίσης με αυτισμό σε νεαρή ηλικία, μόλις τεσσάρων χρονών και επίσης πάσχει από τη νόσο του Addison.

Η μητέρα του Lee, η Tina δήλωσε πως όταν ανακάλυψαν το ταλέντο και την αγάπη του Kodi για τη μουσική ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω αυτής.

«Ανακαλύψαμε ότι αγαπούσε πολύ νωρίς τη μουσική. Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, ήταν σε θέση να αντέξει να ζει σε αυτόν τον κόσμο. Όταν ζεις με αυτισμό, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι. Πραγματικά έσωσε τη ζωή του παίζοντας μουσική».

O Kodi Lee αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα στο ότι ακόμα και οι δυσκολίες δύνανται να ξεπεραστούν όταν το πάθος για ζωή και για οτιδήποτε αγαπά κάποιος είναι ισχυρό. Η αγάπη του Kodi για τη μουσική, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια που καλώς ή κακώς χρειαζόταν να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Advertisements
Ad 14

American’s Got Talent

Σε ηλικία 22 χρονών ο Kodi Lee λοιπόν πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο μουσικό διαγωνισμό American’s Got Talent. Το πάθος του για τη μουσική κέρδισε αμέσως το ακροατήριο και τους κριτές. Παράλληλα συγκίνησε εκατομμύρια θεατές με την ιστορία του. Έτσι λοιπόν, μετά από εβδομάδες διαγωνισμών μεταξύ πολλών συμμετεχόντων, ο Lee στέφθηκε νικητής της 14ης σεζόν. Η νίκη του Kodi στο διαγωνισμό ήταν μία συγκλονιστική στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Το σπουδαίο όμως είναι πως αποτέλεσε έναυσμα και για άλλους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Τέτοιοι άνθρωποι δίνουν έμπνευση και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο. Η μητέρα του Tina Lee ανέφερε πως ο Kodi συνέβαλε στο να μην θεωρεί η ίδια και η οικογένειά της πως τα πάντα στη ζωή είναι δεδομένα. Να ζουν κάθε στιγμή όντας ευτυχισμένοι. Είπε πως έβλεπε τον Kodi να αλλάζει τις καρδιές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης  Θάνος Σταυρίδης: Ο Έλληνας Βιρτουόζος του Ακορντεόν

Ταλέντο

Λέγεται πως ένα παιδί με ταλέντο έχει υψηλές ικανότητες σε έναν τομέα. Πράγματι, το ταλέντο είναι ένα κάλεσμα εσωτερικό, που αν ακουστεί, υπαγορεύει αβίαστα την ιστορία του προσώπου και τις επιλογές του. Δεν είναι απλώς ένα θείο χάρισμα. Το ταλέντο  είναι  η ικανότητα  του ατόμου να αλλάζει τον κόσμο. Είναι η ικανότητα του να ακούς τον εαυτό σου και τα θέλω σου και να δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου σε κάτι που επιθυμείς να απολαύσεις και να κατακτήσεις. Όσο ισχυρότερη είναι αυτή η ανάγκη τόσο δημιουργικότερη θα είναι και η ενασχόληση. Η λατρεία του Kodi Lee για το χώρο της μουσικής τον οδήγησε στο να αναδείξει το μουσικό του ταλέντο. Παρά τις δυσκολίες του λοιπόν δεν φοβήθηκε να το παρουσιάσει, αλλά μέσα από αυτό λύγισε και ευαισθητοποίησε τις ψυχές και άλλων ανθρώπων. Δεν αγνόησε τις αδυναμίες του, αλλά έμαθε περισσότερα για το ταλέντο του και για τις ικανότητές του, ενώ παράλληλα κατάφερε να το ενισχύσει όσο περισσότερο μπορούσε, με γνώσεις και δεξιότητες. Αγάπησε τον εαυτό του και γι’αυτό αγαπήθηκε και από τον κόσμο.

Ο Kodi συνεχίζει να ασκεί τη μουσική του καριέρα και το όνειρό του είναι να γίνει ένας “ροκ σταρ” με χιλιάδες οπαδούς. Ήδη έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, ενώ τον καλούν διαρκώς σε διάφορες πόλεις του κόσμου για συναυλίες.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

en.wikipedia.org

lifo.gr

eu.usatoday.com

Απόφοιτη φιλολογίας. Λατρεύω την διδασκαλία και την ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση τόσο παιδιών, όσο και ενηλίκων. Ένας εκπαιδευτικός μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει τον κόσμο, αλλά και να τον αλλάξει.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,
all or nothing

All or Nothing: Το ακίβδηλο οικογενειακό δράμα του Mike Leigh

Το «All or Nothing» (ελληνιστί «Όλα ή Τίποτα») είναι ένα