Βρες την δουλειά των ονείρων σου

Αν ψάχνατε για μια νέα δουλειά, με τι κριτήρια θα επιλέγατε τη νέα σας θέση; Ενστικτωδώς θα ξεκινούσατε να φιλτράρετε όλους τους γνωστούς ιστοτόπους εργασίας. Indeed, Kariera, Skywalker, neuvoo, κλπ. Για να βρείτε κάτι σχετικό με τον τομέα σας. Κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αν δεν σας ενδιαφέρει να συμβιβαστείτε με μια τυχαία θέση εργασίας που θα σας κρίνουν κατάλληλα.

Έχουμε προγραμματιστεί εξάλλου να δουλέψουμε με αυτόν τον τρόπο, για να πάρουμε οποιαδήποτε εργασία η οποία είναι βολική για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς και να υποστηρίξουμε τον τρόπο ζωής μας. Για πολλούς αυτό το σύστημα λειτουργεί αρκετά καλά. Αλλά έτσι οι άνθρωποι πέφτουν σε εφησυχαστικές θέσεις εργασίας που δεν τους ικανοποιούν πραγματικά. Αντιθέτως τους εγκλωβίζουν σε μια καθημερινή μονότονη ρουτίνα η οποία έμμεσα καταστρέφει τη ζωή τους και τους οδηγεί στην μιζέρια του συμβιβασμού και την  κατάθλιψη

Αν θέλετε να βρείτε την δουλειά των ονείρων σας θα πρέπει να βγείτε εκεί έξω και να την κερδίσετε.

Η αλήθεια είναι ότι οι καλύτερες θέσεις εργασίας δεν είναι διαθέσιμες. Περίπου το 80% των ευκαιριών στην αγορά δεν είναι ανοιχτές στο κοινό και μπορούν να αποκτηθούν μόνο στο εσωτερικό της εκάστοτε επιχείρησης μέσω προαγωγών. Έτσι, εάν βασίζετε την αναζήτησή σας στο 20% που έχουν καταχωρηθεί στην πραγματικότητα, θα έχετε πρέπει να περάσετε ένα Γολγοθά ώστε να έχετε εργασία των ονείρων σας και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα την έχετε.

Έτσι αντ ‘αυτού, θα καταλήξετε με μια δουλειά που “είναι μια χαρά προς το παρόν.” Πιθανότατα κάποια στιγμή να βρείτε αυτό που σας αρέσει να κάνετε και ίσως να καταφέρετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Αλλά τι γίνεται αν αυτή η ευκαιρία δεν έρθει ποτέ; Πιθανότατα θα πέσετε σε μια ρουτίνα με την «προσωρινή»  δουλειά σας και θα το δικαιολογήσετε λέγοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν κάνουν την δουλειά των ονείρων τους.

Πώς μπορείτε να λύσετε αυτό το ζήτημα; Λαμβάνοντας την πρωτοβουλία και δημιουργώντας μια ευκαιρία από μόνοι σας. Αλλά προτού μπορέσετε να πιάσετε δουλεία στην εταιρεία ονείρων σας, πρέπει πρώτα να καταλάβετε γιατί το 80% των θέσεων εργασίας δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό και πώς να το εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας.

  1. Οι επιχειρήσεις δεν είναι σίγουρες για το τι ή ποιόν ακριβώς ψάχνουν.
Διαβάστε επίσης  Dreamy- Μια φρέσκια start-up κατασκευασμένων χειροποίητων ειδών

Αυτό ισχύει συνήθως για startup επιχειρήσεις που προσπαθούν να επεκταθούν σε μια νέα αγορά. Είναι ασυνήθιστο έδαφος, οπότε είναι δύσκολο να διακρίνουν τα άτομα και τα προσόντα που πραγματικά χρειάζονται.

Εάν δεν γνωρίζουν ποιόν ή τι ψάχνουν για να κινηθούν προς μια νέα κατεύθυνση, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί μια αγγελία εργασίας για μια θέση που δεν υπάρχει ακόμα.

Αυτό που χρειάζονται είναι οι ανθρώπινοι πόροι. Μια νέα προοπτική που μπορεί να τους δώσει ένα νέο πλεονέκτημα. Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να προωθήσετε τον εαυτό σας, προβάλλοντας νέα χαρακτηριστικά και κατά συνέπεια επιπρόσθετη αξία που μπορείτε να φέρετε στην εταιρεία.

Ρίξτε μια ματιά στις αδυναμίες τους και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Θα μπορούσατε να είστε η απάντηση σε όλα τα προβλήματά τους. Προσφέρετε τις δεξιότητές σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν την πολυτέλεια να μην σας έχουν.

  1. Οι εταιρείες τείνουν να εκπαιδεύουν το εσωτερικό τους προσωπικό αντί να προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους.

Μερικοί εργοδότες δεν θέλουν να περάσουν από εξαντλητικές δοκιμαστικές περιόδους και τα σφάλματα μιας απλής συνέντευξης. Δεν είναι σίγουροι αν θα είναι σε θέση να βρουν τους ανθρώπους με τις δεξιότητες που αναζητούν, και γι’ αυτό τείνουν να εκπαιδεύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό τους.

Η νοοτροπία είναι ότι “όσο περισσότερο επενδύω στους υπαλλήλους μου, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η απόδοσή τους και οι υπηρεσίες που μου προσφέρουν”. Κι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, δεν είναι πολύ οικονομικά αποδοτικό και μπορεί να μην λειτουργήσει όπως ελπίζουν.

Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εταιρία, ειδικά εάν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές τους αρμοδιότητες. Πολλοί άνθρωποι είναι πλάσματα συνήθειας και θέλουν να επιμείνουν σε αυτό που γνωρίζουν.

Μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο χρόνο θα μπορούσε να χαθεί για την κατάρτιση των εργαζομένων ώστε να μάθουν αυτές τις νέες δεξιότητες. Επίσης ακόμα και με αυτή την κίνηση απασχολείτε ανθρώπινο δυναμικό από ήδη υπάρχοντα έργα. Με τη σειρά τους, τα έργα αυτά θα μπορούσαν να παραμεληθούν και να βλάψουν την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης  Τούρκικη κρίση και τι σημαίνει για την Ελλάδα, μεγάλη ιστορία

Αυτή είναι λοιπόν η χρυσή σας ευκαιρία. Παρουσιάστε το γεγονός ότι έχετε ήδη τις δεξιότητες που αναζητούν. Εξηγήστε τους πόρους που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν απλώς με την πρόσληψη σας αντί να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους. Η κατεύθυνση και το πάθος σας θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε ως την πλέον οικονομικά αποδοτική επιλογή.

  1. Η εταιρεία δεν έχει πραγματικά ανοίγματα.

Υπάρχει ακόμη περιθώριο ευκαιρίας εδώ. Παρόμοια με τα προηγούμενα σημεία, μπορείτε να εστιάσετε στις αδυναμίες και τις ανάγκες της εταιρίας και να προσφέρετε τον εαυτό σας ως μια δυνατή λύση. Θα μπορούσατε να φέρετε ιδέες στην επιφάνεια που πιθανότατα δεν θα είχαν ποτέ ληφθεί υπόψη.

Η εστίαση σας στη λεπτομέρεια και η προθυμία για βελτίωση θα σας κάνει πολύτιμο πλεονέκτημα.

Να θυμάστε: Το επάγγελμα και η ασχολία που επιλέγετε να σας συντροφεύει στην καριέρα σας είναι σημαντικό διότι επηρεάζει την προσωπική σας ευτυχία.

Η δουλειά των ονείρων σας δεν πρόκειται να πέσει στην αγκαλιά σας. Πρέπει να είστε λίγο επιθετικός και να δημιουργήσετε αυτή την ευκαιρία. Ακόμα κι αν η εταιρεία των ονείρων σας πραγματικά δεν ψάχνει για νέους υπαλλήλους αυτή τη στιγμή, θα σας θυμούνται αν κάνετε μια καλή εντύπωση.

Η δουλειά σας δεν πρέπει να πληρώνει μόνο τους λογαριασμούς σας. Με τη σωστή σταδιοδρομία, μπορείτε να βρείτε τον σκοπό σας, να αφιερώσετε τον εαυτό σας στη δουλειά σας και να ζήσετε μια ζωή με νόημα που σας αποφέρει την ικανοποίηση που επιζητάτε.

Σκεφτείτε το λίγο, περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας δουλευοντας. Εάν δεν απολαμβάνετε τη δουλειά σας, τότε οδηγείστε σε μια άθλια ζωή. Κατά μέσο όρο, περνάτε 8 ώρες την ημέρα στη δουλειά. Αυτό είναι 22 εργάσιμες ημέρες από το μήνα – 2.112 ώρες το χρόνο! Δεν θα προτιμούσατε να περάσετε όλο αυτό το διάστημα να εργαστείτε για κάτι που πραγματικά σας ενδιαφέρει;

Διαβάστε επίσης  Να ταξιδεύεις

Εσωτερικές Παρακινήσεις για το πώς να συναντήσετε το πεπρωμένο σας!

Σε αυτό το σημείο είμαι σίγουρος ότι σας έχω πείσει. Αξίζετε τη δουλειά των ονείρων σας. Προκειμένου να πλησιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να τις κάνουμε πραγματικότητα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τρία στοιχεία:

  1. Προβάλετε τις προσδοκίες για τον εαυτό σας και την εταιρεία

Ελέγξτε τους πόρους, όπως το LinkedIn, για να διερευνήσετε τις προσδοκίες για τη δουλειά που επιθυμείτε. Εξετάστε τις περιγραφές θέσεων εργασίας για έναν δύο βαθμούς πάνω από το επίπεδο των δεξιοτήτων σας. Δείτε για ποιους στόχους πρέπει να εργαστείτε παραπάνω και ποιες δεξιότητες πρέπει να βελτιώσετε.

Εξηγήστε την εξέλιξη που θέλετε να δείτε στον εαυτό σας και πώς η εξέλιξή σας θα ωφελήσει το μέλλον της εταιρείας. Η αυτο-αντανάκλαση είναι πολύ σημαντική για τους εργοδότες, οπότε πρέπει να είστε ξεκάθαρος σχετικά με τις δεξιότητες που χρειάζεται να βελτιώσετε οι οποίες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την εταιρεία.

  1. Αντήληψη των ανταγωνισμών που αντιμετωπίζει η εταιρεία

Προκειμένου να κατανοήσετε τι χρειάζεται η επιχείρηση, πρέπει να ξέρετε τι κάνει ο ανταγωνισμός. Λειτουργεί γι ‘αυτούς; Μπορείτε να προωθήσετε αυτές τις ιδέες και να τις κάνετε τις δικές σας;

Δείξτε τους ότι γνωρίζετε ποια θέματα αντιμετωπίζουν και προτείνετε στρατηγικές για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Προσφέρετε τις ικανότητές σας και εξηγήστε πώς θα τους δώσουν ένα νέο πλεονέκτημα σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά.

  1. Μην τους πείτε μόνο τι μπορείτε να κάνετε, να τους δείξετε.

Προετοιμάστε ένα χαρτοφυλάκιο των προηγούμενων έργων σας για να αναδείξετε τις ικανότητες και την εμπειρία σας. Αφού εξηγήσετε τι έχετε κάνει, πείτε τους τα σχέδιά σας για το μέλλον. Τι κάνετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας;

Εάν δείξετε ότι βελτιώνετε ενεργά το σύνολο των δεξιοτήτων σας, οι υποψήφιοι εργοδότες μπορούν να αναμένουν ότι οι δεξιότητές σας θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Έτσι θυμηθείτε, μην περιμένετε την τέλεια δουλειά.  Δημιουργήστε τη!

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του