3 γυναικεία εξώφυλλα περιοδικών που συζητήθηκαν

 1. Ellen DeGeneres : “Yep, I’m Gay”/Time(1997)

  Το εξώφυλλο της παρουσιάστριας στο αμερικανικό περιοδικό TIME δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου του 1997, όταν ακόμα η Ellen είχε το δικό της sitcom Ellen. Στο εξώφυλλο, βλέπουμε την παρουσιάστρια να χαμογελά στο φακό και την φράση ‘Yep, I’m Gay’ με κόκκινα γράμματα να δηλώνει το θέμα της συνέντευξης-αποκάλυψης της. Υπήρχαν και παλαιότερα φήμες για την ερωτική ζωή της παρουσιάστριας, όμως αυτή η συνέντευξη της στο δημοσιογράφο Bruce Handy αποτέλεσε όπως είπε και η ίδια η πιο δύσκολη στιγμή της. Συνέχισε, λέγοντας ότι η οικογένεια και το φιλικό της περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί με τις επιλογές της και το ίδιο περίμενε και από το κοινό της. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα πρώτα εξώφυλλα διάσημου προσώπου με αναφορά στις ερωτικές του επιλογές.

 2. Caitlyn Jenner : “Call me Caitlyn”/Vanity Fair(2015)

  Παραμένοντας, στο ευρύτερο τμήμα της σεξουαλικότητας και του αυτοπροσδιορισμού, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το εξώφυλλο της Caitlyn Jenner (γνωστή με την παλιά της ταυτότητα, αυτή του αθλητή Bruce Jenner) για το Vanity Fair, τον Ιούνιο του 2015. Η φωτογράφος Annie Leibovitz αποτύπωσε με έναν απόλυτο τρόπο, την νέα πραγματικότητα της Jenner. Γνωστό πρόσωπο αρχικά μέσα από τον αθλητισμό και έπειτα με τον γάμο και την ένταξη στην οικογένεια Kardashian-Jenner, η απόφαση για την αλλαγή φύλου προβλήθηκε μέσα από το reality της οικογένειας, αλλά αυτή η φωτογραφία-συνέντευξη αποτελεί την πρώτη ματιά στη νέα ζωή της. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αρνητικές και θετικές, όμως στον απόηχο του έμεινε η ελευθερία επιλογών που οφείλει να “ακολουθά” έναν άνθρωπο.

 3. Tyra Banks : “From model to mogul”/Sports Illustrated(2019)

  Το διάσημο μοντέλο, Tyra Banks επανάλαβε τη φωτογράφηση της στο περιοδικό Sports Illustrated, μετά από 22 χρόνια παρουσιάζοντας μια αρκετά διαφορετική εικόνα. Το 45χρονο πλέον μοντέλο, με αλλαγμένο σωματότυπο θέλησε να μιλήσει για τις αλλαγές στο χώρο της μόδας, την αποδοχή του διαφορετικού και τη νέα της ζωή ως μαμά και επιχειρηματίας. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο συνάντησε αρκετά επικριτική στάση από τους ανθρώπους στο χώρου, με αρνητικά σχόλια για την φιγούρα της Banks και με την δικαιολογία, ότι το νέο της σώμα οφείλεται σε δική της αμέλεια. Από την άλλη, η πλειονότητα αναγνωστών και ανθρώπων του χώρου έσπευσαν να συγχαρούν το μοντέλο για την συνέντευξη της με αναφορές στη διαφορετικότητα και δεν έλειψαν οι αναδημοσιεύσεις των φωτογραφιών της στα social media, με σκοπό την προβολή μιας νέας “εικόνας”.

  Τα παραπάνω εξώφυλλα, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης στον κόσμο των social media. Με τις απόψεις να ποικίλουν, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχει μόνο μια πλευρά στα πράγματα και ότι σαν κοινωνία θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε με διαλλακτικότητα και σεβασμό.

Διαβάστε επίσης  Νέα: H 12η PHOTOVISION έρχεται

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.