Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές.
Πηγή: zodia-astrologia-taro.gr | Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές.

Μια νόστιμη επιλογή ενός γρήγορου γλυκού ψυγείου με λίγα και ελαφριά συστατικά είναι το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Πολλοί θα έχουν δοκιμάσει το γλυκό αυτό σε αρκετές παραλλαγές του: μία από αυτές είναι με βάση από μπισκότο (νηστίσιμο ή μη) αντί της φρυγανιάς. Τρώγεται ανεξαρτήτως εποχής και αποτελεί μια ιδανική επιλογή γλυκού για περιόδους νηστείας. Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, παρότι θυμίζει μια επιλογή γλυκού παλαιότερων χρόνων, θα σας κάνει να το λατρέψετε με την πρώτη δαγκωνιά.

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστούν για το νηστίσιμο γλυκό είναι τα παρακάτω:

Υλκά για τη βάση:

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λικέρ της επιλογής σας (π.χ. λικέρ κεράσι)
  • 30 γρ.τριμμένη καρύδα

Υλικά για την κρέμα:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάορ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Υλικά για το ζελέ:

  • 2×100 γρ.  ζελέ σκόνη (π.χ. φράουλας)
  • νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • κομματάκια φρούτου κομπόστας (π.χ. μύρτιλο)

Προετοιμασία και Εκτέλεση:

Για την βάση:

Σε ένα μακρύ τάπερ ή γυάλινο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας την ζάχαρη, το λικέρ και το νερό. Μόλις πάρει το σιρόπι καραμελέ χρώμα είναι έτοιμο. Το παίρνουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στις φρυγανιές σε ίση ποσότητα. Στη συνέχεια, πάνω από τις φρυγανιές ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.

Διαβάστε επίσης  Κρητικά ξεροτήγανα με τσικουδιά

Για την κρέμα:

Advertising

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και την κανέλα. Μόλις ζεσταθεί το μίγμα ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει η κρέμα. Έπειτα, την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.

Για το ζελέ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζεστό το μισό νερό (με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας του ζελέ). Προσθέτουμε τη σκόνη του ζελέ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μίγμα. Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι την φάση που αρχίζει να στερεοποιείται. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω από την κρέμα την κομπόστα, και πάνω από την κομπόστα το ζελέ.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί (κρυώσει).

Advertising

Έξτρα tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σερβίρισμα του γλυκού σαντιγύ ή διάφορα κομμματάκια από φρούτα.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση & Καλή σας Όρεξη!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Aξιολόγηση αποκατάστασης μετά τον τοκετό

Aξιολόγηση αποκατάστασης μετά τον τοκετό Το παρόν άρθρο, με τίτλο

Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία: Μειώνει τα συμπτώματα;

Το παρόν άρθρο Συνδέεται η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία με τις