Τάρτα με φράουλες!

Πηγή:platedcravings.com

 

Τάρτα με φράουλες! Αυτή είναι η αποστολή σας για αυτή την εβδομάδα. Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης είναι εδώ και η ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά μεγαλώνει. Σε ορισμένους πάγκους βρίσκουμε  λίγο νωρίτερα από την εποχή τους  ζουμερές και λαχταριστές φράουλες. Με άλλα λόγια σας προκαλώ να πάτε στην λαϊκή της γειτονιάς σας  και αν αγαπάτε τις φράουλες να φτιάξετε την δική σας τάρτα με φράουλες!

Πηγή: stylecraze.com

Η τάρτα με φράουλες είναι το τέλειο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό γλυκό. Πανεύκολο και υπέροχο επιδόρπιο για πολλές περιστάσεις. Προσκαλέστε την παρέα σας για καφέ ή τσάι με πρωταγωνιστή την ακαταμάχητη τάρτα με φράουλες με την τραγανή ζύμη. Από την άλλη πλευρά στην περίπτωση που θέλετε να γιορτάσετε με το σύντροφο/η σας μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάστε μια υπέροχη τάρτα με άφθονες κατακόκκινες φράουλες και ανοίξτε ένα μπουκάλι σαμπάνια! Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η τάρτα με φράουλες είναι ένα γρήγορο, εύκολο και καλοκαιρινό γλυκό για να το απολαύσετε!

 

 

Υλικά για την βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο παραπάνω για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος & λίγο παραπάνω για το άλειμμα της φόρμας
  • 4 αυγά μεσαία
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την κρέμα:
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού

Για την μαρμελάδα φράουλα:

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Βισυσουάζ, μία σούπα για όλο το χρόνο
Ad 14
  • 450 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. νερό
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

Εκτέλεση για την τάρτα:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τους κρόκους, το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα τριμμένο ζυμαράκι. Αμέσως μετά, κάνουμε το ζυμαράκι μια μπάλα, το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα όταν παγώσει το ζυμάρι, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγουμε στη διάμετρο της ταρτιέρας . Αφαιρούμε ό,τι περισσεύει από το ζυμάρι και το απλώνουμε καλά με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια. Για να ψήσουμε σωστά την τάρτα με τις φράουλες, κάνουμε τρύπες σε όλο τον πάτο της με ένα πιρούνι και απλώνουμε από πάνω μεμβράνη που να καλύπτει όλη την ταρτιέρα. Στη συνέχεια, γεμίζουμε καλά το εσωτερικό της τάρτας με αλεύρι. Εκτός από αυτό φέρνουμε εσωτερικά την μεμβράνη που περισσεύει έξω από την ταρτιέρα μας και ακουμπάμε πάνω στο αλεύρι έτσι ώστε να μην καλύπτονται από πάνω τα τοιχώματα της τάρτας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Εν κατακλείδι, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα. Απλώνουμε την αφράτη κρέμα μας μέσα στην ψημένη τάρτα και από πάνω κόβουμε και γαρνίρουμε με όποιο τρόπο θέλουμε τις φράουλες.
                                                                                         Καλή επιτυχία!
  • dimitriosmakriniotis.gr
  • akispetretzikis.com
  • argiro.gr
Διαβάστε επίσης  Γιορτή της μητέρας: Τριανταφυλλένια τάρτα-πανακότα

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουίνγκς Χάουζερ, ένας “σκληρός’ χαρακτήρας!

Ο Γουίνγκς Χάουζερ ήταν μια εμβληματική φιγούρα στο κινηματογραφικό και

Πλασματική διαταραχή: Ορισμός και διαγνωστικά κριτήρια

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Πλασματική διαταραχή: Ορισμός