![Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο](https://maxmag.gr/wp-content/uploads/2021/03/space_hotel__664197.jpg)
Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα είναι έξω από τα νερά μας. Θα είναι ένα ξενοδοχείο άλλου τύπου με εικόνες που σαγηνεύουν και σε ταξιδεύουν πραγματικά στο διάστημα. Το 2027 παρουσιάζεται ως μια χρονιά έκπληξης και καινοτομίας. Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο ξεπερνά κάθε προσδοκία και φαντασία. Το κόστος διαμονής σε αυτό θα είναι ακριβώς όπως και η εικόνα του, εξωπραγματικό. Θα κοστίζει περίπου 5 εκατομμύρια και θα είναι για λίγους και επίλεκτους. Μάλιστα η Orbital Assembly εκτιμά ότι είναι έτοιμη και δεν χρειάζεται καμία νέα τεχνολογία για να προχωρήσει η καινοτόμα αυτή πράξη.
Τα σχέδια
Φιλόδοξα σχέδια και πρωτοπόρα θα μας φέρουν σε επαφή με το διάστημα. Ταξίδι που δεν φανταζόταν κανείς ότι θα γινόταν στο πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο τόσο σύντομα. Πριν το τέλος της δεκαετίας το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θέλει να κάνει στην Καλιφόρνια μία start up.
Όπως αναφέρθηκε το 2027 θα είναι η χρονιά ενός πολύ εντυπωσιακού εγχειρήματος για επισκέπτες με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Orbital Assembly έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδια της για το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο Voyager Station , το οποίο αναμένεται να οικοδομηθεί το 2025. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι θα είναι έτοιμο να δεχτεί επισκέπτες το 2027. Σύμφωνα μάλιστα με τα μοναδικά σχέδια του ξενοδοχείου που είναι εμπνευσμένα από την ταινία επιστημονικής φαντασίας << 2001 : Η Οδύσσεια του διαστήματος >> στο εσωτερικό του θα υπάρχουν εστιατόρια, κινηματογράφος, σπα και δωμάτια που θα απευθύνονται σε περίπου 300 επισκέπτες.
![Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο](https://maxmag.gr/wp-content/uploads/2021/03/Von-Braun-Space-Station-Hotel-3.jpg)
Τοποθεσία
Εκτός από την χωρητικότητα όμως και τα σχέδια για αυτό το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο μάς ενδιαφέρει και η τοποθεσία. Η τοποθεσία του λοιπόν θα βρίσκεται ψηλότερα από τον Διεθνή διαστημικό σταθμό, σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης. Θα βρίσκεται λοιπόν σε μία τροχιά που θα μας επιτρέπει άμεση τροφοδοσία από τον ήλιο.
Εσωτερικός χώρος
Εντυπωσιακή ωστόσο στα ίδια πλαίσια θα είναι και η χωρητικότητα αλλά και ο εσωτερικός χώρος του διαστημικού ξενοδοχείου. Το Voyager Station θα είναι σε σχήμα ακτινωτού << τροχού >> που θα καλύπτει χώρους συνολικής επιφάνειας 11.600 τετραγωνικών μέτρων. Η διάμετρος του μάλιστα θα είναι 200 μέτρα και το βάρος του σαφώς θα ξεπερνά τους 2.400 τόνους.
Αναμένεται μάλιστα να είναι τριώροφο με χώρους που θα φτάνουν τον αριθμό 24 και θα οικοδομηθούν στην περιφέρεια του <<δαχτυλιδιού>>. Θα συμπεριλαμβάνει μάλιστα και πολυτελείς σουίτες που θα είναι 126 τετραγωνικών μέτρων ενώ τα φθηνά σχετικά δωμάτια θα είναι 30 μόλις τετραγωνικά μέτρα.
![Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο](https://maxmag.gr/wp-content/uploads/2021/03/voyagermain.jpg)
H Orbital Station αναφέρει ότι << Για το Voyager Station δεν θα χρειαστεί να αναπτύξουμε καμία νέα τεχνολογία, και αρκούν οι ήδη υφιστάμενες τεχνολογίες. Θα τις εφαρμόσουμε με νέους τρόπους για να υλοποιήσουμε μια τέτοια δομή >>. Σε ίδια γραμμή ο John Blincow , ο οποίος είναι ο CEO της εταιρίας δήλωσε στην Washington Post πώς λόγω των σημερινών δεδομένων και της πανδημίας να καθυστερήσει λίγο η κατασκευή αλλά << μόλις ξεκινήσει, θα ολοκληρωθεί γρήγορα, και δεν θα είναι το μόνο. Θα είναι πολλά. Έχουμε ήδη αγοραστές για άλλους σταθμούς. Πολύ δελεαστικά πακέτα >>.
Η εκπαίδευση
Η είσοδος βέβαια σε ένα τέτοιο διαστημικό ξενοδοχείο δεν θα είναι απλή. Οι επισκέπτες προτού επισκεφτούν ένα τόσο εντυπωσιακό ξενοδοχείο θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση. Δηλαδή για να επιβιβαστούν σε κάποιον από τους πυραύλους της Space ώστε να περάσουν στο Voyager Station απαραίτητο θα είναι να διαθέτουν γνώσεις ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Το κόστος τέλος αναμένεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια για μόλις 3,5 μέρες, ποσό που δεν απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό. Ο Blincow αναφέρει ότι << Θα είναι ιστορική στιγμή >>. << Θα έχουμε κορυφαίους σεφ και πραγματικά πολύ καλό φαγητό. Και όταν πληρώνεις 5 εκατομμύρια δολάρια για να πας κάπου, δεν τρως μπέργκερ και τηγανητές πατάτες >>.
Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την συγγραφή του άρθρου :
Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο πάνω από την γη <<θα ανοίξει το 2027>> αλλά η διαμονή θα σας κοστίσει εκατομμύρια, ανακτήθηκε από www.lifo.gr, τελευταία επίσκεψη 5/3/21