Δημοσκόπηση: Τρομοκρατία και ασφάλεια εν όψει του Πάσχα

Την στιγμή που η χριστιανική κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο ετοιμάζεται για την Ανάσταση του Θεανθρώπου, μιας που φέτος συμπίπτει το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα, οι υποστηρικτές του Τζιχάντ εκδηλώνουν το μένος και την οργή τους, μέσω πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων, που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην Αγία Πετρούπολη, την Στοκχόλμη και την Αίγυπτο.

Στο παρελθόν έχουν χαρακτηριστικά αναφέρει, σε πλήθος βίντεο που προωθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και που απευθύνουν στους ομοϊδεάτες τους, τα εξής:

«Αδέρφια ξεσηκωθείτε, διεκδικήστε τη νίκη. Πάμε για Τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του Ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον άπιστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν.»

Τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Την Δευτέρα, 3 Απριλίου, σημειώθηκε έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 50, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά. Η έκρηξη συνέβη ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος καρφιά, ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα. Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας χαρακτήρισε επίσημα την έκρηξη ως τρομοκρατική ενέργεια, καθώς το Ισλαμικό κράτος είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του να πλήξουν την Ρωσία, όταν ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στην Συρία, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Advertisements
Ad 14

Επίθεση στην Στοκχόλμη

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 7 Απριλίου, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης. Το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν κλεμμένο και ανήκει στην εταιρεία ζυθοποιίας Spendrups. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν που σημειώθηκε ως μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, κάνει λόγο για ξεκάθαρο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Διαβάστε επίσης  Η πρώτη μου δουλειά: Το καθοριστικότερο κεφάλαιο της ζωής μου

Βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο

Στο αίμα πνίγηκε η Κυριακή των Βαΐων, στην Αίγυπτο, μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Το πρωί της Κυριακής, στις 9 Απριλίου, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση με 25 νεκρούς, στην εκκλησία των Χριστιανών Κοπτών, στην πόλη Τάντα, στο Δέλτα του Νείλου,ενώ λίγες ώρες αργότερα, μια δεύτερη έκρηξη έλαβε χώρα σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια.  Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε το ισλαμικό κράτος.  Αξίζει να σημειωθεί πως η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ, κάνει λόγο για συνολικά 47 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν