Δημοσκόπηση: Επιχειρηματικότητα και διαπλοκή

Στην εβδομαδιαία μας δημοσκόπηση αυτή, ασχολούμαστε με την επιχειρηματικότητα, την εμπλοκή της με την πολιτική και την επαφή της με την κοινωνική διαστρωμάτωση. Αφορμή βεβαίως είναι η τροπολογία για την παραγραφή μέρος των χρεών της ΣΕΚΑΠ (ιδιοκτησίας Ι. Σαββίδη), αλλά και η εξαγορά του 19,63% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. από την εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες, της τροπολογίας που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου έσπευσε στην βουλή να κάνει δεκτή την τροπολογία, που παραγράφει μέρος των χρεών της ΣΕΚΑΠ, της καπνοβιομηχανίας που αγόρασε το 2013 από το δημόσιο ο κ. Σαββίδης. Επίσης πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, από το σχήμα του γερμανικού fund DIEP (Deutsche Invest Equity Partners GmbH) και τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μέσω της Belterra Investments LTD. Τέλος ο κ. Σαββίδης, όπως προείπαμε, απέκτησε το 19.63% του Τηλέτυπου, πραγματώνοντας έτσι την επιθυμία του να εισέλθει και στον χώρο των Media.

Τα ερωτήματα που καλείσθε να απαντήσετε είναι τα εξής:

 [interaction id=”592c2ddb80639da10ef55f12″]

Διαβάστε επίσης  Διαφήμιση και σεξισμός: Παρελθόν ή πραγματικότητα;

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος