Novel 729: Η εκτόξευση ήρθε με το πρώτο του LP

Δεν βρίσκεται πολλά χρόνια στο προσκήνιο. Μόνο 3 τρία χρόνια έχουν περάσει από τον Βυθό την πρώτη δουλειά που ανέβασε στο κανάλι του. Από τότε, μόνο δουλεύει και βελτιώνεται. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο Novel 729 κατάφερε να αγαπηθεί με πάθος, τόσο από το κοινό, όσο και από άλλους Έλληνες MCs.

 

Novel 729 – Το Background

Θα μπορούσαμε εν συντομία να τον αναφέρουμε απλά Novel. Δεν θα το κάνουμε όμως, γιατί αυτό το 729 στο όνομά του δεν είναι μόνο για στυλ. Σημαίνει τόσα πολλά, που δεν μπορώ να τα εξηγήσω όσες λέξεις και αν γράψω. Το εξηγεί ο ίδιος ωστόσο, μέσα σε ένα μόνο δίστιχο.

Ανεβαίνει η μουσική μου, μα το κάνω σεμνά,

Απ’το 7 πάω στο 2 και απ’το 2 στο 9

Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο Novel 729. Αυτό ακριβώς κατάλαβα, όταν τον άκουσα πρώτη φορά ζωντανά. Μαζί με τον Lobo, στο Περιστέρι, στο Zion, την καφετέρια που είχε ανοίξει ο Junior SP (Innersense Productions). Είδα στο μικρόφωνο έναν άνθρωπο απόλυτα σεμνό, ταπεινό και προσγειωμένο. Απόλυτα προσιτό και εγκάρδιο κι ας είχε καταφέρει όντας ενεργός τότε για 2 χρόνια περίπου, όχι απλά να γεμίσει το μαγαζί, αλλά και την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Για τα παραπάνω βεβαιώθηκα όταν κατάφερα να ακολουθήσω ένα live στην Κέα φέτος το καλοκαίρι. Ο Novel 729 ξεχωρίζει και ακτινοβολεί με την καλοσύνη και την απλότητα του, πολύ απλά γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του και δεν θα το αλλάξει η αναμφισβήτητη δημοτικότητα που έχει κερδίσει με τη δουλειά, το ταλέντο και τον σεβασμό που δείχνει στον ακροατή.

Διαβάστε επίσης  Ο Βέβηλος κυκλοφόρησε "το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών"

Διάφορα singles και 2 video clips ακολούθησαν τον Βυθό. Ο πρώτος του δίσκος ονόματι “Η πτώση” κάποια singles ακολούθησαν. Παράλληλα ήταν παρών και σε αρκετές συμμετοχές. Κομμάτια με τον Lobo, με τους Λόγος Τιμής, με Zoro&Buzz, με Fer De Lance με Twinsanity και σίγουρα ξεχνάω διάφορους. Μέσα σ’όλα το Amigos, σε συνεργασία με τη Sektion Red και τον DJ Micro. Tο κομμάτι που τον έβαλε για τα καλά στις προτιμήσεις του κοινού και έδειξε το μέλλον.

Ο Novel 729 είναι το παρόν και το μέλλον

“Είναι μόνο η αρχή” είπε, μέσα από το πρώτο του κλιπ στα τέλη του 2016. Τώρα πια καταλαβαίνει ο καθένας, πόσο δίκιο είχε. Το παρελθόν του δεν μπορεί να συγκριθεί με ιερά τέρατα του χώρου, αλλά το μέλλον ξεκάθαρα του ανήκει. Και μαζί με το μέλλον, ήρθε με το “Καταφύγιο” να κατακτήσει το παρόν. Σε μια χρονιά απίστευτα παραγωγική για την εγχώρια χιπ χοπ σκηνή, ο Novel 729 έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με έναν δίσκο που θα είναι σημείο αναφοράς στην πορεία του.

 

Να μου στείλεις όταν φτάσεις”, κλασικά, ανησυχεί
Μην φοβάσαι, δεν πεθαίνω άμα δεν βγει το CD
Άμα θες να μάθεις νέα μου, ανέβα, είμαι στο δώμα
ακόμα, στον ίδιο καναπέ, στο ίδιο στρώμα

Πρόκειται άλλωστε για τον πρώτο του ολοκληρωμένο LP (Η Πτώση ήταν EP 6 κομματιών). Αυτό από μόνο του μου αρκεί για να χαρακτηρίσω τον Novel 729 φαινόμενο. Γιατί δεν θυμάμαι άλλον MC να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά. Και δεν θυμάμαι άλλον MC, να έχει αγαπηθεί τόσο από συναδέλφους του. Από νέους που άρχισαν λίγο νωρίτερα, όπως οι Fer De Lance ή οι Zoro&Buzz, μέχρι σύμβολα της ελληνικής ραπ σκηνής, όπως ο Anser και οι Στίχοιμα.

Διαβάστε επίσης  «24/ 7»: Το νέο ραδιόφωνο της 24 Media είναι γεγονός

Το Καταφύγιο

Σχετικά με τον δίσκο, έχω να πω ότι είναι από τις πιο άρτιες δουλειές που έχω ακούσει τελευταία. Όταν ένας άνθρωπος καταθέτει, σε οτιδήποτε ασχοληθεί, κάθε ίχνος της ενέργειας και της διάθεσης του, αποκλείεται το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό με το καταφύγιο. Στον δίσκο θα ακούσουμε 11 κομμάτια. Θα συναντήσουμε συνεργασίες με τους DJ Sativa και Micro, και με τους MCs Lobo και Ελεύθερο Πνεύμα (Λόγος Τιμής). Θα απολαύσουμε παραγωγές από Tokesick (ΛΤ), Κουφουδάκη (Fer De Lance), Eversor και κατά βάση Lobo που τα κάνει όλα και συμφέρει.

Πάνω απ’όλα φυσικά, θα γίνουμε μάρτυρες της εξέλιξης του Novel 729, σε έναν MC top επιπέδου που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα και χτυπάει εκατομμύρια views και θέσεις στις τάσεις του Ελληνικού Youtube. Με στίχους καταθλιπτικούς, αλλά με περίεργο τρόπο, αισιόδοξους ταυτόχρονα. Ίσως γιατί σου δίνουν την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσεις.

Θα απολαύσουμε έναν Novel 729, “Σαν ατάκα Zoro Buzz, σαν το flow των Fer De Lance”, όπως λέει στο αγαπημένο ήδη Αυτοκόλλητο. Έναν Novel απρόσμενα επιθετικό στο Τσάο και έναν Novel εντυπωσιακά συγκινητικό στο Πηγάδι ή στη Διάγνωση. Και για το τελειωτικό χτύπημα, η ανατριχιαστική έξοδος, κατά τη γνώμη μου το καλύτερο κομμάτι του δίσκου και ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχω ακούσει γενικά. Μιλάμε εν τέλει για έναν δίσκο που θα σου κολλήσει στο μυαλό και θα ακούγεται για χρόνια. Και θα μνημονεύεται σαν ο δίσκος που εκτόξευσε τον Novel 729, ο οποίος, μόνο περήφανος μπορεί να νιώθει για αυτό που έδωσε στους ακροατές του. Περήφανος και δικαιωμένος γιατί αυτό που ήθελε το πέτυχε.

Διαβάστε επίσης  Ανταποκριση// Μαγευτικό το δίδυμο Dream Syndicate - Dustbowl στην Αθήνα

Ραντεβού, στις 11 Γενάρη για την παρουσίαση που αν δεν κάνω λάθος αρχικά ήταν να γίνει στο Gagarin, έχει ήδη αλλάξει ώστε να γίνει στο μεγαλύτερης χωρητικότητας Fuzz και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα βρείτε εισιτήριο αν δεν φροντίσετε εγκαίρως. Αν και κάτι μου λέει, πως θα υπάρξει επαναληπτικό live γιατί η επιθυμία του κόσμου να δώσει στον Novel 729 την αγάπη που αξίζει θα είναι τεράστια.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης